The Truth About Kate Herron's 'Loki' Exit

Inhoudsopgave:

The Truth About Kate Herron's 'Loki' Exit
The Truth About Kate Herron's 'Loki' Exit
Anonim

Loki is misschien wel de Marvel Cinematic Universe's (MCU) meest succesvolle serie (tot nu toe), met de grootste Marvel-première tot nu toe in Disney+. Geregisseerd door Kate Herron, ziet de show de terugkeer van Tom Hiddleston als de titulaire schurk/superheld na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame. De cast bestaat onder andere uit Owen Wilson, Gugu Mbatha-Raw, Wunmi Mosaku en Sophia Di Martino.

De serie eindigde met de onthulling dat Loki terugkeerde voor een tweede seizoen. En terwijl Hiddleston op het punt staat terug te keren (silver fox Wilson en de rest van de belangrijkste castleden zullen naar verwachting ook hun rol hernemen), is er aangekondigd dat Herron de Marvel-show verlaat.

Het was een optreden dat ze 'zwaar achtervolgde'

Misschien, lang voordat Herron zelfs maar op de radar van de MCU kwam, was ze al een grote fan, vooral als het ging om hoe het met Loki omging. "Ik was gewoon zo opgewonden over wat Kevin Feige met hem deed in de MCU, en ik denk dat Toms optreden zoveel empathie, humor en charisma aan dit geweldige personage heeft gegeven", vertelde Herron aan Elle. “Maar tegelijkertijd hield ik van de kwetsbaarheid daar en de pijn. Het was zo opwindend voor mij om hem de afgelopen 10 jaar van schurk tot antiheld te zien gaan.”

Dus toen MCU zich waagde aan Disney+ en haar plannen aankondigde om een serie rond de god van het onheil te maken, wist Herron dat ze de baan moest krijgen. "Ik zou zeggen dat ik er als Loki-fan zwaar achteraan zat", merkte Herron op. Dat gezegd hebbende, wist ze dat ze niet per se de meest ervaren regisseur in de zaal zou zijn, aangezien ze slechts verschillende miniseries had geregisseerd (waarvan één met Marvel Idris Elba) en de serie Sex Education.

En dus bereidde Herron zich voor op wat leek op het veld van zijn leven."Dus ik kreeg zoveel mogelijk informatie en ze stuurden me een beetje over de show", herinnert ze zich terwijl ze met The Mary Sue sprak. “Ik heb alles twee weken opgezegd. Ik maakte een document van 60 pagina's vol referenties, verhaalideeën, muziek.” Herron was vastbesloten om te laten zien dat ze "de meest gepassioneerde" van het stel was.

Zoals fans zich misschien realiseerden, maakte Herron's pitch indruk op Marvel, vooral het dekte ook de Time Variance Authority, een weinig bekende organisatie waar de MCU altijd al in geïnteresseerd was. We hielden van het idee ervan, maar deden het gewoon niet' "Ik weet niet precies wat ik ermee moet doen voordat [in de MCU]", vertelde Marvel-baas Kevin Feige aan Discussing Film. "Het waren echt Kate's ontmoetingen met ons en haar pitch die al die referenties naar voren bracht en ons in staat stelde om dit als een iets ander genre te beschouwen dan we hadden verwacht."

Ze wist altijd al dat het uitbrengen van het multiversum hun eindspel was

Het einde van Loki's seizoen één had grote gevolgen voor de MCU. Afgezien van het mogelijk onthullen van de belangrijkste schurk van Phase Four (Kang the Conqueror), zag het ook de release van een multiversum. En het bleek dat Herron en Marvel dit al die tijd van plan waren geweest.

"Toen ik bij het project kwam, wisten we altijd dat Loki en Sylvie naar He Who Remains zouden gaan en dat het multiversum zou worden uitgebracht", legde Herron uit tijdens een interview met The Hollywood Reporter. "Dus ik wist al toen ik de baan kreeg dat het een enorme onderneming zou zijn om dat te doen en een grote verantwoordelijkheid voor Marvel om het goed te doen."

In navolging van Loki zal het multiversum naar verwachting uitgebreider worden verkend in de aankomende film, Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Het is ook mogelijk dat het multiversum een grote rol gaat spelen in het tweede seizoen van Loki. Wanneer dat echter in productie gaat, zal Herron er niet meer zijn.

Hier is waarom ze Marvel verliet?

Hoewel Herron ook genoot van haar tijd met Marvel, heeft de regisseur bevestigd dat ze afscheid neemt van Loki. Dit is simpelweg omdat het alles was waar ze zich voor had aangemeld. “Dus ik was altijd van plan om deze zes te doen. En het was zo'n enorm compliment en een genot dat, toen we veel later in productie kwamen, Marvel en Disney zeiden: 'Ah, man. Dit is uitstekend, en we willen doorgaan'", legt Herron uit. "Dus ik heb gewoon het gevoel dat mijn rol erop zit, maar ik ben erg opgewonden om te zien waar het naartoe gaat."

Tijdens een gesprek met Collider bevestigde Feige ook dat Herron "doorgaat met grotere en betere dingen". Op dit moment blijft de regisseurszetel voor Loki seizoen 2 vacant, maar de Marvel-baas heeft onthuld dat "de zoektocht naar de regisseur binnenkort zal beginnen."

Het is nog onduidelijk waar Loki seizoen 2 zal vallen in het schema en de tijdlijn van de MCU. Feige zelf zei dat hij momenteel "niet precies weet waar het tussen volgend jaar en het jaar daarna v alt." Wanneer dat gebeurt, heeft Herron gezegd dat ze zal afstemmen. " Ik ben opgewonden om te zien waar het als fan naartoe gaat."

Aanbevolen: