Tatiana Maslany zegt dat weeszwart haar fysiek veel heeft gekost

Inhoudsopgave:

Tatiana Maslany zegt dat weeszwart haar fysiek veel heeft gekost
Tatiana Maslany zegt dat weeszwart haar fysiek veel heeft gekost
Anonim

Op dit moment speelt Tatiana Maslany de al even Hulk-compatibele neef van Bruce Banner in de nieuwe MCU-serie She-Hulk. En hoewel deze rol zijn eigen uitdagingen met zich mee kan brengen (bijvoorbeeld werken met CGI, Marvel-stijl), kunnen we gerust stellen dat de Canadese actrice in het verleden al behoorlijk wat uitdagende rollen heeft gehad.

Voordat ze bij het MCU kwam, kreeg Maslany erkenning voor haar werk in de veelgeprezen serie Orphan Black, een sciencefictiondrama over een vrouw die getuige is van de zelfmoord van een vrouw die precies op haar lijkt. Uiteindelijk speelde de actrice meesterlijk verschillende personages voor de serie. En hoewel critici en fans niet konden stoppen met het prijzen van haar uitvoeringen (ze won er zelfs een Emmy voor), zou Maslany later ook toegeven dat het spelen van meerdere rollen haar tol eiste.

Toen Tatiana Maslany voor het eerst hoorde van Orphan Black, wilde ze er gewoon in'

Toen Maslany het script voor Orphan Black voor het eerst las, wekte het meteen haar nieuwsgierigheid. "Orphan Black was het eerste dat ik in zo'n lange tijd had gelezen dat eigenlijk zo ongelooflijk voor mij was", herinnert ze zich. "Ik kon niet stoppen met dromen over deze personages, en ik kon niet stoppen met dromen over deze auditie, en ik wilde gewoon die kamer in …"

Kort daarna kreeg Maslany een auditie en later werd ze teruggebeld, hoewel ze niet echt zeker was van haar kansen om de rol op dat moment te krijgen.

“Ik herinner me dat er vier andere vrouwen in de auditieruimte waren en dat we allemaal daar moesten zitten en in elkaars aanwezigheid moesten zijn, wetende dat we allemaal zouden vechten voor deze rollen en we ondertekenen allemaal onze leven weg voor deze rol als we het krijgen, 'zei de actrice.

“Dus, ja, het was echt bizar, surrealistisch, maar ik herinner me gewoon dat ik zoveel plezier had in die kamer en ik zei gewoon: ‘Als dat het is, dan is dat het. Ik zou doodgaan om dit te doen, maar ik ben gewoon blij dat ik heb mogen spelen, weet je?'”

Maar zonder medeweten van Maslany, slaagde ze erin indruk te maken op de makers van de show, John Fawcett en Graeme Manson. “Vanwege de grillen van de financiering moesten we een Canadese voorsprong werpen. We zagen iedereen in die leeftijdscategorie in Canada!” Manson uitgelegd.

“Gelukkig was het unaniem dat Tatiana het aankon. Maar pas toen we die kloonscènes bij elkaar begonnen te zien, dachten we: 'Verdomme, ze is goed.'"

En toen ze de rol kreeg, kon Manson ook zien dat Maslany het leuk vond om sommige klonen meer te spelen dan andere.

"Ik weet dat ze ervan houdt om Krystal te spelen, omdat het niet het soort rol is dat ze ooit krijgt aangeboden", onthulde Manson. Aan de andere kant gelooft hij ook dat Rachel de meest uitdagende van de klonen voor Maslany was.

"Omdat ze stijf en formeel en koud en krachtig en zakelijk is en dat alles - het tegenovergestelde van Tatiana," legde Maslany uit. "Zeker in het begin was Rachel heel vreemd voor haar."

Tatiana Maslany over het spelen van meerdere klonen in Orphan Black: 'Het heeft mijn lichaam veel gekost…'

In de loop van Orphan Black merkte Maslany dat ze meer personages speelde dan welke actrice dan ook in één keer. Er was Sarah de oplichter, Krystal de samenzweringstheoreticus, Helena de psychopaat, Cosima de Ph. D. student, Rachel de afperser en vele anderen.

En hoewel ze allemaal een leuke uitdaging vormden voor de actrice, had het ook fysieke gevolgen voor haar.

“Het heeft mijn lichaam veel gekost”, onthulde Maslany. “Mijn hartslag ging daarna jaren niet omlaag. En ik heb lange tijd niet geleerd om weer te slapen.”

De actrice vond het moeilijk om een goede nachtrust te krijgen omdat ze lange uren maakte tijdens de show. "Je bent de hele tijd aan, vanaf maandag 5 uur 's ochtends en dan inpakken om zes uur 's ochtends op zaterdagochtend, en dan op maandag om 5 uur opstaan om het allemaal opnieuw te doen", herinnert ze zich."Het is moeilijk."

Tegelijkertijd had Maslany ook niet veel pauze tussen de opnames omdat ze meerdere persona's speelde.

“Het was klaar met de scène, lopen, knippen, printen, gaan – loop de deur uit de kou in, stap in de haar- en make-uptrailer, doe mijn pruik af, ga naar mijn trailer, doe mijn kostuum uit, doe de nieuwe aan, loop terug naar haar en make-up, wind er in een uur doorheen, terwijl ik werk met mijn dialectcoach, die naast me zit, of misschien samen met mijn scènepartner om de lijnen te runnen om ervoor te zorgen dat we' opnieuw op dezelfde pagina, 'herinnerde de actrice zich.

“En dan loop je de set op, en soms hebben ze het al geblokkeerd, omdat we zo snel moesten gaan. Soms voelde ik de ruimte op een zeer snelle manier, vond ik de blokkering, maar het was erg snel. Ze voegde eraan toe: "Het was als een atletisch gevoel."

Maslany's She-Hulk wordt momenteel uitgezonden op Disney+. Ondertussen kunnen fans seizoenen van Orphan Black kopen of huren via verschillende streamingdiensten.

Aanbevolen: