John Travolta was in 3 films die een 0% ranking kregen op Rotten Tomatoes

Inhoudsopgave:

John Travolta was in 3 films die een 0% ranking kregen op Rotten Tomatoes
John Travolta was in 3 films die een 0% ranking kregen op Rotten Tomatoes
Anonim

Niemand wil een televisieshow of een film zo hard zien floppen dat ze 0% krijgen op de verzamelsite voor film- en televisierecensies Rotten Tomatoes. De makers, cast en crew willen het ook absoluut niet zien gebeuren. Maar John Travolta heeft het drie keer gezien.

Er zijn slechts 44 films die een gevreesde 0% op de site hebben, wat gelukkig niet veel is, realistisch gezien, als je denkt aan de miljarden films die elk jaar uitkomen. Maar helaas is John Travolta de enige acteur met het record voor drie films op de lijst.

Met drie films op de lijst is het een wonder dat Travolta's carrière in leven kon blijven. Hij heeft een aantal hoogtepunten in zijn carrière gehad, heeft veel films bewaard en op een gegeven moment heeft hij de ene Oscar-winnende film afgewezen voor een andere, waarbij hij ervoor koos om Quentin Tarantino's Pulp Fiction te maken in plaats van Forrest Gump. Maar hij heeft ook veel films tegelijk verpest, dus hij heeft geluk dat hij er maar drie op de lijst heeft staan.

Hier zijn de drie Travolta-films die erin slaagden om 0% te scoren.

De eerste film die O% ontvangt

De eerste van Travolta's mislukte films en de eerste film die zelfs maar de lage score kreeg, is Stayin Alive uit 1983, het vervolg op Travolta's succesvolle Saturday Night Fever. De 0% was gebaseerd op 25 beoordelingen. De gemiddelde beoordeling kwam uit op 2,68/10.

Voor Saturday Night Fever verdiende Travolta een Academy Award-nominatie voor Beste Acteur. De soundtrack van de film, geschreven door de BeeGees, is een van de meest succesvolle filmsoundtracks aller tijden. Het wordt beschouwd als een kassucces, met een brutowinst van $ 237,1 miljoen wereldwijd op een mager budget van $ 3,5 miljoen, en het kreeg een score van 82% op Rotten Tomatoes. Critici waren er lyrisch over.

Het is een vervolg, niet zozeer. Stayin Alive, dat zijn naam ontleent aan de hit die de BeeGees schreef voor Saturday Night Fever, zag Travolta zijn rol van Tony Manero hernemen en, gek genoeg, zag Sylvester Stallone regisseren. Het was echter niet bepaald een kaskraker die $ 127 miljoen verdiende met een budget van $ 22 miljoen.

In de film probeerde Tony groot te worden als professionele danseres. Er is schandaal, drama en een Broadway-toneelstuk in het midden van de film en eindigt met Tony, nu een succes, die Time Square afda alt, parallel aan zijn gelijkaardige stijl vanaf het begin van Saturday Night Fever.

Rotten Tomatoes-consensus zei: "Dit vervolg op Saturday Night Fever is schokkend gênant en onnodig, en ruilt de dramatische diepte van het origineel in voor een reeks ongeïnspireerde dansscènes."

Janet Maslin van The New York Times schreef: "Een vervolg zonder te begrijpen waarom zijn voorganger werkte." Roger Ebert noemde de dansproducties "lachwekkend gauche", vooral het laatste nummer.

Kijk eens wie…niet kijkt

De tweede mislukte Travolta-film kwam met Look Who's Talking Now uit 1993, de derde film in de serie die begon met Look Who's Talking. Het kenmerkte Travolta tegenover Kirstie Alley, reprising hun rollen als James en Mollie Ubriacco. De honden van de familie, ingesproken door Danny DeVito en Diane Keaton, praten met elkaar, net als de baby's in de eerste film. Dat is eigenlijk alles wat je moet weten over de plot.

Zoals je waarschijnlijk al geraden had, zakte de film in en verloor ongeveer $ 10 miljoen, waardoor $ 10, 340, 263 werd verdiend met een budget van $ 22 miljoen, en het enige dat Rotten Tomatoes erover te zeggen had was: "Kijk eens wie er nu praat: kijk weg."

Rita Kempley van The Washington Post schreef: "Een grove en maffe film waarin honden proberen te communiceren met Kirstie Alley en John Travolta." Tegelijkertijd zei Roger Ebert dat de film "eruitzag alsof hij werd weggegooid door een automatische scenarioschrijfmachine". Eerlijk genoeg.

Travolta kan geen gangster spelen

Travolta's meest recente film die de 0% rating heeft gekregen, is het biografische misdaaddrama van 2018, Gotti, over de New Yorkse gangster John Gotti. De film kenmerkte ook Travolta's vrouw Kelly Preston speelde Gotti's vrouw, Victoria. Het was haar laatste film voor haar dood vorig jaar.

Ondanks het samenbrengen van man en vrouw, was het een flop, met een rampzalige ontwikkelingsperiode. De releasedatum werd om verschillende redenen constant naar achteren verschoven; daarom faalde het zowel kritisch als commercieel. Het verdiende slechts $ 6 miljoen op een budget van $ 10 miljoen.

Het is er ook in geslaagd om zes Razzies te ontvangen, waaronder Slechtste Film en Slechtste Acteur voor Travolta, bij de 39e Golden Raspberry Awards.

Deze keer had Rotten Tomatoes een nog kortere recensie, "Fuhgeddaboudit", fonetisch gespeld zoals Italiaanse New Yorkers "vergeet het maar" uitspreken. Er was echter een beetje controverse met de nummers van de site. Sommigen vonden dat er een verschil leek te zijn tussen de hoge score van het publiek en de niet-bestaande score van de criticus. Maar Rotten Tomatoes heeft een verklaring uitgegeven waarin staat: "Alle beoordelingen en recensies zijn achtergelaten door actieve accounts", en ze hebben nooit bewijs gevonden van geknoei.

Anders dan dat, gaf vrijwel elke recensent het negatieve recensies, hoewel sommigen dachten dat de make-up goed was.

Peter Travers van Rolling Stone schreef: "De hoofdrol in deze gangsterbiopic die het verdient om afgemaakt te worden, is een aanbod dat Travolta had moeten weigeren. Krankzinnige getuigenissen van Gotti-supporters aan het einde komen zo dichtbij als deze s---show zal krijg ooit goede recensies."

Het is triest als je een film ziet met een score van 0% op Rotten Tomatoes, maar uiteindelijk moeten we recensies niet laten dicteren wat we kijken, en dat hebben we ontdekt met Gotti. Je zou een film moeten kijken als hij er goed uitziet, niet gebaseerd op wat anderen zeggen, op die manier is het eerlijk en heeft een film een grotere kans om in leven te blijven.

Aanbevolen: