Joaquin Phoenix wees deze Oscar-genomineerde film uit de jaren 90 af

Inhoudsopgave:

Joaquin Phoenix wees deze Oscar-genomineerde film uit de jaren 90 af
Joaquin Phoenix wees deze Oscar-genomineerde film uit de jaren 90 af
Anonim

Weinig acteurs die tegenwoordig optreden, kunnen doen wat Joaquin Phoenix op het grote scherm kan. De man heeft een overvloed aan hits gehad, en hij en zijn broer, River, blijven een iconisch duo dat allebei in aanmerking is gekomen voor Academy Awards. Op dit moment heeft Joaquin vrijwel niets meer te bewijzen aan twijfelaars.

In de jaren 90 vond Joaquin nog steeds zijn weg in Hollywood, en alles wat hij nodig had, was de juiste film om hem in de schijnwerpers te zetten. Ondanks het ontvangen van een aanbod van een film met een hoop buzz, wees de acteur het project af. Die film zou vervolgens genomineerd worden voor een Oscar.

Laten we eens kijken welke Oscar-genomineerde film Phoenix afwees.

Joaquin Phoenix heeft een geweldige carrière gehad

Op dit punt in zijn Hollywood-reis is Joaquin Phoenix een belangrijke speler op het grote scherm. Hij heeft een paar verschillende rollen gehad die hem in de loop van de tijd in de mainstream hebben geduwd, en zelfs wanneer hij periodes van kleinere projecten heeft gehad, kan het grote publiek nog steeds niet anders dan kennis nemen van het werk dat hij doet.

Phoenix komt uit een acteerfamilie en zijn oudere broer, River, was een fenomenale artiest tijdens zijn tijd in de industrie. Naarmate Joaquin ouder werd, kreeg hij de kans om zijn capaciteiten echt op het grote scherm te laten zien. Uiteindelijk zag het publiek de klap die hij kon pakken als hij de kans kreeg.

Tijdens zijn tijd in Hollywood heeft Phoenix zijn talenten uitgeleend aan films als Gladiator, Walk the Line, We Own the Night, Her en Joker. Zijn optreden in Joker als de Clown Prince of Crime leverde hem zelfs zijn eerste overwinning op bij de Academy Awards, iets wat Heath Ledger deed als de Joker jaren daarvoor.

Het is zeker goed uitgepakt voor Joaquin door de jaren heen, maar zelfs hij heeft een paar grote kansen gemist waar andere artiesten uiteindelijk op inspeelden.

Hij heeft een aantal belangrijke rollen gemist

Een van de moeilijke dingen van een populaire artiest zijn, is dat het onmogelijk is om elke belangrijke rol die op je pad komt op je te nemen. Wat ze ook proberen, acteurs kunnen simpelweg niet elke rol in hun schema passen. Of dat, of er zijn andere dingen die voorkomen dat ze slaan terwijl het ijzer heet is. Voor Joaquin Phoenix betekende dit het mislopen van de kans om Doctor Strange in de MCU te spelen.

Voordat Benedict Cumberbatch het optreden kreeg, leek het erop dat Phoenix de perfecte kandidaat zou zijn om de Sorcerer Supreme te spelen. De MCU heeft voortdurend uitstekend werk verricht bij het vinden van de juiste artiest voor de juiste rol, en het oeuvre van Phoenix suggereerde zeker dat hij geweldig werk zou hebben gedaan als Doctor Strange. Dit zou echter niet gebeuren.

In plaats daarvan zou Benedict Cumberbatch de man zijn om de rol veilig te stellen. Hierdoor is Cumberbatch nu verschenen in grote MCU-films zoals Doctor Strange, Thor: Ragnarok en zowel Infinity War als Endgame. Met een vervolg op komst en een verschijning in Spider-Man: Far From Home aan de horizon, zal Cumberbatch doorgaan met bankieren vanuit de MCU.

Het is jammer dat Phoenix niet in de MCU kon verschijnen, maar dit is niet de enige rol die hij heeft gemist. Hij heeft zelfs ooit een rol afgewezen in een film die genomineerd was voor een Oscar.

Hij gaf 'Boogie Nights' door

In 1997 rolde Boogie Nights de theaters binnen om wat lawaai te maken, en het kleine project werd in een mum van tijd een succes. Het onderwerp van de film was volwassen van aard en het kan op bepaalde punten waanzinnig intens worden, maar er was gewoon geen manier dat deze film zou mislukken. De film verdiende geld aan de kassa en werd overladen met lof.

Voordat de casting was afgerond, was Joaquin Phoenix klaar voor de rol van Dirk Diggler in de film. Andere sterren waren ook in de war, waaronder Leonardo DiCaprio en Mark Wahlberg, die uiteindelijk het optreden veiligstelden. Phoenix wees de rol af omdat hij geen volwassen filmster wilde spelen, en dit was ook een twistpunt voor Wahlberg.

Volgens Wahlberg: "Ik zou het script niet eens lezen omdat het onderwerp me niet interesseerde. Dan hoor je van iedereen in de stad: 'Nee, nee, je moet dit ding lezen.'"

Wahlberg koos wijselijk om in de film te schitteren, en het hielp hem zijn Marky Mark-label uit de vroege jaren 90 kwijt te raken. De film werd genomineerd voor drie Academy Awards en werd uiteindelijk een enorme gemiste kans voor Joaquin Phoenix.

Aanbevolen: