Hoe Jim Carrey deze filmrol misliep die hem $ 300 miljoen had kunnen opleveren

Inhoudsopgave:

Hoe Jim Carrey deze filmrol misliep die hem $ 300 miljoen had kunnen opleveren
Hoe Jim Carrey deze filmrol misliep die hem $ 300 miljoen had kunnen opleveren
Anonim

Jim Carrey heeft niet veel redenen om spijt te hebben in zijn carrière, of helemaal niet. In de loop van een zeer legendarische carrière is de Canadese acteur synoniem geworden met een aantal behoorlijk iconische rollen. Van Lloyd Christmas in Dumb and Dumber en Stanley Ipkiss (The Mask) in The Mask tot Tom Popper in Mr. Popper's Penguins, Carrey heeft tientallen film- en tv-series op zijn naam staan.

Hoewel de 59-jarige in verschillende filmgenres heeft gespeeld, staat hij vooral bekend als een komische acteur. Carrey's werk heeft hem tot op heden een grote hoeveelheid rijkdom vergaard. Rijke Gorilla schat dat zijn hele vermogen ergens in de regio van $ 180 miljoen ligt.

Dat gezegd hebbende, Carrey's rijkdom en carrièrepad hadden er vandaag misschien heel anders uitgezien, als hij een filmrol had gekregen die hij uiteindelijk misliep.

Heeft een geschiedenis van het niet landen van onderdelen

Carrey heeft in feite een geschiedenis van het afwijzen of falen van delen in films die klassiekers zouden worden. In 1984 was hij in de race om te worden gecast als Rick Gassko in de film Bachelor Party, een rol die uiteindelijk naar Tom Hanks ging en een grote rol speelde bij het voortstuwen van hem naar roem.

Het werd er niet beter op voor Carrey, want een jaar later miste hij de kans om een ander groot personage te spelen. Regisseur Scott Ridley maakte een fantasie-avonturendrama met de titel Legend, en er wordt gezegd dat Carrey, Robert Downey Jr. en Johnny Depp de belangrijkste kanshebbers waren om te schitteren. Geen van de drie haalde de cut, toen de jonge hotshot Tom Cruise de rol landde.

In 1992 versloeg Downey Jr. hem tot het uiterste om de legendarische acteur/komiek Charlie Chaplin te spelen in Richard Attenborough's Chaplin. In 2000 kreeg Ben Stiller de voorkeur om Gaylord Focker (Greg) te spelen in Meet The Parents. Carrey had ook bedenkingen over Stu Shepard in Phone Booth (2002), waarin de producers zich in plaats daarvan tot Colin Farrell wendden.

Collin Farrell verving Jim Carrey in 'Phone Booth&39
Collin Farrell verving Jim Carrey in 'Phone Booth&39

Directeur Joel Schumacher, hoewel ongetwijfeld ongemakkelijk, vond dat het de juiste zet was. "Ik kreeg op een avond een telefoontje van Jim en vertelde me dat hij koude voeten had", zei hij. "Hij voelde zich er echt niet prettig bij. Acteurs geven hun rol nooit op. Als een acteur een rol opgeeft, is het niet goed voor hen."

Meest lucratieve juffrouw

Om eerlijk te zijn, dit soort bijna-ongevallenverhalen zijn niet exclusief voor Carrey, aangezien de meeste acteurs soortgelijke ervaringen hebben. Maar Carrey's grootste 'wat had kunnen gebeuren'-rol is waarschijnlijk ook degene die uiteindelijk zijn meest lucratieve misser bleek te zijn.

In 2002, na ongeveer tien jaar brainstormen over ideeën en afgewezen worden door studio's, hadden schrijvers Ted Elliott en Terry Rossio eindelijk een script in opdracht van Disney klaar voor productie. Hun ambitieuze film zou Pirates of The Caribbean gaan heten: The Curse of The Black Pearl.

In het midden van het complot stond een excentrieke, sluwe maar effectieve piraat die bekend staat als Captain Jack Sparrow. Vroege koplopers om Captain Sparrow te spelen waren Carrey, Michael Keaton en Christopher Walken.

Het casting- en productieteam was blijkbaar erg verkocht bij het idee dat Carrey Captain Sparrow zou spelen. Ze moesten echter ergens anders kijken nadat bleek dat hun productieschema botste met Carrey's klassieke komediehit, Bruce Almighty.

Uiteindelijk werd Johnny Depp aangemeld en begon het werk aan de zeer grote budgetproductie. Disney heeft een gigantische $140 miljoen geïnjecteerd in het maken van Curse of the Black Pearl. In juli van het volgende jaar werd de film uitgebracht in de VS, en het werd meteen een sensatie.

Een pauw in volledige weergave

Tijdens het openingsweekend had de film aan de kassa al in totaal ongeveer $ 47 miljoen binnengehaald. Tegen het einde van het jaar was het de op drie na meest winstgevende film van 2003 geworden, met een winst van bijna $ 515 miljoen. Depps vooruitbetaalde salaris en bonusinkomsten uit de filmwinst leverden hem een keurige $10 miljoen op.

Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow
Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow

Een zeer uitbundige recensie van de film prees het werk van Depp en zei: "Er kan worden gezegd dat zijn uitvoering in elk atoom origineel is. Er is nog nooit een piraat of wat dat betreft een mens geweest, zoals dit in elke andere film… Zijn gedrag toont een leven lang oefenen. Hij is een pauw in volle vertoning."

Depp zou gaan schitteren in nog vier afleveringen van Pirates of the Caribbean. De eerste daarvan maakte hem ongeveer $ 60 miljoen rijker, en de trend zette zich voort tot het laatste hoofdstuk, dat hem naar verluidt maar liefst $ 90 miljoen opleverde.

In totaal zou Depp meer dan $300 miljoen aan de franchise hebben verdiend, een bedrag dat in een ander universum net zo goed naar Jim Carrey had kunnen gaan.

Aanbevolen: