Hoeveel verdiende Jaleel White om Steve Urkel te spelen over 'Family Matters

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Jaleel White om Steve Urkel te spelen over 'Family Matters
Hoeveel verdiende Jaleel White om Steve Urkel te spelen over 'Family Matters
Anonim

Af en toe wordt een personage in een serie populairder dan de show zelf, en deze personages slagen erin de tand des tijds te doorstaan. Personages als Kramer uit Seinfeld en Joey Tribbiani uit Friends zijn twee voorbeelden van personages die enorm populair werden en een vaste waarde werden in de popcultuur tijdens hun tijd op televisie.

Tijdens de jaren 90 werd Steve Urkel een icoon van de popcultuur dankzij Jaleel White's uitzonderlijke optreden op Family Matters. Onnodig te zeggen dat White bankierde als Urkel, maar hoeveel trok hij naar beneden?

Laten we eens kijken hoeveel Jaleel White verdiende om Steve Urkel te spelen.

Jaleel White heeft een interessante Hollywood-reis gehad

Jaleel White is een artiest die zeker het best bekend staat om zijn tijd met het spelen van Steve Urkel op Family Matters, en hoewel dit zijn erfenis in Hollywood verstevigde, is de waarheid dat de artiest veel meer heeft gedaan dan alleen het beminnelijke spelen Urkel.

White begon zijn acteercarrière in de jaren 80, en hij had de kans om wat waardevolle ervaring op te doen voordat hij een doorbraakster werd. Shows als The Jeffersons, Mr. Belvedere en Good Morning, Miss Bliss gaven White op een gegeven moment allemaal een rol, en hij zou zijn tijd in deze shows gebruiken om zijn vaardigheden aan te scherpen.

Na verloop van tijd zou White verschijnen in tal van andere projecten op zowel het grote als het kleine scherm. Op televisie kwam White terecht in shows als Full House, Step by Step, The Fresh Prince of Bel-Air en meer. Zelfs in de afgelopen jaren heeft hij veel televisiewerk binnengehaald voor opmerkelijke shows.

Op het grote scherm heeft White solide werk verricht. Hij heeft meegewerkt aan projecten als Quest for Camelot, Big Fat Liar en The 15:17 to Paris. Zijn werk in de film is niet zo uitgebreid als zijn werk op televisie, maar het is toch geweldig om te zien dat hij het acteren in films nooit schuwde.

Hoe geweldig dit alles ook is, Family Matters blijft nog steeds het grootste succes van White's carrière in entertainment.

Hij werd een ster als Steve Urkel

In 1989 begon Family Matters zijn legendarische run op televisie, en terwijl de show zich concentreerde op de familie Winslow, zou het hun nerdy buurman, Steve Urkel, zijn die de show schijnbaar uit het niets zou stelen.

Jaleel White onthulde dat Urkel niet bepaald met open armen werd ontvangen toen hij voor het eerst op het toneel verscheen.

"Ik werd helemaal niet welkom geheten bij de cast. Ze weten wat het was… Ik dacht er niets van dat het werd gecast voor Family Matters omdat het een gastplek moest zijn, één en klaar, "zei White.

Hoewel de Winslow-clan hem achter de schermen lauw ontving, eindigde het personage van Steve Urkel met iets dat niemand zag aankomen: hij werd populairder dan de show zelf en was een van de grootste delen van Popcultuur uit de jaren 90, die veel zegt over het werk van White.

90s-televisie was gevuld met tal van geweldige personages, en degenen die in de buurt waren om het te zien, zullen graag bevestigen dat Steve Urkel misschien wel de grootste en beroemdste is. Urkel was overal in de jaren 90 en de carrière van Jaleel White was in deze jaren officieel van de grond gekomen.

Natuurlijk kunnen mensen terugkijken en zien hoe populair White werd tijdens het spelen van Urkel, maar ze zijn nieuwsgierig geworden naar hoeveel geld hij naar beneden trok tijdens het spelen van het iconische personage.

Hij maakte bank als het personage

Hoeveel geld verdiende Jaleel White om Steve Urkel te spelen tijdens zijn topjaren op televisie?

Volgens Celebrity Net Worth: "Hij verscheen vervolgens in 204 van de 215 afleveringen van de show. Op zijn hoogtepunt van de show verdiende Jaleel $ 180.000 per aflevering, ongeveer $ 4 miljoen per seizoen. Na correctie voor inflatie, dat is hetzelfde als vandaag $ 300.000 per aflevering verdienen, vandaag ongeveer $ 7 miljoen per seizoen."

Dat is een hoop geld voor een jonge ster om naar beneden te halen, en het laat maar zien hoe populair het personage in de jaren 90 was. Nogmaals, Family Matters was een enorme show, maar het personage van Steve Urkel was een begrip dat de populariteit van de show zelf had overstegen. Het zou dus niet zo verwonderlijk moeten zijn om te horen dat Jaleel White een premie kreeg voor zijn werk.

Tot op heden blijft Steve Urkel een van de meest populaire personages in de televisiegeschiedenis, en zijn plaats naast andere klassiekers kan niet worden ontkend. We zijn gewoon blij om te zien dat Jaleel White in die jaren het grote geld heeft verdiend.

Aanbevolen: