Twitter roostert 'Dune'-maker voor klagen over HBO Max-release

Twitter roostert 'Dune'-maker voor klagen over HBO Max-release
Twitter roostert 'Dune'-maker voor klagen over HBO Max-release
Anonim

Denis Villeneuve vertelde onlangs over zijn gevoelens voor zijn langverwachte film, Dune, die tegelijkertijd in de bioscoop en HBO Max in première gaat. Het blijkt dat hij er niet zo blij mee is!

Villeneuve regisseerde, produceerde en schreef de aanstaande verfilming van de klassieke roman Dune uit 1965. De film is gepland om op 22 oktober te debuteren en tegelijkertijd beide theaters en het streamingnetwerk HBO Max te bereiken. Dune heeft een all-star cast, met Timothee Chalamet, Zendaya en Oscar Issac in hoofdrollen.

Tijdens een gesprek met Total Film deelde Villeneuve enkele lovende woorden over de release van zijn film. Hij verwees hartstochtelijk naar de pandemie als "de vijand van de cinema." Villeneuve zei verder dat zijn film is gemaakt om op het grote scherm te worden bekeken, niet op televisies in de woonkamer. Hij zei: "Allereerst is de pandemie de vijand van cinema. Dat is het hem juist. We begrijpen dat de filmindustrie momenteel onder enorme druk staat. Dat krijg ik. Zoals het is gegaan, ben ik nog steeds niet gelukkig."

De 53-jarige regisseur bleef zeggen: "Eerlijk gezegd, om Dune op een televisie te kijken, kan ik het het beste vergelijken met een speedboot in je badkuip. Voor mij is het belachelijk. Het is een film die is gemaakt als eerbetoon aan de ervaring op het grote scherm."

Veel bioscoopbezoekers waren het daar niet mee eens en vonden dat zijn opmerkingen afwijzend stonden tegenover de grotere problemen veroorzaakt door de COVID-19-pandemie. Een criticus schreef: "Letterlijk elke film die ooit is gemaakt, brengt een paar weken door in de bioscoop en daarna de rest van voor altijd op tv-schermen. Het lijkt buitengewoon naïef om ook geen films voor tv's te ontwerpen. Hoeveel mensen hebben nooit, laten we zeggen, Jaws of Star Wars in een bioscoop, maar toch van ze houden en ze waarderen?"

Anderen gaan naar Twitter om afbeeldingen te delen van kleine televisies met promotionele foto's van Dune die op het scherm zijn gephotoshopt. Ze plagen Villeneuve door te zeggen dat ze van plan zijn de film over deze absurde objecten te bekijken. Een criticus zei: "Wie wil er trouwens komen kijken naar Dune in de keuken op de Winnie de Poeh-tv?"

Een ander voegde toe: "Ik ga Dune 2021 kijken zoals het bedoeld was om bekeken te worden", terwijl hij een gephotoshopte afbeelding van de film deelde op een campy Shrek-televisiescherm.

Schrijver Cameron Williams noemde een ander deel van Villeneuve's interview waarin hij zei dat de distributeurs van Dune, Warner Bros en Legendary, het geplande vervolg op de film niet zullen maken als het flopt aan de kassa. Williams bekritiseerde die overshare en tweette: "Ik ben dol op Dune, maar de marketingstrategie van als je Dune niet in een bioscoop ziet midden in een pandemie, dreigen we niet meer Dune te maken, is raar."

Ten slotte beweren fans van de film dat de woorden van Villeneuve verkeerd worden geïnterpreteerd. Deze verdedigers hebben het gevoel dat hij alleen maar zijn voorkeur voor de film uitspreekt, in plaats van de impact van streamingdiensten te ondermijnen.

"Ik heb zelf nogal wat nieuwe releases op streamingdiensten bekeken en misschien moet ik Dune zelfs op die manier bekijken, afhankelijk van de pandemische situatie, maar ik denk niet dat het pretentieus is voor een filmmaker om te zeggen dat zijn film zou moeten te zien zijn in theaters. Daar is het voor gemaakt", schreef een eigenwijze fan.

Desalniettemin leek de verklaring van Villeneuve aanleiding te geven tot gesprekken over zijn aankomende film, wat grote publiciteitspunten opleverde.

Aanbevolen: