Heeft 'Batman & Robin' een einde gemaakt aan de acteercarrière van Alicia Silverstone?

Inhoudsopgave:

Heeft 'Batman & Robin' een einde gemaakt aan de acteercarrière van Alicia Silverstone?
Heeft 'Batman & Robin' een einde gemaakt aan de acteercarrière van Alicia Silverstone?
Anonim

Tijdens de jaren 90 kwamen stripboekfilms nog steeds tot hun recht, en zowel Marvel als DC hadden een aantal aanbiedingen die in die tijd teleurstellend waren. Misschien is geen enkele flop uit de jaren 90 beruchter dan Batman & Robin uit 1997, die in zijn eentje de tijd van Batman jarenlang op het grote scherm op ijs zette voordat Christopher Nolan aan boord kwam en het spel voor altijd veranderde.

Alicia Silverstone speelde een hoofdrol in de film, en dit kwam op een moment dat de actrice een enorme ster was. Het onvermogen van de film om een hit te worden, had echter een impact op haar carrière, waardoor sommigen geloofden dat deze film haar reputatie als artiest in Hollywood effectief had getankt.

Laten we eens nader kijken en zien wat er is gebeurd.

Alicia Silverstone was een filmster uit de jaren 90

Als je terugkijkt op de populairste actrices uit de jaren 90, v alt de naam van Alicia Silverstone meteen op. Na de hoofdrol in een paar Aerosmith-muziekvideo's, was de actrice klaar voor succes, en alles wat ze nodig had, was de juiste rol om echt van de grond te komen in de mainstream.

1995's Clueless was precies wat Silverstone nodig had om een grote ster te worden, en het succes van de film maakte van de actrice een hot item in Hollywood. De film is een nietje van het decennium en heeft de tand des tijds kunnen doorstaan. Vanwege het succes wilden grote studio's niets liever dan Silverstone aan boord krijgen voor hun grote projecten.

In totaal verscheen Alicia Silverstone in 4 films tijdens haar campagne van 1995 en in 1996 was de actrice in slechts één film te zien. Ondanks dat het even wat langzamer ging, maakte de actrice zich op voor een belangrijke speelfilm het volgende jaar.

'Batman &Robin' was een enorme flop

In 1997 kwamen Batman & Robin in de bioscoop om te profiteren van het succes van Batman Forever, en het maakte gebruik van een met sterren bezaaide cast met George Clooney en Alicia Silverstone. In plaats van succes te boeken, ging deze film in vlammen op en eindigde Batman's run op het grote scherm voor een aantal jaren.

Om het nog erger te maken, had Silverstone het moeilijk op de set en met de nasleep van de film.

"Ik kan niet zeggen dat het zo leuk was. Ik hou van George Clooney en ik heb zo'n goede ervaring met hem gehad. Hij was zo lief voor me en aardig. Hij beschermde me echt en zorgde voor me. Heerlijk. En ik hield van - ik hield van - Michael Gough, de man die Alfred speelde. Hij was een droom, en hij en ik hadden zo'n goede relatie. Ik geef zoveel om hem. Maar afgezien daarvan was het niet als de diepste acteerervaring van mijn carrière, "vertelde ze aan Reelblend.

Dit was al erg genoeg, maar om het nog erger te maken, kreeg de actrice ook te maken met bodyshaming vanwege haar rol in de film.

"Ze maakten grapjes over mijn lichaam toen ik jonger was. Het was pijnlijk, maar ik wist dat ze ongelijk hadden. Ik was niet in de war. Ik wist dat het niet goed was om iemands lichaamsvorm uit te lachen, dat lijkt niet het juiste om een mens aan te doen, "zei ze tegen The Guardian.

Zoals fans zagen, had de carrière van Silverstone een grote verschuiving nadat Batman en Robin een ei hadden gelegd aan de kassa.

Haar carrière is daarna drastisch veranderd

Na een tijd te hebben doorgebracht als de "it girl" van de jaren 90, onderging de carrière van Alicia Silverstone een grote verandering na het falen van Batman & Rob in. Ze kreeg wel een hoofdrol naast Brendan Fraser in Blast from the Past uit 1999, maar die film viel tegen aan de kassa en was een andere blindganger voor Silverstone als hoofdrolspeler.

Vanaf daar deed de actrice het rustig aan, maar ze kwam wel naar voren in Scooby-Doo 2: Monsters Unleashed uit 2004. Ze was niet een van de belangrijkste sterren van de film, en het bracht aanzienlijk minder op dan zijn voorganger. Op dat moment was de actrice al een aantal jaren geen hoofdrolspeelster meer geweest in een grote film.

Ondanks dat ze nooit dezelfde soort roem heeft teruggekregen die ze van Clueless had gekregen, is Silverstone blijven acteren in film en op televisie. Fans zien de actrice graag opduiken in elk project, en ze had wat opschudding veroorzaakt op sociale media dankzij een aantal virale TikTok-berichten.

Dus, hebben Batman en Robin de acteercarrière van Alicia Silverstone echt getankt? Het is moeilijk te zeggen of het echt zo was, maar een ding dat we wel weten, is dat de film haar op de lange termijn geen plezier heeft gedaan en dat de zaken voor haar langzamer gingen.

Aanbevolen: