Dave Bautista heeft zijn training volledig getransformeerd om in vorm te komen voor 'The Avengers

Inhoudsopgave:

Dave Bautista heeft zijn training volledig getransformeerd om in vorm te komen voor 'The Avengers
Dave Bautista heeft zijn training volledig getransformeerd om in vorm te komen voor 'The Avengers
Anonim

Voordat hij de MCU-rol als Drax scoorde, zal Dave Bautista de eerste zijn om toe te geven dat hij het leven leidde van een worstelende acteur. Zijn carrière in de wereld van sport en entertainment had zijn hoogtepunt bereikt en hij was op zoek naar een nieuw avontuur.

In het begin nam hij kleine rollen op zich en kreeg zijn bankrekening het zwaar te verduren. Tegenwoordig is dat geen probleem meer, maar er zijn veel stappen voor nodig geweest om daar te komen, waaronder grote veranderingen als het gaat om zijn gezondheid en welzijn.

Als je Dave visueel bekijkt, zouden de meesten aannemen dat hulp in de sportschool het laatste was dat hij nodig had. De acteur realiseerde zich echter al snel dat veel van wat hij deed niet klopte. Er was een bepaald soort training voor nodig om in de vorm van een superheld te komen, we zullen precies doornemen wat hij deed, samen met hoe zijn trainingen zich van dag tot dag onderscheidden.

Maar laten we eerst eens kijken hoe hij de rol kreeg die zijn carrière veranderde.

Zijn uiterlijk speelde een grote rol bij het bemachtigen van de rol

Alleen al auditie halen bleek een taak op zich. Dave gaf samen met Cinema Blend toe dat zijn team echt moest pushen om hem voor de rol te laten lezen.

Destijds worstelde Dave om zijn grote doorbraak te vinden: "Ik had in drie jaar nauwelijks gewerkt, en ik was failliet gegaan van het worstelen en ik was wanhopig op zoek naar een baan."

Hij was niet de meest zelfverzekerde na de auditie, hoewel hij een gevoel van opluchting voelde toen hij een foto van Drax tegenkwam, mijn agent dwong me het onderzoek te doen en ik vond een foto van Drax, en Ik zei: 'Dat lijkt op mij!'

Jason Momoa was een andere grote naam die auditie kreeg en de acteur zou ook toegeven dat Dave gemaakt was voor de rol: "Dave (Bautista) is perfect voor die rol, voor Drax."

De rol krijgen was nog maar het begin. Bautista begon meteen aan het werk in de sportschool en zijn eerste grote stap was het inhuren van een fitnesscoach, iets wat hij nog nooit eerder had gedaan.

Dave's eerdere training was niet goed

Hij jaagde op de superheldenlook voorafgaand aan de 'Avengers'-film. Dave gaf samen met Men's Journal toe dat hij voor het eerst een trainer kreeg - hij wilde er beter uitzien en zich beter voelen, vooral zijn bovenlichaam breder maken voor die klassieke heldenlook.

Dave gebruikte een bodybuilding-trainingsstijl om daar te komen: "Letterlijk, voor de eerste keer in mijn filmcarrière, was ik echt bezorgd om er beter uit te zien. Ik wilde er niet alleen groot uitzien, maar ik wilde er gespierd uitzien- Ik wilde eruit zien als een superheld, dat grote figuur, kleine taille-look."

We hebben ons erop gericht om mijn spieren er ronder uit te laten zien, mijn taille meer taps toelopend, mijn rug breder en mijn dijen meer ontwikkeld. We gingen terug naar een echte bodybuilding-stijl, maar niet met zware gewichten - we concentreerden ons meer op krachttraining.”

Zijn trainingsdagen waren opgedeeld in drie: duwen, trekken en benen. Al vroeg in het proces ontdekte Dave dat hij veel dingen op de verkeerde manier deed, vooral als het ging om zijn vorm bij bepaalde oefeningen.

"Ik kwam er eigenlijk achter dat alles wat ik al die jaren had gedaan verkeerd was", zegt Bautista lachend.

“Ik hurkte verkeerd. Ik was verkeerd aan het bankdrukken - mijn schouders zaten op de verkeerde plaats - dus daar hebben we veel aan gewerkt. We hebben ons veel gefocust op zeer gecontroleerde bewegingen en mijn lichaam opgesloten in bepaalde posities terwijl ik de bewegingen uitvoer. Het was echt complete spierisolatie.”

Bovendien was Dave's coach voorzichtig met de trainingsintensiteit, die varieerde afhankelijk van zijn vermoeidheidsniveau.

De trainingen varieerden afhankelijk van zijn rust

Herstel is net zo belangrijk als de trainingen zelf. Als er geen herstel is, wordt de spier niet goed gevuld, wat in tegenspraak is met wat Dave wilde bereiken.

Zijn trainer zou onthullen dat het volume en de intensiteit zijn aangepast, afhankelijk van Dave's vermoeidheidsniveau: "Het volume (aantal werksets) varieert enorm, afhankelijk van Dave's herstel. Wanneer zijn herstel laag is (lage slaap /voedsel, of gewoon weer consequent trainen), hebben we vaak maar één werkset per oefening."

Als zijn herstel goed is, kunnen we ergens tussen de 2-4 werksets hebben. Rust tussen de sets is meestal tussen de 30-120 seconden, afhankelijk van de oefening. Hoewel dit typische trainingen zijn, zijn de splitsing en oefeningen geperiodiseerd en indien nodig gewijzigd.”

We kunnen gerust zeggen dat de formule werkte, aangezien Dave in topvorm leek te zijn voor alle films.

Aanbevolen: