Hier is hoe "Jeopardy!" Gastheer Alex Trebek blijft sterk

Inhoudsopgave:

Hier is hoe "Jeopardy!" Gastheer Alex Trebek blijft sterk
Hier is hoe "Jeopardy!" Gastheer Alex Trebek blijft sterk
Anonim

Alex beloofde zijn supporters echter dat hij tegen kanker zou vechten en zou blijven werken. Hij is inderdaad doorgegaan met het hosten van Jeopardy! ondanks de pijn en ontberingen die hij en zijn familie hebben doorstaan.

Hoewel Alex dit jaar toegaf dat hij niet altijd een positieve kijk heeft, hebben hij, zijn familie en zijn supporters hard gewerkt om hem optimistisch te houden. Ontdek hoe Alex Trebek sterk blijft ondanks een moeilijke prognose.

Positief nieuws houdt Alex op de been

Kankerpatiënten ervaren frequente hoogte- en dieptepunten als ze een behandeling ondergaan, goed nieuws ontvangen en tegenslagen doorstaan. Helaas is Alex Trebek geen uitzondering.

In een update van 4 maart over de Jeopardy! Op Twitter en Instagram onthulde Alex dat hij "veel niet-zo-goede dagen" heeft gehad. De chemotherapiebehandelingen werden steeds zwaarder en pijnlijker voor hem, en zorgden er zelfs voor dat hij "dagen had waarop bepaalde lichaamsfuncties niet meer functioneerden".

Gelukkig deelde Alex ook positief nieuws: hij heeft een jaar alvleesklierkanker overleefd. Dit is groot, aangezien slechts 18 procent van de patiënten met pancreaskanker stadium 4 een jaar na hun diagnose overleeft.

Het gevaar! de oncoloog van de gastheer gaf ook enige geruststelling; hij is er zeker van dat hij en Alex over een jaar "in zijn kantoor zullen zitten en vieren" een ander succesvol behandeljaar.

Afbeelding
Afbeelding

Alex bespreekt hoe zijn vrouw hem helpt optimistisch te blijven

In de recente video op de Jeopardy! Twitter bekende Alex dat de strijd tegen alvleesklierkanker heeft geleid tot "plotselinge, massale aanvallen van grote depressie."

Zijn vrouw heeft hem echter geholpen om positief te blijven.

"Ik veegde [die gevoelens] snel van me af, want dat zou een enorm verraad zijn geweest, een verraad van mijn vrouw en zielsverwant Jean, die haar alles heeft gegeven om me te helpen overleven," legde hij uit.

Alex en Jean zijn bijna 30 jaar getrouwd. Het echtpaar heeft samen twee kinderen grootgebracht: Matthew, 30, en Emily, 27.

In een ABC News-interview op 2 januari 2020 legde Alex uit hoe moeilijk deze situatie voor Jean was. Hij gaf toe dat Jean zich niet alleen zorgen moet maken over zijn gezondheid, maar ook dat zijn stemming verandert als hij lijdt aan extreme pijn, depressie of beide.

Ondanks dit zei Alex dat Jean meer dan ondersteunend is geweest en hem de motivatie heeft gegeven die hij nodig heeft om door te gaan.

Alex krijgt ondersteuning van Jeopardy Alumni

Op 9 maart Jeopardy! kondigde op Twitter aan dat een grote groep gameshow-alumni bij elkaar was gekomen om Alex te steunen. Ter ere van hem schonken ze een royale som geld voor onderzoek naar alvleesklierkanker.

Dit is niet de eerste keer dat de Jeopardy! gemeenschap heeft zich achter Alex Trebek geschaard in het licht van zijn diagnose. Vorig jaar was de Jeopardy! Fan Online Store creëerde een T-shirt met de slogan "Keep the Faith And We'll Win." Alle opbrengsten van het T-shirt worden gedoneerd aan het Pancreatic Cancer Action Network, een non-profitorganisatie die onderzoek bevordert en pancreaskankerpatiënten ondersteunt.

Alex krijgt steun van duizenden fans

Fans over de hele wereld zijn ook een WeLoveYouAlex-hashtag gestart om hun steun te betuigen. De uitdrukking is ontstaan op Jeopardy! in november 2019, toen deelnemer Dhruv Gaur schreef in "We [love] you Alex!" als zijn laatste antwoord.

Onlangs is de hashtag weer populair geworden nu fans reageren op de gezondheidsupdate van Alex.

Op Instagram schreef supporter Tati Guzman: "Ik vind het geweldig om deze update te zien!! Blijf sterk!! WeLoveYouAlex." Het Pancreatic Cancer Action Network gebruikte ook de hashtag en voegde een paars hart toe, dat de kleur van het lint voor alvleesklierkanker symboliseert.

Alex blijft Jeopardy hosten

Alex zal zijn werk aan Jeopardy voortzetten! voorlopig. Inderdaad, de Jeopardy Twitter heeft verschillende clips van het tv-programma gepost waarbij de standvastige gastheer vragen stelt aan deelnemers.

"Het is wat hem voedt", zei Jean Trebek in het ABC News-interview. "Hij vindt het heerlijk om Jeopardy te doen. Hij heeft daar zijn eigen familie… Ik denk dat dat hem veel steun geeft, een doel."

Voor nu is Alex van plan om Jeopardy te hosten! zolang hij kan. Hij begrijpt dat zijn tijd als gastheer beperkt kan zijn.

"Ik heb het afgelopen jaar iets geleerd en het is dit: we weten niet wanneer we gaan sterven", vertelde hij aan ABC News. "Vanwege de diagnose kanker… en iets anders dat hier aan de gang is, hebben mensen in heel Amerika en in het buitenland besloten dat ze me nu, terwijl ik nog leef, willen laten weten welke impact ik heb gehad op hun bestaan… en mijn god, ik voel me zo goed."

Om hun steun te betuigen, kunnen fans blijven doneren aan het Pancreatic Cancer Action Network en Alex Trebek een uitstorting van liefde aanbieden.

Aanbevolen: