Heeft Lil Mama's VMA-stunt haar haar carrière gekost?

Inhoudsopgave:

Heeft Lil Mama's VMA-stunt haar haar carrière gekost?
Heeft Lil Mama's VMA-stunt haar haar carrière gekost?
Anonim

Soms kan een slechte beslissing de loop van de carrière van een beroemdheid op de meest verwoestende manieren veranderen. Terwijl sommige beroemdheden door hun fans werden geannuleerd voor iets dat ze deden of zeiden, zijn anderen gewoon niet geliefd zonder duidelijke reden. Rapper, danseres en acteur Lil Mama v alt er ergens tussenin. In 2021 haalde Lil Mama de krantenkoppen toen ze voor vuiligheid werd gelezen nadat ze opmerkingen had gemaakt over 'heteroseksuele rechten'.

Voor iemand die zo getalenteerd is als Lil Mama, is het verrassend hoe haar carrière niet helemaal van de grond komt. Sommigen schrijven dit toe aan haar 2009 VMA faux pas, waar de rapper besloot om Jay-Z en Alicia Keys te laten crashen. ' optreden. Dit viel duidelijk niet in goede aarde bij zowel Jay-Z als Alicia, fans konden Lil Mama's geïmproviseerde podiumbombardementen ook niet waarderen. Het incident blijft een van de VMA-momenten die niemand ooit zal vergeten.

10 Ze onderbrak de VMA-optredens van Jay-Z en Alicia Keys in 2009

Lil Mama-Jay-Z-Alicia Keys
Lil Mama-Jay-Z-Alicia Keys

Het jaar was 2009 en Jay-Z en Alicia Keys speelden hun hit "Empire State of Mind" op de MTV VMA's. Het publiek genoot van het optreden en toen… rapper, Lil Mama besloot om zich bij het duo op het podium te voegen. Het was moeilijk te zeggen of dat de afspraak was of niet, omdat ze synchroon liep met Alicia Keys en Jay-Z.

Misschien dat Jay wegliep van Lil mama toen ze naar hem toe liep een indicator was? Of hoe hij zijn arm over Alicia's schouder legde terwijl hij Lil Mama negeerde na de voorstelling?

9 Fans waren boos op Lil Mama

Lil Mama's stunt kreeg gemengde reacties, waarbij de meerderheid van de fans van Jay-Z en Alicia Keys de rapper beschuldigde van het verpesten van het optreden. Terwijl sommige fans er humor in vonden, waren anderen boos namens Jay en Alicia.

Ze had absoluut niet op het podium moeten springen tijdens het optreden van iemand anders. Heck, zelfs Beyoncé probeerde haar ervan te weerhouden die gewaagde, zij het misplaatste zet te doen. Het is moeilijk te zeggen of de fans van Lil Mama haar na het incident hebben bijgestaan.

8 Jay-Z en Alicia Keys negeerden haar verontschuldiging

Na het incident deed Lil Mama verschillende pogingen om haar excuses aan te bieden aan Alicia en Jay, die haar excuses negeerden. Ze verscheen op verschillende radiostations om haar excuses aan te bieden aan de supersterren en verontschuldigde zich zelfs op het ritme van 'Empire State of Mind'.

Helaas bleven haar vergeefse pogingen om publiek van Jay en Alicia te krijgen onopgemerkt. Op dat moment vonden de meeste mensen dat het tijd was voor Lil Mama om verder te gaan. Om haar te verdedigen, mama was nog maar een tiener op het moment van het incident, maar dat is op geen enkele manier een excuus voor haar gedrag.

7 Alicia Keys en Jay-Z waren niet blij

Tijdens een optreden in The Today Show vroegen de presentatoren Alicia Keys naar het VMA-optreden en de "kleine verrassing op het podium". De singer/songwriter reageerde sarcastisch: "Het optreden was zo fenomenaal, ik praat liever nergens anders over."

Jay-Z sprak ook over het incident, tijdens een telefoontje naar de radioshow van Hot97, verklaarde de rapper: "Om dat moment voor ons te onderbreken, denk ik niet dat dat het juiste was om te doen. Het was er zat veel planning in die voorstelling. Om dat te verstoren was buiten de lijntjes."

6 Controverse lijkt Lil Mama te volgen

Lil Mama heeft het niet gemakkelijk gehad, van beschuldigingen van het kopiëren van Nicki Minaj's stijl tot het veranderen in een meme en jarenlang belachelijk gemaakt. Controverse lijkt de rapper te volgen, in 2017 werd ze afgebeeld op de rode loper, hand in hand met haar getrouwde co-ster Lance Gross.

Dit zorgde voor kwispelende tongen en gaf critici nog een kans om de rapper te kraken. Het duo speelde samen in When Love Kills: The Falicia Blakely Story. De hand die het internet vasthield, liet het internet verdeeld achter, Lil Mama lijkt geen pauze te kunnen nemen.

5 Haar populariteit nam af nadat ze haar platenlabel verliet

kleine mama
kleine mama

Hoewel veel Lil Mama's worstelende carrière wordt toegeschreven aan de VMA-faux-pas, zijn er in de loop der jaren veel incidenten geweest die haar populariteit hebben verminderd. Haar VMA-stunt zou een van de vele factoren kunnen zijn. Niet lang nadat ze op het toneel verscheen, kreeg Mama een contract bij Jive Records, maar zou later het label verlaten.

De ster nam daarna een pauze van muziek, volgens haar was ze niet in de juiste ruimte om muziek te maken.

4 Ze begrijpt hoe het is om geannuleerd te worden

Lil Mama weet het een en ander over geannuleerd worden, ze vertelde zelfs aan Complex: "Veel mensen hadden het gevoel dat ze geen risico op me wilden nemen met bepaalde dingen, omdat Jay-Z misschien of Alicia Keys wil niet met ze samenwerken. Ik heb een moeilijke tijd doorgemaakt. Ik heb het mezelf aangedaan, want ik ben degene die daarheen is gegaan."

Het is om die reden dat ze besloot Chris Brown te verdedigen en bij te staan nadat hij wijdverbreide kritiek en verzet kreeg voor het aanvallen van Rihanna.

3 Ze werd beschuldigd van homofobie

Ondanks dat ze in de loop der jaren veel kritiek en spot ontving, is Lil Mama niet bang om controversiële uitspraken te doen. In een sindsdien verwijderd Instagram-verhaal plaatste de rapper dat ze een 'heteroseksuele rechtenbeweging' begint omdat de LGBTQ+-gemeenschap hetero's pestte.

Dit viel niet in goede aarde bij veel mensen, die haar erop aanspraken en mama beschuldigden van homofobie. Lil Mama was ook in de war omdat ze beweerde dat "geslachtsaanpassende chirurgie voor kinderen een truc is voor ontvolking."

2 Ze draaide zich om naar acteren

Ze rapt, zingt, danst en acteert. De eerste grote acteerpauze van de veelzijdige ster was op de TLC Biopic, CrazySexyCool: The TLC Story. TLC hield zo veel van haar optreden dat ze haar uitnodigden om met hen te touren. Ze trad zelfs met hen op tijdens de AMA's van 2013, maar dat was van korte duur vanwege haar matige live-optreden.

Haar acteercarrière is stabiel gebleven, na CrazySexyCool speelde ze in verschillende andere series, korte video's en films. Volgens haar IMDb-pagina heeft ze een korte film genaamd Petey in the Park: The Misunderstanding in post-productie.

1 Fans houden van de nieuwe muziek van Lil Mama

De rapper heeft haar ervaringen haar carrière niet in de weg laten staan, het was niet gemakkelijk, maar ze zet door. Lil Mama maakt nog steeds muziek en haar fans lijken dol te zijn op haar nieuwe releases. Haar nummer "UHOH" heeft meer dan twee miljoen views op YouTube.

Een ding dat opv alt aan Mama is haar talent, het v alt niet te ontkennen dat ze heeft wat nodig is om een van de beste vrouwelijke rappers in de industrie te worden. Misschien moeten mensen haar gewoon een kans geven.

Aanbevolen: