Waarom Rachel Weisz een van de meest vergeetachtige MCU-sterren zou kunnen zijn

Inhoudsopgave:

Waarom Rachel Weisz een van de meest vergeetachtige MCU-sterren zou kunnen zijn
Waarom Rachel Weisz een van de meest vergeetachtige MCU-sterren zou kunnen zijn
Anonim

Rachel Weisz' stamboom als een topperformer op het scherm staat niet ter discussie. De in Engeland geboren Amerikaanse actrice heeft bijna drie decennia aan topacteerervaring. Ze is ook een meervoudig bekroonde artiest. Het meest opvallende was dat ze in 2006 zowel een Academy Award als een Golden Globe-prijs won voor haar rol als Tessa Quayle in de film van Fernando Meirelles, The Constant Gardener.

Haar indrukwekkende filmografie bevat ook titels als The Mummy, The Bourne Legacy en The Favourite. Door haar werk is ze er ook in geslaagd een indrukwekkend vermogen te vergaren, momenteel geschat op ongeveer $ 35 miljoen.

Een klein deukje in haar reputatie

Een van haar recentere wapenfeiten was haar inval in het Marvel Cinematic Universe. Twee jaar geleden werd ze verloofd door Marvel Studios om Scarlett Johansson te vergezellen als een extra versie van het personage Black Widow. De film Black Widow zelf werd gefilmd in 2019 en uitgebracht in juli van dit jaar, maar niet zonder dat er een klein deukje op de reputatie van Weisz werd achtergelaten.

Black Widow's synopsis op Rotten Tomatoes luidt: "Natasha Romanoff, ook bekend als Black Widow, confronteert de donkere delen van haar grootboek wanneer een gevaarlijke samenzwering met banden met haar verleden ontstaat. Achtervolgd door een kracht die voor niets stopt om haar ten val te brengen, moet Natasha omgaan met haar geschiedenis als spion en de verbroken relaties die ze achterliet lang voordat ze een Wreker werd."

Johansson speelt de hoofdrol Black Widow, Natasha Romanoff, en vertolkt de rol die ze ook speelde in eerdere MCU-films, waaronder Iron Man 2 en Captain Marvel. Weisz speelde Melina Vostokoff, die net als Romanoff ook een door de Sovjet-Unie opgeleide spion is.

Scarlett Johansson Rachel Weisz
Scarlett Johansson Rachel Weisz

Er lijkt enig verschil te zijn tussen de Vostokoff die Weisz in de film portretteert en degene die oorspronkelijk in de Marvel-strips voorkomt. Terwijl de stripversie uitgroeit tot de anti-Romanoff-schurk die bekend staat als Iron Maiden, wordt Weisz' Vostokoff beschreven als een moederfiguur voor Romanoff.

Vind de baan best ideaal

Weisz legde dit contrast uit aan Harper's Bazaar UK: "Melina is geen cliché - ze is dubbelzinnig", zei ze. "Je kunt niet echt zien of ze een hart heeft, of niet echt een hart, ze is absoluut gelaagd. Ik vond haar echt grappig op de pagina omdat ze geen gevoel voor humor heeft, wat een heel grappig verhaal kan maken." karakter. Ze is nogal droog en ze neemt alles heel serieus en ze is ook heel serieus."

Op het moment dat de film werd opgenomen, verzorgde Weisz haar maanden oude dochter nog steeds met haar man, de huidige James Bond-acteur, Daniel Craig. Aangezien de belangrijkste fotografie voornamelijk in Londen plaatsvond - haar oorspronkelijke thuisstad, vond de nu 51-jarige de baan best ideaal. Het hielp ook dat ze niet de centrale rol in de film speelde, zoals ze later aan Red Online onthulde. "[Mijn dochter] was heel klein", zei Weisz. "Het was geen grote rol. Het was niet zoals Scarlet [Johansson], weet je? Het was niet zoals de hoofdrol."

Ondanks alle naadloosheid waarmee ze in de rol paste, kwam er een andere kant van Weisz naar voren op de set. In een stuk dat dieper ingaat op details van achter de schermen van de film, beweerde Buzzfeed dat Weisz voortdurend haar tekst vergat terwijl ze aan het filmen waren. Aan de andere kant was het haar landgenote, Florence Pugh - die ook nog een andere Black Widow speelde, die naar verluidt de regels van iedereen binnen handbereik had.

Gecompliceerd karakter

Black Widow presteerde behoorlijk goed vanuit commercieel oogpunt, vooral gezien de beperkingen die gepaard gaan met COVID-gerelateerde lockdowns. Met een budget van $ 200 miljoen wist de film een opbrengst van ongeveer $ 372 miljoen te genereren aan de kassa.

Zwarte weduwe-poster
Zwarte weduwe-poster

En behalve dat het een commercieel succes was, leidde de film ook tot gesprekken over de reproductieve rechten van vrouwen. Dit bleek uit een onthulling in het verhaal dat de voortplantingsorganen van de Black Widows met geweld waren verwijderd. "Het is echt en volledig emotioneel in lijn met een deel van het verhaal dat Cate (de regisseur) wilde vertellen," zei Weisz in hetzelfde Harper's Bazaar-interview. "Vrijheid versus onderwerping, persoonlijke keuze en vrije wil versus letterlijke ketenen of figuurlijke ketens."

"Ik vind het heerlijk om dat gevoel van moed te hebben en het patriarchaat neer te halen", vervolgde ze. "Het is ingewikkeld vanwege mijn personage omdat ze echt verliefd is op [een ander personage] dat heel erg deel uitmaakt van het patriarchaat, en een belachelijk onderdeel van het patriarchaat! Voor mij voelde het in het verhaal niet zo. Het ging over herenigd worden met meisjes die nu vrouwen zijn. Het gaat over het vieren van het zusterschap."

Hoewel vergeetachtigheid een eigenschap is geworden waarmee de collega's van Weisz haar nu associëren, heeft het haar er zeker niet van weerhouden om van haar werk te genieten, noch te pleiten voor de positieve impact ervan.

Aanbevolen: