The Mighty Ducks' moest veel donkerder zijn

Inhoudsopgave:

The Mighty Ducks' moest veel donkerder zijn
The Mighty Ducks' moest veel donkerder zijn
Anonim

Sportfilms, vooral die gemaakt in de jaren 90, hebben een unieke manier om contact te maken met een groot publiek. Ze kunnen gemaakt worden voor mensen van alle leeftijden, maar wanneer een sportfilm voor kinderen populair wordt, kan het in een oogwenk een klassieker worden. Kijk maar naar de erfenis van films als The Sandlot of Space Jam als bewijs.

Tijdens de jaren 90 kwamen de Mighty Ducks-films langs en werden een succes voor Disney. Het concentreerde zich op de rag-tag-kinderen uit District 5 en fans genoten van elke seconde van de trilogie. Kom er echter achter dat de eerste film donkerder moest zijn.

Laten we eens kijken hoe de eerste Mighty Ducks-film bedoeld was.

'The Mighty Ducks' was een enorme hit

In 1992 kwamen The Mighty Ducks in de bioscoop, en hoewel het niet bepaald een kritische lieveling was, werd de film uiteindelijk een financieel succes dat een hele franchise voortbracht. Disney was dol op wat de franchise op tafel bracht, en na al die jaren hebben deze films nog steeds legio fans.

Met Emilio Estevez en een getalenteerde jonge cast in de hoofdrol, was The Mighty Ducks de juiste sportfilm op het juiste moment. Een kaskraker van $ 50 miljoen betekende dat fans meer wilden, en uiteindelijk zouden er nog twee films worden gemaakt om een goede trilogie te creëren.

De franchise is sindsdien uitgebreid, en dat is allemaal te danken aan de basis die de eerste film legde. Hoe geweldig de film ook was, het maken ervan was geen gemakkelijke taak.

Het filmen van de eerste aflevering was moeilijk

Het filmen van een film is altijd een zware ervaring, maar het was vooral moeilijk voor de mensen die The Mighty Ducks maakten.

In het begin pestte een castlid andere Ducks en werd uiteindelijk ontslagen en vervangen.

Zoals producer Jordan Kerner zich herinnert: "Een van de jonge acteurs was een beetje een pestkop voor sommige van de andere kinderen. Hij was niet zo'n goede skater als hij moest zijn, maar hij dacht aan zichzelf als een geweldige artiest, en zijn moeder zag hem als Marlon Brando of Brad Pitt of wat dan ook - iemand die een dramatische acteur was. En hij was gewoon niet van plan al het werk te doen dat hij moest doen in het skaten. Er was een veel houding en er waren problemen op het ijs."

Dat was uiteindelijk voor de rol van Adam Banks, en een jonge Vincent Larusso kreeg uiteindelijk een flinke hap in de schermtijd nadat hij de baan had aangenomen.

Het ijskoude weer in Minnesota veroorzaakte ook problemen.

Producer Jordan Kerner zei: "We waren bezig met het filmen van de scène waar een kus is tussen Emilio Estevez en Heidi Kling, die de moeder van Josh speelt, in 55 graden onder nul in St. Paul. En wanneer ze gekust, hun lippen op elkaar geplakt. We moesten make-up halen om warm water te pakken en druppeltjes op hun lippen te doen zodat ze echt konden scheiden."

Dit maakte het leven op de set moeilijk, maar er waren al problemen voordat het filmen begon. Het bleek dat het script wat veranderingen nodig had, omdat het te donker was voor Disney.

Het originele script was veel donkerder

Steven Brill, die het script schreef, vertelde Time over het originele script en de veranderingen die hij moest aanbrengen om het meer een Disney-film te laten worden.

Volgens Brill: "Het concept dat ik in dat appartement schreef, was veel donkerder. Het was geen Disney-film. Er waren geen moorden of zo, maar er was wat volwassen romantiek. En veel hockey - dat was altijd het belangrijkste. Wat donkere humor betreft, was er in het begin altijd die DUI, en ik denk niet dat het op dit moment stand zou houden in een Disney-film."

"Dan zijn er in de film een soort grappen over seks hebben met je moeder en grappen over winderigheid, en jongens worden geraakt in de noten. Ik denk dat de producer, Jordan Kerner, een mandaat had om - als de studio zegt: 'Het moet grappiger' - het in sommige delen een beetje breder te maken. Dus je hebt een mix van een zeer serieus karaktergedreven verhaal en dan brede humor, "vervolgde hij.

Ja, deze film was bijna heel anders, en zelfs nu zijn fans nog steeds verrast dat de DUI-scène zelfs een Disney-film heeft gemaakt.

Brill slaagde erin het script te herzien om het grappig genoeg te maken voor de mensen bij Disney, en het project werd uiteindelijk een groot succes. Er zijn 3 Mighty Ducks-films geweest, en na het succes van seizoen één van The Mighty Ducks: Game Changers, bloeit de franchise nog steeds met fans.

Aanbevolen: