Hier is hoe Alex Trebek werd 'gelokt' om 'Jeopardy!' te hosten

Inhoudsopgave:

Hier is hoe Alex Trebek werd 'gelokt' om 'Jeopardy!' te hosten
Hier is hoe Alex Trebek werd 'gelokt' om 'Jeopardy!' te hosten
Anonim

Op dit moment zijn we het er allemaal over eens dat Alex Trebek een Amerikaanse schat is. Zelfs als je zijn lange heerschappij als de gastheer van Jeopardy nooit hebt gezien! je weet wie hij is. Hij is een beetje zoals de Bob Ross van de wereld van de spelshows.

Helaas behoort Trebek tot de vele andere beroemdheden die we in 2020 hebben verloren, maar dat betekent niet dat zijn nalatenschap verloren is gegaan. Gevaar! zal doorgaan ter ere van zijn oude gastheer, en de jacht is geopend om Trebeks vervanger te vinden. Het was echter een worsteling, met veel beroemdheden die hun keuze gaven van wie ze denken dat in staat zou zijn om de enorme schoenen van Trebek te vullen.

Eerlijk gezegd zal de spelshow niet hetzelfde zijn zonder hem, maar terwijl we wachten tot de volgende gastheer wordt gekroond, kijken we terug naar wat Trebek nodig had om het als eerste te landen.

Trebek had uitstekende uitzendvaardigheden en nam ieders baan bij CBC over

George Alexander Trebek werd in 1940 geboren in Ontario, Canada. Hij groeide op in een tweetalig gezin en sprak Frans en Engels.

Als jonge man was hij een beetje een rebel. Hij werd bijna van de kostschool gestuurd en hij stopte met zijn militaire school toen ze hem vroegen zijn hoofd te scheren. Later trok hij autoriteit in twijfel door middel van academici, ging naar de Universiteit van Ottawa en studeerde uiteindelijk af met een graad in filosofie en een lid van de English Debating Society.

Om zijn collegegeld te kunnen betalen, werkte Trebek parttime bij de Canadian Broadcasting Company (CBC) en verliet hij de school om een carrière in het veld na te streven.

"Ik ging 's ochtends naar school en werkte 's avonds", zei Trebek. "Ik heb alles gedaan, in één keer elke omroeper vervangen in elke mogelijke baan."

Hij imponeerde duidelijk zijn superieuren omdat ze hem na zijn afstuderen in 1961 een fulltime baan als stafomroeper aanboden. Hij deed alles, van het nieuws, het weer, lokale sporten op radio- en televisie-uitzendingen.

Later stapte hij over naar Toronto, waar hij werkte als een nationale stafomroeper. Hij werd gekozen voor de baan vanwege zijn uitzonderlijke evenwicht, componist en improvisatievaardigheden.

Toen bevond hij zich plotseling in de wereld van spelshows en begon hij een breed scala aan programma's en speciale evenementen voor CBC te organiseren, waaronder Music Hop (1963–64), Canada's eerste live muziekshow voor tieners, en Reach for the Top (1966-1973), een best beoordeelde quizshow die middelbare scholieren testte op hun kennis van aardrijkskunde, geschiedenis en politiek.

Hij begon ook met het hosten van de game Strategy in 1969, en I'm Here Til 9 in de vroege jaren '70. Maar tegen die tijd wist hij dat hij zijn kansen bij CBC had uitgeput en besloot hij als volgende Amerika te willen veroveren.

Hij werd 'gelokt' in 'Jeopardy!'

Trebek heeft niet echt uit vrije wil besloten om naar Amerika te gaan. Technisch gezien werd hij daar "gelokt" door zijn vriend, landgenoot Alan Thicke (de vader van Robin Thicke), die wilde dat hij de NBC-spelshow The Wizard of Odds (1973–74) zou hosten.

Om hem door de deur in de VS te krijgen, zei Trebek: Thicke "was de reden dat ik mijn grote doorbraak kreeg." Hij brak echter echt door door spelshows te hosten zoals CBS's Double Dare (1976-77), The $128, 000 Question (1977-78) en NBC's The New High Rollers (1979-80).

Als Thicke Trebek geen auditie had gedaan voor The Wizard of Odds, had hij waarschijnlijk geen Jeopardy gekregen! in 1984. Nogmaals, het charisma en het intellect van de ex-pat maakten hem de best mogelijke keuze om te hosten, en hij vernieuwde de show. Sinds de oprichting in 1964 was het altijd op wankele grond, maar toen Trebek het overnam, maakte hij de vragen een tijdje gemakkelijker en kreeg de show op een beter tijdstip.

Hij produceerde Jeopardy! van 1984 tot 1987 en werd later de enige persoon die drie Amerikaanse spelshows tegelijkertijd presenteerde, met Jeopardy! naast klassieke concentratie en de waarheid vertellen.

In 1998 werd Trebek Amerikaans staatsburger en na twee hartaanvallen, zijn eerste in 2007 en zijn tweede in 2012, ging hij nog steeds door met de spelshow en gaf hij nooit op, zelfs niet na zijn diagnose van kanker.

Voor gevaar! hij won zes Daytime Emmy's nadat hij 30 keer was genomineerd. Naast zijn talloze andere prijzen en prestaties had Trebek ook enkele klassieke gastoptredens in Cheers, The Golden Girls, Seinfeld, The Simpsons en How I Met Your Mother en verdiende hij het Guinness World Record voor de "meeste afleveringen van spelshows die door dezelfde presentator."

Wat Trebek in zijn lange carrière heeft bereikt, was buitengewoon, maar hij was niet alleen een presentator van een spelshow; hij was zoveel meer. Daarom zal niemand zijn schoenen kunnen vullen. Niemand is zo goed als Trebek. Eugene Levy maakt echter een uitstekende indruk van hem.

Aanbevolen: