De klassieke 'Heathers' uit de jaren 80 hadden bijna een veel donkerder einde

Inhoudsopgave:

De klassieke 'Heathers' uit de jaren 80 hadden bijna een veel donkerder einde
De klassieke 'Heathers' uit de jaren 80 hadden bijna een veel donkerder einde
Anonim

In de jaren 80 werden fans getrakteerd op een aantal fantastische films die de boeken in gingen als klassiekers. Sommige films waren voor de jongens, sommige voor de dames, en van meer dan een paar kon iedereen met een hartslag genieten.

Heathers was een van de beste films uit de jaren 80, en deze zwarte komedie kan nog steeds goed scoren bij filmfans. De film wordt door velen als donker genoeg beschouwd en er is onthuld dat sommige alternatieve eindes het nog donkerder zouden hebben gemaakt.

Laten we terugkijken naar hoe Heathers had kunnen eindigen.

De jaren 80 hadden een heleboel tienerklassiekers

Als er één ding is dat de jaren 80 aantoonbaar beter deden dan enig ander decennium, dan was het de kunst van de tienerfilm beheersen. Er gingen er al veel aan vooraf, en daarna nog meer, maar een kijkje in de beste tienerfilms van de jaren 80 zal laten zien dat het decennium gewoon niet te verslaan is in dit genre.

John Hughes was de belangrijkste kracht achter deze films, en zijn werk alleen al maakt hem de spil van het genre. Uitzonderlijke films zoals The Breakfast Club, Pretty in Pink, Sixteen Candles, Weird Science, Ferris Bueller's Day Off en Some Kind of Wonderful zijn allemaal geweldige tienerfilms die de tand des tijds hebben doorstaan.

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg is, zijn er genoeg anderen die legio fans hebben behouden, waaronder een paar donkere films. Better Off Dead is zo goed als maar kan, The Lost Boys, was een briljante vampierfilm, en The Outsiders namen ons mee terug in de tijd en op de vlucht met Ponyboy. Een andere geweldige tienerfilm uit de jaren 80 is Heathers, die een geweldig script en een getalenteerde jonge cast had.

'Heathers' is een van de beste van het stel

Heathers van 1989 is het perfecte voorbeeld van alles wat iemand zou willen van een zwarte komedie. Ja, de tienerfilmelementen zijn er allemaal en ze zijn allemaal geweldig, maar het echte genie van deze film ligt in het feit dat het ongelooflijk donker is en bereid om dingen zo ver mogelijk te laten gaan.

Met Winona Ryder, Christian Slater en Shannen Doherty in de hoofdrol, concentreert Heathers zich op de liefde van Veronica en J. D., die langzaamaan enkele van de meest populaire figuren op hun middelbare school uitschakelen. Om het simpel te zeggen, stel je Mean Girls voor, maar Cady en Aaron verwoesten de Plastics en andere populaire kinderen in de hele film.

Ondanks dat het ongelooflijk donker is en niet veel geld verdient aan de kassa, is Heathers uitgegroeid tot een van de meest populaire films uit de jaren tachtig. Niet alleen is de populariteit van de film in de loop van de tijd alleen maar toegenomen, maar het verhaal werd uiteindelijk ontwikkeld tot een Broadway-toneelstuk en zelfs tot een televisieserie.

Nu zijn er tal van gedenkwaardige scènes in deze film, en het eindigt op een nogal perfecte noot. In de afgelopen jaren is gebleken dat er verschillende alternatieve eindes waren die voor deze film hadden kunnen worden gebruikt.

Alternatieve eindes waren vreselijk donker

In een interview onthulde schrijver Daniel Waters dat Heathers op verschillende manieren had kunnen eindigen. Het oorspronkelijke einde was donker genoeg, maar de zaken zouden geëscaleerd zijn als deze andere eindes degene waren geweest die de laatste versie van de film hadden gehaald.

Bij het rapporteren van de alternatieve eindes schreef Yahoo: "De scenarioschrijver bedacht verschillende alternatieve eindes voor de film. Het meest berucht in de filmgeschiedenis uit de jaren 80 is de versie waarin J. D., met de hulp van Veronica, met succes de school opblaast, hoewel een meer 'opbeurende' epiloog laat zien dat alle kinderen genieten van een bal in de hemel."

"Het einde Waters draaide aanvankelijk om in de studio 'was nog donkerder', zei hij, 'waar [Veronica] J. D. vermoordt in de stookruimte, wegloopt van de middelbare school, zich omdraait en ze draagt de bom. Dus blaast ze zichzelf op om de zonden van de middelbare school te redden.' In zijn favoriete versie liet Waters Veronica Martha "Dumptruck" Dunnstock (Carrie Lynn) naderen, en de rolstoelgebonden student staat op en steekt Veronica dood en noemt haar een 'Heather'", vervolgden ze.

Het is interessant om over deze eindes te lezen en erachter te komen hoe duister de dingen hadden kunnen worden. Omdat het een zwarte komedie is, is Heathers voor de meesten al donker genoeg, en sommige van deze eindes zouden voor sommigen misschien te ver zijn gegaan. Toegegeven, Martha die Veronica 'Heather' noemde, zou op het einde een leuke touch zijn geweest.

Heathers blijft een iconisch stukje jaren 80-cinema, en deze alternatieve eindes zullen fans gewoon laten afvragen wat had kunnen zijn.

Aanbevolen: