Jim Carrey wees een film af die hiervoor $ 222 miljoen verdiende

Inhoudsopgave:

Jim Carrey wees een film af die hiervoor $ 222 miljoen verdiende
Jim Carrey wees een film af die hiervoor $ 222 miljoen verdiende
Anonim

Rollen afwijzen werd halverwege de jaren '90 een beetje een norm voor Jim Carrey. Hij begon de bank te breken na 'The Cable Guy' en werd de eerste acteur die een loon van $ 20 miljoen eiste. Zoals zoveel acteurs heeft Carrey misschien wat spijt. Kijk eens naar een voorbeeld, dat bleek de juiste keuze van Jim te zijn. Hoewel hij een film ter waarde van $ 222 miljoen afwees, zou hij in datzelfde jaar kiezen voor een andere film die het dubbele van de inkomsten opleverde, en vandaag wordt een vervolg besproken, met Carrey, Jennifer Aniston en Steve Carell, allemaal naar verluidt verschijnen in de film.

Ondanks dat Jim de juiste beslissing heeft genomen, kunnen fans niet anders dan denken aan hoe zijn carrière zou zijn geweest als hij in plaats daarvan ja had gezegd tegen deze rol.

Jim zegt nee tegen 'Elf'

Zelfs Will Ferrell had zijn twijfels over 'Elf', gezien de eerste recensies die het kreeg. Uiteindelijk zou de film, net als films als 'A Night at the Roxbury', die aanvankelijk hard werden ontvangen, uitgroeien tot een cultklassieker. Het bracht het grote geld binnen, met een brutowinst van meer dan $ 220 miljoen. Will kreeg ook een vervolg aangeboden en $ 29 miljoen aan het project, maar uiteindelijk wees hij het aanbod af.

Ondanks het succes van het project gelooft de geruchtenmolen dat Ferrell achter de schermen niet gelukkig was en dat veel te maken had met zijn relatie met Jon Favreau. Ferrell twijfelde ook aan het succes van de film in het algemeen: "Ja, er waren momenten", zei Ferrell. in een gele panty door New York City rennen.”

Zijn co-sterren hadden ook hun twijfels volgens Ferrell, "James Caan kwam naar me toe tijdens de première en weet je, het was geweldig gegaan, en mensen zeiden:" Oh mijn god, dit wordt fantastisch, en hij zegt: 'Hé, ik moet je iets vertellen. Elke dag op de set dacht ik dat je veel te overdreven was, maar nu zie ik wat je doet. Geweldig gedaan!' Dus ik hou gewoon van de gedachte dat we daar elke dag aan het werk waren en hij gaat terug naar zijn hotelkamer en zegt: 'Jeetje, haal me hier uit!'”

Het is uiteindelijk allemaal gelukt, en we kunnen hetzelfde zeggen voor Jim Carrey. Ondanks dat hij de rol afwees, maakte hij in hetzelfde jaar nog een film die wereldwijd meer dan $ 484 miljoen opleverde.

'Bruce Almighty' wordt wereldwijd een monster

Het was een riskante beslissing, maar terugkijkend was het de juiste beslissing. 'Bruce Almighty' was de meest winstgevende box-office-komedie van 2003, met een opbrengst van bijna $ 485 miljoen. De enige films die dit jaar bovenaan stonden, waren The Lord of the Rings: The Return of the King', Finding Nemo, The Matrix Reloaded en Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl'.

De film zou Carrey ook de kans geven om met Jennifer Aniston samen te werken, de twee deelden een geweldige chemie op het scherm volgens Jim: "Ze is geweldig. We werken goed samen omdat Jennifer een heel ander persoon is dan ik. Ik ben iemand die mezelf gewoon naar buiten gooit en wilde dingen doet en zij is als het middelpunt van het wiel. Ze is het type persoon dat daar kan zitten en dingen naar haar toe kan laten komen. Ik zoek ze op en vernietig ze. Het is een prachtige mix."

"Ze is erg solide en erg gecentreerd. Je kijkt naar alle tijdschriften waarin je haar ziet en je vindt het gewoon geweldig. Voordat je haar kent, vraag je je af waarom mensen zo geïnteresseerd zijn in deze persoon. Ze lijken het gewoon nooit te snappen genoeg van haar en dan ontmoet je haar en je gaat er is een reden. Ze is gewoon een heel cool, gecentreerd persoon. Soms, als je zulke mensen ontmoet, ben je teleurgesteld over de realiteit van hen. Het idee is altijd beter. Soms zijn ze een idee spelen en ze is gewoon zichzelf."

carrey bruce almachtig
carrey bruce almachtig

De film kreeg lovende kritieken en op dit moment beginnen er gesprekken te circuleren over een vervolg, waarbij Steve Carell ook aan het project is verbonden. Het zal interessant zijn om te zien of Carrey een vervolg afwijst dat vergelijkbaar is met de manier waarop Will Ferrell deed met Elf. Echter, gezien de gezonde werkomgeving, betwijfelen we dit ten zeerste tijdens het opnemen van de eerste film.

Terugkijkend wint iedereen, want er zijn twee klassieke films gemaakt. Carrey nam een risico en het werkte zeker in zijn voordeel.

Aanbevolen: