De echte reden waarom John Travolta nee zei tegen een salaris van $ 17 miljoen terwijl niemand anders dat zou doen

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom John Travolta nee zei tegen een salaris van $ 17 miljoen terwijl niemand anders dat zou doen
De echte reden waarom John Travolta nee zei tegen een salaris van $ 17 miljoen terwijl niemand anders dat zou doen
Anonim

John Travolta is een van de beroemdste mannen in Hollywood en hij heeft een fortuin verdiend dankzij de hoofdrol in een aantal fantastische films. Zelfs enkele van zijn opmerkelijke blunders hebben hem een premium betaaldag opgeleverd.

In de jaren negentig was de artiest een hot item in Hollywood, en een studio bood hem een cheque van $ 17 miljoen aan om in een film te spelen. Travolta zou uiteindelijk de enorme betaaldag de rug toekeren, waardoor een rechtszaak aan de gang was.

Het is een ongewoon verhaal met een controversiële filmmaker, en we hebben alle details over het verlies van Travolta op de betaaldag hieronder.

John Travolta is een legende

John Travolta staat sinds de jaren 70 in de schijnwerpers en weet het een en ander over het zijn van een ster en het krijgen van veel aandacht. De man heeft een geweldige carrière achter de rug, en hoewel het zijn hoogte- en dieptepunten heeft gekend, is hij niets minder dan een legende in de industrie.

Televisie was de plek waar Travolta voor het eerst erkenning kreeg. Hij was perfect geschikt voor het kleine scherm, maar Travolta had veel grotere dingen in gedachten voor zijn carrière.

Uiteindelijk maakte hij de overstap naar groot filmacteren, en het duurde niet lang voordat zijn carrière omhoogschoot met grote hits als Grease en Saturday Night Fever.

Zijn carrière zou in de jaren tachtig achteruitgaan, maar mensen wisten dat hij er zeker weer bovenop zou komen. Dit is precies wat er gebeurde in 1994 toen Travolta een briljante prestatie neerzette in Pulp Fiction. Die film draaide in zijn eentje de zaken om en de acteur zou nog tal van andere hits binnenhalen, terwijl hij een fortuin binnenhaalde.

Travolta kreeg grote aanbiedingen op zijn pad, en op een gegeven moment had hij $ 17 miljoen die hem in het gezicht staarde.

Hij kreeg $ 17 miljoen aangeboden voor 'The Double'

Tijdens de jaren '90, kort na zijn succesvolle optreden in Pulp Fiction, smeekte John Travolta om een aantal lucratieve films.

Per CelebAnswer, zou de acteur enorme betaaldags scoren als maar liefst. $ 12 miljoen voor Michael. Hij verdiende zelfs samen $ 40 miljoen voor Face/Off en Mad City. Geloof ons als we zeggen dat er tal van andere films waren die Travolta een fortuin betaalden voor zijn diensten.

Het was tijdens zijn revival na Pulp Fiction toen Roman Polanski en The Double aanklopten.

"De film zou een bewerking zijn van het boek van Dostojevski, en Isabelle Adjani schreef zich in als Travolta's co-ster in de film. John Goodman zou een ondersteunende rol op zich nemen", schrijft Film Stories.

Dit zou een enorme film worden, zoals blijkt uit het enorme prijskaartje van Travolta. Nogmaals, de acteur was op dat moment gloeiend heet en studio's boden praktisch een blanco cheque aan om zijn diensten te krijgen voor de grootste projecten.

Alles leek goed te gaan, maar helaas ging alles in een flits naar beneden voordat de camera's zelfs maar op het project begonnen te rollen.

Hij trok zich terug en werd aangeklaagd

Dus, waarom schoot John Travolta uit de film en zag hij af van een enorme betaaldag? Naar verluidt had hij wat problemen met Polanski en hield hij niet van de herschrijvingen van zijn personage.

Volgens The Irish Times "bestormde John Travolta de Parijse set van Roman Polanski's nieuwste komedie The Double en vloog terug naar huis na een ruzie met de ervaren regisseur. De ster van Saturday Night Fever, zijn carrière nieuw leven ingeblazen van de veelgeprezen Pulp Fiction, viel uit tijdens de repetities, slechts vijf dagen voordat de camera's zouden gaan draaien."

In een interview na zijn vertrek zou Travolta ook een niet-goedgekeurde naaktscène voorschotelen die was toegevoegd.

"Allereerst waren er geen naakte scènes in het originele script. Roman heeft het zonder reden toegevoegd. En wat meer is, ik heb nog nooit naakt gehandeld in mijn hele carrière, en het is niet nu dat ik dik ben dat ik ga beginnen, "zei hij.

Het eindigde daar niet, want Travolta werd vervolgens aangeklaagd voor het verlaten van de film.

Hollywood meldde dat de rechtszaak uiteindelijk werd beslecht, hoewel er geen details werden gegeven op het moment van hun rapportage.

In een ongebruikelijke wending is Polanski er nooit in geslaagd de film gemaakt te krijgen. Andere acteurs waren tussenbeide gekomen om Travolta in de film te vervangen, maar er kwam nooit iets van terecht, en dit project ging gewoon in vlammen op.

17 miljoen dollar is veel geld om voor weg te lopen, maar Travolta hield vol en deed wat hij voelde dat goed was. Dit deed zijn carrière niet veel pijn, aangezien hij de rest van de jaren '90 en het begin van de jaren 2000 miljoenen verdiende voor zijn hoofdrollen.

Aanbevolen: