Robert Pattinson bracht twee maanden door in een kelder voor een kassa-buste die amper $ 4 miljoen verdiende

Inhoudsopgave:

Robert Pattinson bracht twee maanden door in een kelder voor een kassa-buste die amper $ 4 miljoen verdiende
Robert Pattinson bracht twee maanden door in een kelder voor een kassa-buste die amper $ 4 miljoen verdiende
Anonim

In 2017 speelde Robert Pattinson in de low-budget misdaadthriller Good Time. Het werd geregisseerd door de gebroeders Safdie, Josh en Benny, die bekend staan om het inhuren van onbekende acteurs in hun 'goot realisme'-films. Op dat moment had de Twilight-acteur zijn overstap naar arthouse-cinema al gemaakt. Het was niet zijn bedoeling om zich los te maken van blockbuster-projecten. Hij zei dat hij gewoon aangetrokken werd tot onafhankelijke films omdat ze "zo ongegeneerd zichzelf zijn. Je kunt voelen dat ze extreem persoonlijk zijn voor de regisseurs. Ze proberen niemand te plezieren."

Hoewel zijn optreden als Connie Nikas in Good Time werd geprezen door critici, leverde het slechts $ 4 op.1000000. De film kreeg echter een staande ovatie van 6 minuten op het filmfestival van Cannes en heeft een indrukwekkende score van 92% op Rotten Tomatoes. Fans vinden zelfs dat de nieuwe Batman een Oscar had moeten krijgen voor die rol. Natuurlijk heeft het ons in ieder geval gezegend met een van de meest iconische memes ooit. Maar het is nog steeds een schande dat de ernstige inspanningen van Pattinson om zo'n verwrongen personage te spelen, werden afgewezen. Dit is waarom.

De onconventionele manier waarop Pattinson in 'Good Time' werd gegoten

Tijdens de hele Twilight-manie stuurde Pattinson de gebroeders Safdie een willekeurige e-mail. Hij smeekte om betrokken te zijn bij welk project dan ook dat ze hadden. De directeuren waren geschokt. Ze konden niet geloven dat iemand in een enorme Young Adult-bewerking ooit hun psychologische drama uit 2014, Heaven Knows What, zou hebben gezien - dat slechts $ 84. 417 opleverde.

Het bleek dat de acteur de film niet echt had gezien en "reeds puur op een reactie van het zesde zintuig die hij had op een stilstaand beeld van het roze-verlichte gezicht van zijn ster Arielle Holmes", aldus The Guardian. Aanvankelijk dachten de gebroeders Safdie er niet aan om een reactie te sturen. Verwijzend naar de e-mail, zei Josh: "Het lijkt niet eens zo legendarisch omdat… je weet waarom? Ik wil dit niet minachtend tegen hem zeggen, maar het hele Twilight-gedoe? Het komt niet eens in de buurt van mijn periferie."

Hij vervolgde: "Zoals, toen het gebeurde, herinner ik me een beetje dat mensen erover spraken. Maar niet eens echt. Voor mij was hij gewoon een interessante man die op zoek was naar interessant werk. Het was maar een e-mail, weet je? Maar ik wist dat hij een megaster was, dat wist ik." Hij gaf ook toe dat ze "op dat moment zo eenzijdig waren" dat ze niet wisten wat ze met de e-mail moesten doen. Ze waren gericht op de later uitgebrachte Uncut Gems met Adam Sandler in de hoofdrol - een grotere productie die $ 50 miljoen opleverde. Ten slotte adviseerden hun producenten hen om terug te schrijven, en de rest is geschiedenis.

Pattinsons toewijding aan de rol

Volgens Benny wilde de Tenet-ster "dat mensen hem in de film aankeken alsof hij op straat was gecast. Hij wilde verdwijnen." Critici dachten inderdaad dat de acteur daarin geslaagd was. Tijdens het filmen zou hij paparazzi strategisch vermijden om huurauto's te gebruiken om in de on-the-run-modus van de rol te komen. Het personage is een low-life overvaller wiens verstandelijk gehandicapte broer belandt in de gevangenis na een mislukte baan. Gedurende de hele film probeert hij wanhopig zijn borgsom te betalen terwijl hij zijn eigen arrestatie ontwijkt.

Pattinson dompelde zich ook onder in een van de smerigste buurten van New York. "Ik woonde letterlijk in hetzelfde souterrain [als het personage] in Harlem. Ik opende nooit mijn gordijnen, veranderde de lakens niet de hele tijd dat ik daar was, gedurende die twee maanden, en ik sliep gewoon in mijn kleren, " onthulde hij. "Er was een vrouw die boven woonde en ze bleef proberen te zien wat er aan de hand was omdat ze dacht dat ik zo'n rare was. Ik hield echt rare uren en ik rende naar binnen en deed snel de gordijnen dicht."

De Lighthouse-ster zei dat hij "als een freak was die op de bodem van de kelder woonde."Het was ook geen gezonde levensstijl om vol te houden. "Ik was de hele tijd alleen", zei hij. "Ik heb de hele tijd alleen blikjes tonijn gegeten. Ik heb nu waarschijnlijk kwikvergiftiging omdat ik het net uit het blik at. Dat was alles wat er was: tonijn, hete saus en Nespresso-capsules.' De internationale lof voor de film maakte het natuurlijk allemaal de moeite waard. Toen hem werd gevraagd naar de reactie van het publiek in Cannes, zei hij: 'Het was te gek. Mensen huilden."

Hij voegde eraan toe: "Deze film was specifiek zo'n lange opname. Ik ben er echt trots op. Het is een heel fijn gevoel." Hij was ook optimistisch dat zijn rol de manier zou veranderen waarop mensen hem in Hollywood zagen. "Als je een rol als deze speelt, heb je meer vrijheid bij de volgende baan. Hopelijk zullen mensen denken: 'Ik wil een risico op hem nemen'", zei hij. "Voordat het was als, 'Iedereen denkt dat je s--t' bent, ' en de regisseur zou zijn als, 'Nee. Niemand zou je geloven in dat soort rol.'" Nu is hij klaar om te schitteren in The Batman, klaar om te bewijzen dat hij geloofwaardig is in dat soort rol.

Aanbevolen: