Joaquin Phoenix verloor te veel gewicht voor 'Joker' en veroorzaakte productieproblemen

Inhoudsopgave:

Joaquin Phoenix verloor te veel gewicht voor 'Joker' en veroorzaakte productieproblemen
Joaquin Phoenix verloor te veel gewicht voor 'Joker' en veroorzaakte productieproblemen
Anonim

Als iconisch personage op het grote scherm worden gecast, is altijd een moeilijke onderneming, vooral wanneer het personage door andere acteurs is gespeeld. Er zullen verwachtingen zijn van fans waaraan moet worden voldaan, en de acteurs die de gelegenheid aangrijpen, worden vaak overladen met lof en toejuiching.

The Joker is zo iconisch als het maar kan van DC Comics, en hij is gespeeld door iconische acteurs als Jack Nicholson en Heath Ledger. In 2019 won Joaquin Phoenix een Oscar voor zijn vertolking van de schurk, en de voorbereiding die hij doormaakte was intens en veroorzaakte wat problemen tijdens het filmen.

Laten we eens nader bekijken hoe het gewichtsverlies van Phoenix de dingen op de set van Joker beïnvloedde.

Joaquin Phoenix won een Oscar voor 'Joker'

In 2019 maakte Joker zijn weg naar de theaters met een uitzonderlijke hoeveelheid hype en een behoorlijk deel van de controverse. De iconische schurk was eerder gespeeld door verschillende opmerkelijke artiesten op het grote scherm, maar het leek er zeker op dat Joaquin Phoenix iets unieks met het personage zou gaan doen.

Geschreven en geregisseerd door Todd Phillips, Joker was een op zichzelf staande film die zich uitsluitend richtte op de oorsprong van de schurk in plaats van zich te concentreren op Batman die hem neerhaalde. Dit gaf het publiek iets nieuws om naar te kijken op het grote scherm, en ze zorgden ervoor dat ze massaal opdaagden in theaters over de hele wereld.

Ondanks de controverse rond de film, slaagde Joker erin om meer dan $ 1 miljard binnen te halen aan de kassa. Alsof dat nog niet ongelooflijk genoeg was, nam Joaquin Phoenix een Oscar mee naar huis voor zijn rol in de film.

Dit was een enorm moment voor Phoenix, en het maakte de intense voorbereiding die hij doormaakte voor de film zeker de moeite waard.

Zijn voorbereiding was intens

Joaquin Phoenix had een grote opdracht waar te maken als de Joker, maar hij zorgde ervoor dat hij de dingen op zijn manier deed in plaats van iets te doen dat een ander optreden al had gedaan.

"Misschien is het alsof je een toneelstuk doet, zoals je altijd hoort dat mensen iets doen: 'Je had deze acteur in deze voorstelling moeten zien', maar dan doen andere acteurs het, en het is een ander soort film. Ik denk dat dat genre, stripboeken, zich er goed voor leent om verschillende mensen hetzelfde personage te laten spelen en het op een andere manier te interpreteren, "zei Phoenix.

Net als andere acteurs voor hem, onderging Joaquin Phoenix een intensieve voorbereiding voordat het filmen begon. De Joker is geen gemakkelijk personage om op voor te bereiden, en zijn voorbereiding bestond uit het verliezen van een aanzienlijke hoeveelheid gewicht.

"Het eerste ding was het gewichtsverlies, daar ben ik echt mee begonnen. Het blijkt dat dat invloed heeft op je psychologie, en je begint echt gek te worden als je zoveel gewicht verliest in die tijd. Er is ook een boek over politieke moordenaars waarvan ik dacht dat het interessant was, en het geeft een overzicht van de verschillende soorten persoonlijkheden die dat soort dingen doen [ik doe in de film]", zei de acteur.

Zodra de productie klaar was om te draaien, begonnen de opnames. Tijdens deze shoot ging het echter heel anders.

Gewichtsverlies compliceerde dingen tijdens het filmen

Dus, hoe werden de dingen anders gedaan tijdens het filmen van Joker ?

Volgens Zazie Beetz: "Het script was geweldig. We herschreven het hele ding terwijl we het aan het opnemen waren. Letterlijk, we gingen naar Todds trailer en schreven de scène voor de nacht en deden het dan. Tijdens haar en make-up zouden we die regels onthouden en ze dan doen en dan zouden we dat drie weken later opnieuw opnemen."

Dit is een andere manier om dingen te doen, maar er was een reden waarom het moest.

"We moesten toen alles doen omdat Joaquin zoveel was afgevallen dat we later geen nieuwe shoots konden doen, dus we zochten het uit. Maar Todd is snel in het regelen van dingen, dus we hadden altijd extra tijd," ging ze verder.

Dat klopt, het gewichtsverlies van Phoenix was moeilijk vol te houden, dus een nieuwe opname was uitgesloten. Dit is praktisch ongehoord, aangezien de meeste acteurs deze drastische transformatie niet zullen ondergaan. Als zodanig werden de cast en crew gedwongen om dingen anders te doen tijdens de productie.

Ondanks de veranderingen die onmiddellijk moesten worden doorgevoerd, hebben de mensen die aan Joker werkten geweldig werk geleverd, en de film werd een enorm succes. Het lijkt erop dat er een vervolg op de succesvolle film komt, en het evenaren van het succes van het origineel wordt een enorme onderneming voor alle betrokkenen.

Aanbevolen: