Had Jo Marie Payton er echt een hekel aan om Harriette te spelen op 'Family Matters'?

Inhoudsopgave:

Had Jo Marie Payton er echt een hekel aan om Harriette te spelen op 'Family Matters'?
Had Jo Marie Payton er echt een hekel aan om Harriette te spelen op 'Family Matters'?
Anonim

Als de meeste mensen terugkijken op de sitcom-scene uit de jaren '90, zijn er een select aantal shows die altijd in de eerste plaats naar voren lijken te komen. Zo praten mensen tot op de dag van vandaag constant over shows als Friends, The Fresh Prince of Bel-Air en Seinfeld. Natuurlijk, gezien hoe populair al die shows waren en blijven, is het volkomen logisch dat ze veel lof krijgen. Er zijn echter veel klassieke sitcoms die aantoonbaar beter zijn dan alle comedyshows die tegenwoordig op televisie worden uitgezonden en sommige die in de jaren '90 werden uitgezonden verdienen meer lof.

Helaas voor iedereen die betrokken is bij de productie van de klassieke sitcom Family Matters uit de jaren 90, wordt er tegenwoordig niet genoeg over de show gepraat. Erger nog, sommige mensen denken dat Family Matters niet goed ouder is geworden vanwege hun perceptie van Steve Urkel achteraf. Bovendien zijn sommige Family Matters-fans zelfs gaan geloven dat seriester Jo Marie Payton een hekel had aan het werken aan de show, wat een voor de hand liggende vraag oproept, is dat waar?

De geruchtenvete met Jaleel White

Zoals iedereen die de entertainmentindustrie volgt, inmiddels zou moeten weten, zijn er veel acteurs in Hollywood die zeer delicate ego's lijken te hebben. Omdat zoveel sterren erg gevoelig lijken te zijn, is het logisch dat er door de jaren heen zoveel co-star vetes zijn geweest. Het is tenslotte heel duidelijk dat er veel sterren zijn die het gewoon niet aankunnen als ze het gevoel hebben dat een andere acteur hen uit de schijnwerpers duwt.

Zoals oude fans van Family Matters misschien al weten, was de show een spin-off rond het personage Harriette Winslow dat Jo Marie Payton voor het eerst tot leven bracht als onderdeel van de sitcom Perfect Strangers. Met dat in gedachten is het zeker logisch dat Payton en haar co-sterren Reginald VelJohnson en Telma Hopkins ervan uitgingen dat Family Matters zich op hun personages zou concentreren. Toen maakte Jaleel White zijn Family Matters-debuut in verschillende afleveringen in het eerste seizoen en plotseling dachten veel mensen dat de sitcom de Steve Urkel-show werd.

Nadat Family Matters zich voornamelijk op Steve Urkel begon te concentreren, gingen er geruchten dat Jo Marie Payton en enkele van haar co-sterren dat feit kwalijk namen. Toen hij in 2021 met Entertainment Weekly sprak, verklaarde Jaleel White dat er enige realiteit was in de geruchten. "Ik zag niet hoe ik op iemands tenen trapte, ik nam iemands glans. Het is heel belangrijk dat ik dit zeg: ik werd helemaal niet goed ontvangen door de cast, oké?"

In 2010 sprak Jo Marie Payton met een interviewer voor de website tvseriesfinale.com. Tijdens dat interview sprak Payton haar waardering uit voor Jaleel White, terwijl ze ook toegaf dat de focusverandering van Family Matters een schok was. We waren allemaal blij dat we aan het werk waren, en hij zorgde ervoor dat de show doorging, en we zijn er nu allemaal nog steeds blij mee. We lachen de bank nog steeds uit met de restanten. Dus het kan een klein conflict hebben veroorzaakt, gewoon omdat… het een echte schok was voor ons allemaal, snap je wat ik bedoel? Omdat hij dit kleine personage was”

Elders in hetzelfde interview bracht Jo Marie Payton het feit naar voren dat ze jarenlang samen met White speelde, wat ze aanhaalde als bewijs dat geruchten over spanning tussen hen dwaas waren. Het is ook vermeldenswaard dat hij in het eerder genoemde Jaleel White Entertainment Weekly-interview verklaarde dat hij in de loop van de tijd een hechte band kreeg met al zijn Family Matters-collega's, waaronder Payton. "Maar ik denk wel dat ze soms de eer verdienen dat ze hebben bijgedragen aan het creëren van een meer harmonieuze omgeving tegen seizoen 3, seizoen 4, seizoen 5. En we zijn echt een familie geworden."

Heeft Jo Marie Payton een hekel aan de hoofdrol in familieaangelegenheden?

Ook al hebben Jo Marie Payton en Jaleel White allebei water gegooid met het idee dat er een langdurige spanning tussen hen was, dat neemt niet weg dat ze een hekel had aan de hoofdrol in Family Matters. Het is tenslotte buitengewoon opmerkelijk dat Payton halverwege het laatste seizoen van de show stopte met de hoofdrol in Family Matters, waardoor haar personage moest worden herschikt. Tijdens het eerder genoemde tvseriesfinale.com-interview in 2010 noemde Payton de hoofdrol in Family Matters een "zegen" en sprak haar waardering uit voor de erfenis van de show en haar mede-sterren. Toen ze echter deelnam aan een Family Matters-reünie in 2017, maakte ze duidelijk dat Payton Family Matters jaren eerder wilde verlaten omdat ze rusteloos was geworden in de rol.

“Ik heb eigenlijk de beslissing genomen om de show twee jaar voordat ik wegging te verlaten. Ik was ongelukkig over veel dingen; Ik ging door een scheiding, ik was niet gelukkig in de show - het betekende niet dat ik niet wilde optreden als actrice of artiest. Zoals ik het uitleg, wil je als bakker niet altijd taarten of koekjes bakken; je wilt taarten bakken, je wilt brood bakken. Ik wilde iets anders doen.”

Op basis van al die citaten lijkt het duidelijk dat het een enorme overdrijving zou zijn om te beweren dat Jo Marie Payton een hekel had aan de hoofdrol in Family Matters. Toch lijdt het geen twijfel dat Payton uiteindelijk over de show was en ze vertelde tvseriesfinale.com zelfs dat Family Matters eerder had moeten eindigen. “Ik denk dat mijn vertrek, zoals ik al zei, een paar mensen van streek maakte, maar zoals ik al zei, weet je, het was tijd voor mij om te gaan. Het was tijd voor de show om te gaan, ik wou dat we misschien een beetje eerder hadden kunnen gaan"

Aanbevolen: