Jim Carrey verdiende $ 15 miljoen voor dit mislukte vervolg

Inhoudsopgave:

Jim Carrey verdiende $ 15 miljoen voor dit mislukte vervolg
Jim Carrey verdiende $ 15 miljoen voor dit mislukte vervolg
Anonim

Als we kijken naar de meest succesvolle komische acteurs aller tijden, zijn er een paar namen die opvallen. Namen als Eddie Murphy en Adam Sandler zijn duidelijke uitblinkers, net als Jim Carrey, die een van de meest legendarische komische artiesten aller tijden is.

Carrey heeft het allemaal gezien en gedaan tijdens zijn tijd in het vak, en hij verdiende miljoenen terwijl hij het publiek verblufte met zijn hilarische optredens. Tijdens zijn carrière heeft hij echter een aantal downbeats gehad, waaronder een film die hem uiteindelijk $ 15 miljoen betaalde om uiteindelijk te verslaan aan de kassa.

Laten we Carrey eens nader bekijken en de film die teleurstelde.

Jim Carrey Is A Comedy Legend

Op dit punt in zijn illustere carrière heeft Jim Carrey nauwelijks iets meer te bereiken, want hij is al jaren een vaste waarde op het grote scherm. Carrey had een bescheiden begin in entertainment, maar toen hij eenmaal in staat was de juiste kansen te krijgen, werd de man een ster en keek hij nooit meer achterom.

Tijdens de jaren 90 kreeg Carrey's televisiewerk de bal aan het rollen, en in 1994 had hij drie enorme hits die hem in een echte ster veranderden. Carrey zou de rest van de jaren 90 en 2000 besteden aan het profiteren van zijn hernieuwde roem, en in het proces zou hij hitfilms maken die de tand des tijds hebben doorstaan.

Het is een geweldige carrière geweest voor Carrey, en hij krijgt nog steeds belangrijke rollen en speelt de hoofdrol in films waar de fans dol op zijn. Onnodig te zeggen dat Carrey's triomfantelijke run op het grote scherm hem flink wat geld had opgeleverd.

Hij heeft miljoenen verdiend

Nadat zijn campagne in 1994 hem de grootste comedy-ster ter wereld maakte, kon Jim Carrey een premie afdwingen voor zijn uitvoeringen op het grote scherm. Het is een van de grootste voordelen om een filmster te worden, en Carrey zorgde ervoor dat hij zijn geld verdiende tijdens de meest productieve jaren van zijn carrière.

Nadat hij $ 25.000 per aflevering verdiende op In Living Color voordat hij een ster werd, zou Carrey's salaris oplopen tot $ 20 miljoen voor een enkele film. Films als The Cable Guy, Batman Forever, Liar Liar, Me, Myself & Irene en How the Grinch Stole Christmas betaalden hem allemaal $ 20 miljoen, en dankzij een rimpel in zijn contract voor Yes Man kon hij zelfs meer verdienen dan dit.

Weinig acteurs kunnen een deel van de winst van een film afdwingen, maar Carrey slaagde erin om dit te onderhandelen toen hij speelde in Yes Man. Het is bekend dat de acteur vooraf geen geld aannam voor zijn rol in de film, maar de winst bracht zijn salaris uiteindelijk op $ 35 miljoen, wat de grootste cheque is die hij ooit heeft ontvangen.

Carrey heeft flink wat geld verdiend met zijn grootste hits, maar het kunnen niet allemaal winnaars zijn. Carrey verdiende zelfs een coole $ 15 miljoen voor een film die uiteindelijk teleurstellend was aan de kassa.

Hij verdiende $ 15 miljoen voor 'Dumb and Dumber To'

In 2014, 20 jaar nadat het origineel in de bioscoop kwam en een enorme hit werd, werd het vervolg op Dumb and Dumber, Dumb and Dumber To uitgebracht, en het leek een groot publiek te vinden, net als zijn voorganger had. Er was een noodlottige prequel die werd uitgebracht tussen deze twee films, maar het bevatte geen Jim Carrey of Jeff Daniels. Ondanks dat de jongens weer bij elkaar kwamen, kon dit vervolgproject niet dezelfde magie of hetzelfde succes vastleggen als de eerste film.

Nu hij al sinds de jaren 90 een grote filmster is, is het logisch dat Jim Carrey een enorm salaris zou neerhalen voor elk project waaraan hij deelneemt. Het is duidelijk dat de studio dacht dat deze film een enorme hit zijn, omdat ze bereid waren maar liefst $ 15 miljoen uit te geven voor Carrey om aan boord te komen. Normaal gesproken doet hij geen vervolg, dus dit was een behoorlijk groot probleem.

Aan de kassa slaagde de film er slechts in om $ 169 miljoen op te halen, wat zeker niet is waar de studio op hoopte. De eerste film verdiende $ 247 miljoen, en dat was in de jaren 90, dus het was aanzienlijk meer waard als rekening werd gehouden met inflatie. Ja, Dumb and Dumber To's $ 169 miljoen was gewoon niet genoeg.

Hoe geweldig het Carrey ook was dat hij $ 15 miljoen verdiende voor de film, het viel uiteindelijk niet mee, en de meeste mensen geven er gewoon de voorkeur aan om het origineel te gebruiken.

Aanbevolen: