De Tom Cruise-film die minder dan $ 2 miljoen verdiende en een goedkeuringsscore van 18% had op 'Rotten Tomatoes

Inhoudsopgave:

De Tom Cruise-film die minder dan $ 2 miljoen verdiende en een goedkeuringsscore van 18% had op 'Rotten Tomatoes
De Tom Cruise-film die minder dan $ 2 miljoen verdiende en een goedkeuringsscore van 18% had op 'Rotten Tomatoes
Anonim

In de geschiedenis van de film zijn maar weinig acteurs zo enorm populair en zo succesvol geworden als Tom Cruise. Een succesvolle acteur worden is al moeilijk genoeg, maar het bereiken van de status van wereldwijde megastar is iets dat maar weinigen echt zullen lukken. Namen als Brad Pitt en George Clooney zijn slechts een kleine greep uit anderen die gigantische namen zijn geworden in acteren.

Cruise heeft veel bereikt tijdens zijn tijd in de entertainmentindustrie. Voordat hij een ster was, kreeg de acteur werk aan kleine projecten. Een van deze projecten leverde uiteindelijk minder dan $ 2 miljoen op aan de kassa, en het lijkt erop dat maar weinig mensen zelfs maar van deze film hebben gehoord.

Laten we een licht schijnen op Tom Cruise en kijken naar misschien wel de kleinste film die hij ooit heeft gemaakt.

Tom Cruise is een van de grootste sterren aller tijden

Tijdens de jaren 80 ging Tom Cruise van een compleet onbekende naar een kassa die de kans kreeg om op het grote scherm te schitteren. Zeggen dat Cruise de koe bij de horens greep zou een understatement zijn, en nadat hij in de jaren 80 een ster werd, bleef hij voortbouwen op zijn succes en vestigde hij een onmiskenbare erfenis.

1981's Taps was een geweldige manier voor Cruise om wat mainstream bekendheid te krijgen, en twee jaar later zou hij verschijnen in zowel The Outsiders als Risky Business, die beide wonderen deden voor zijn jonge carrière. Plotseling was Cruise op weg naar grootsheid en in 1986 veranderden Top Gun en The Color of Money alles voor de artiest.

Cruise sloot de jaren 80 af met een reeks kaskrakers, en hij hield zijn gloeiend hete streak in de jaren 90 gaande. In plaats van tevreden te zijn met succes in twee decennia, ging Cruise door en veroverde de jaren 2000 en daarna met tal van andere hitfilms die aan de kassa renden.

Cruise heeft zich in alle genres verdiept, heeft een enorme franchise verankerd en heeft veel lof gekregen voor zijn uitvoeringen. De man heeft een carrière gehad die voor heel weinigen is gereserveerd, maar zelfs hij is niet immuun geweest voor blindgangers aan de kassa.

Hij heeft wat misbaksels bij de kassa

Zoals we al vermeldden, is het oeuvre van Tom Cruise gevuld met enorme hits, en deze films speelden allemaal een rol in het feit dat de acteur een megaster werd. Een nadere blik op zijn credits zal echter meer dan een paar films onthullen die teleurstelden aan de kassa.

1985's Legend is een voorbeeld van een Cruise-film die geen enorm succes had aan de kassa. Het is een cultklassieker, gelukkig, maar deze film was geen megahit. Magnolia, die in 1999 werd uitgebracht, was weer een teleurstellende film voor Cruise.

Een van de interessantere mislukkingen die Cruise had, was The Mummy, die in 2017 werd uitgebracht. Deze film was bedoeld om het Dark Universe te beginnen, dat een filmisch universum zou worden met de klassieke Universal Monsters. Hoewel de film meer dan $ 400 miljoen opbracht, was het niet waar de studio op hoopte, en het beëindigde effectief de franchise voordat het zelfs maar van de grond kwam. De franchise had een aantal geweldige plannen, maar helaas, het was niet de bedoeling.

Aan het begin van zijn carrière verdiende Cruise de kans om in een film te schitteren, maar in plaats van dat het een project was dat zijn aantrekkingskracht op de mainstream verhoogde, verdiende het uiteindelijk minder dan $ 2 miljoen aan de kassa.

'Losin' It' verdiende minder dan $ 2 miljoen

E3C8A62C-5961-4CAD-80D8-9EA7823AC6D5
E3C8A62C-5961-4CAD-80D8-9EA7823AC6D5

Nog nooit gehoord van Losin' It uit 1983? Nou, je bent niet de enige. De film werd uitgebracht in hetzelfde jaar dat Cruise verscheen in The Outsiders en Risky Business, maar weinig mensen hebben deze film echt gezien terwijl hij in de bioscoop was.

Nu vraag je je misschien af of dit een fantastische film was die niemand zag en door de jaren heen een cultklassieker is geworden, maar dit is gewoon niet het geval. Losin' It heeft momenteel een 18% met critici op Rotten Tomatoes, en om het nog erger te maken, deze film heeft nooit een trouwe aanhang ontwikkeld zoals Legend deed.

Losin' Het kreeg uiteindelijk een dvd- en Blu-Ray-release, maar dit deed weinig om de film enige schijn van publieke belangstelling te wekken. In plaats van volgers te vinden, kwam en ging deze film opnieuw met mensen die het nauwelijks merkten.

Losin' Het was een enorme mislukking voor een jonge Tom Cruise, maar dankzij meerdere hits in datzelfde jaar was hij in staat om de bal aan het rollen te krijgen in wat een legendarische carrière was.

Aanbevolen: