Mayim Bialik, ster van 'The Big Bang Theory' wordt op Twitter geroosterd voor vaccinhouding

Mayim Bialik, ster van 'The Big Bang Theory' wordt op Twitter geroosterd voor vaccinhouding
Mayim Bialik, ster van 'The Big Bang Theory' wordt op Twitter geroosterd voor vaccinhouding
Anonim

Mayim Bialik, die onlangs werd aangekondigd als een van de nieuwe Jeopardy! hosts, wordt online geroosterd voor haar vaccinhouding en meer.

Alex Trebek, de geliefde gastheer van Jeopardy! overleed in november 2020 na een gevecht met alvleesklierkanker. Op 11 augustus werd onthuld dat er twee hosts op Jeopardy! voor het eerst in de geschiedenis van de spelshow: Bialik, en oude producer, Mike Richards. Richards zal de dagelijkse show hosten en Bialik zal de spin-off serie, Jeopardy! Nationaal College Kampioenschap.

Beide keuzes zijn echter controversieel. Richards kwam onlangs onder vuur te liggen wegens seksuele intimidatieclaims op The Price is Right; en Bialik, die bekend staat om het spelen van Amy Fowler in The Big Bang Theory, krijgt veel kritiek op haar standpunt over vaccins en de producten die ze promoot.

Bialik schreef in haar ouderschapsboek uit 2012, Beyond the Sling, dat ze al 30 jaar geen vaccin had gekregen. In die tijd vroegen velen zich af of ze al dan niet anti-vax was. Ze kreeg onlangs kritiek op de verklaring, gezien de situatie met de pandemie.

Later verduidelijkte ze echter dat zij en haar kinderen hun injecties hebben gekregen, inclusief hun Covid-19-vaccinaties. Toch bestempelen sommigen haar berichten aan het publiek als 'gemengd'.

Bialik werd ook opgeroepen voor de supplementen die ze promoot. In het bijzonder promoot ze een product genaamd Neuriva, dat beweert de hersenfunctie te verbeteren, maar deze bewering wordt niet ondersteund door de wetenschap.

Bialik werd ook bekritiseerd vanwege haar opiniestuk over de Harvey Weinstein-zaak in de New York Times, waarin ze suggereerde dat de slachtoffers verantwoordelijk waren voor het vertegenwoordigen van "een onmogelijke standaard van schoonheid" of dat ze op de een of andere manier gingen zoeken seksueel misbruikt worden.

Bialik wordt misschien ferventer bekritiseerd dan de meeste beroemdheden zouden zijn voor deze standpunten, omdat ze een doctoraat in neurowetenschappen heeft aan de UCLA. Je zou verwachten dat iemand met zo'n lofbetuiging zou spreken over het bewijs met betrekking tot haar claims en de claims van de producten die ze promoot, maar een rode draad in deze klachten is dat ze dit niet voldoende heeft gedaan.

Gevaar! heeft niet gereageerd op de protesten op sociale media.

Aanbevolen: