Fans denken dat dit de reden is waarom Jennifer Lawrence niet meer populair is

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de reden is waarom Jennifer Lawrence niet meer populair is
Fans denken dat dit de reden is waarom Jennifer Lawrence niet meer populair is
Anonim

Jennifer Lawrence kwam in het begin van haar carrière zo uit de lucht vallen. De in Kentucky geboren actrice kreeg haar grote doorbraak toen ze werd gecast als Lauren Pearson in de sitcom The Bill Engvall Show die tussen 2007 en 2009 op TBS werd uitgezonden. Binnen een periode van ongeveer vijf jaar daarna had ze al meerdere iconische rollen die haar naar de top van wereldwijde aandacht schoten. Het meest opvallend waren natuurlijk haar vertolkingen van Raven 'Mystique' Darkhölme in X-Men: First Class in 2011 en Katniss Everdeen in de eerste aflevering van de filmserie The Hunger Games in 2012. Ze zou deze twee rollen opnieuw spelen in zes andere films, alle sequels van het originele paar.

Ongeveer anderhalve decennia sinds Lawrence haar carrière begon, lijkt haar populariteit op de een of andere manier af te nemen. Hier is een korte blik op het pad dat ze heeft uitgestippeld op weg naar de top, en waarom velen denken dat ze nu niet zo in de mode is als pakweg tien jaar geleden.

Een rijk jaar

2008 was een rijk jaar in het leven van de toen 17-jarige Lawrence, zoals ze speelde in drie films die dat jaar werden uitgebracht. Garden Party was de minst illustere op de lijst en de actrice speelde er maar een kleine rol in. The Poker House zag haar in de hoofdrol, hoewel het indieproject niet al te veel nationale of wereldwijde aandacht kreeg. De film werd later omgedoopt tot Behind Closed Doors. Lawrence's derde film van 2008 was The Burning Plain, een ambitieuze dramafilm die haar opstelde naast Charlize Theron, Kim Basinger en Joaquim de Almeida.

Twee jaar later speelde Lawrence de hoofdrol in Winter's Bone, de film die haar misschien deed vestigen als een acteur die haar zout waard was. Daarin speelde ze Ree Dolly, een tienermeisje dat op zoek gaat naar haar vervreemde vader om te voorkomen dat de rest van hun familie uit hun huis wordt gezet. Voor haar werk aan Winter's Bone ontving Lawrence haar allereerste Academy Award-nominatie, in de categorie Beste Actrice. Het was een van de vier nominaties die de film dat jaar ontving, waaronder één voor Beste Film.

Heeft het Hollywood-podium haar eigen gemaakt

Haar boeiende optreden leverde haar schijnbaar ook de rol op van Mystique in X-Men van Marvel Entertainment, zoals werd gerapporteerd door Digital Spy in 2010. First Class was een wereldwijde sensatie, met wijdverbreide positieve recensies en een wereldwijde omzet van $ 353,6 miljoen aan de kassa. Het was echter in 2012 dat Lawrence zich het Hollywood-podium echt eigen maakte. Regisseur Gary Ross nam het initiatief (en een cool budget van $ 78 miljoen van Color Force) om de roman van Suzanne Collins uit 2008, The Hunger Games, op het grote scherm te vertalen. Lawrence stapte in de huid van het heldhaftige personage Katniss Everdeen en verbaasde zowel het publiek als de critici.

In een recensie voor The Hollywood Reporter merkte schrijver Todd McCarthy op: "In het middelpunt van de dingen blijft Lawrence de hele tijd boeiend. Net als in Winter's Bone is ze alleen op het scherm, of bijna zo, een veel, en ze houdt onbewust de aandacht vast, zonder om aandacht te vragen of zelfs maar iets anders te doen dan de taak die voorhanden is."

'Sombere recepties van haar recente films'

Als je op dat moment had gezegd dat bijna tien jaar later de ster van Lawrence niet zo helder zou schijnen, zou je waarschijnlijk minachtend en geamuseerd zijn. Maar hoewel ze in het hogere segment van de industrie blijft werken, geloven veel fans dat ze al een tijdje niet meer dezelfde is.

Voor een bepaalde liefhebber is deze schijnbare val uit de gratie toe te schrijven aan het kritieke falen van haar recente films. Daiwei Xue schreef op Quora: "De recente afnemende populariteit van Jennifer Lawrence wordt waarschijnlijk toegeschreven aan de sombere ontvangst van haar recente films. Vanaf 2016 zijn bijna al haar films kritieke rampen geworden. Hoewel ze allemaal hun budget hadden terugverdiend en winst hadden gemaakt, was de ontvangst van het grootste deel van het publiek minder dan geweldig."

Een andere gebruiker gooide meer brandstof op het vuur, omdat ze beweerden dat Lawrence er nooit in geslaagd was om haar personages in de meeste van haar films te belichamen. "Ik denk dat hoe meer films ze speelt, hoe duidelijker het wordt dat ze niet zo'n geweldige actrice is. Word nog niet boos - ze is een goede actrice in professionele zin, maar 'Jennifer' is altijd aanwezig in al haar personages." Lawrence zal waarschijnlijk geen aandacht schenken aan alle nee-zeggers, aangezien ze momenteel uitkijkt naar haar aankomende Netflix-film, Don't Look Up, naast Leonardo DiCaprio, Meryl Streep, Chris Evans en Ariana Grande, onder anderen.

Aanbevolen: