Heeft 'Superbad' het leven van Christopher Mintz-Plasse verwoest?

Inhoudsopgave:

Heeft 'Superbad' het leven van Christopher Mintz-Plasse verwoest?
Heeft 'Superbad' het leven van Christopher Mintz-Plasse verwoest?
Anonim

Superbad is een ordinaire coming-of-age-komedie met veel bekende gezichten. Om te beginnen is er Jonah Hill die sindsdien films heeft gemaakt naast verschillende A-listers (waaronder Brad Pitt en Leonardo DiCaprio). Om nog maar te zwijgen, hij is sindsdien ook twee keer genomineerd voor een Oscar. In de film spelen ook Oscar-winnares Emma Stone en komische genieën Seth Rogen (hij schreef mee aan de film), Bill Hader en Michael Cera.

Zoals fans van de film zich misschien herinneren, bevat de cast ook Christopher Mintz-Plasse, de acteur die de beruchte Hawaïaanse orgaandonor McLovin in de film speelde. En ondanks dat de film hem naar het sterrendom bracht, lijkt het erop dat Superbad zijn leven in sommige opzichten ook negatief heeft beïnvloed.

Hij maakte indruk op iedereen tijdens zijn auditie, behalve Jonah Hill

Met Cera en Hill aan boord van de film, was het tijd om de derde man te casten en dit bleek nogal uitdagend te zijn. Om hun McLovin te vinden, plaatste casting director Allison Jones verschillende aankondigingen toen ze middelbare scholieren in L. A. aanmoedigde om auditie te doen. Uiteindelijk zag ze duizenden kandidaten voordat ze het hoofdschot van de toen 16-jarige Mintz-Plasse op haar cameratelefoon tegenkwam. In een oogwenk wist Jones dat ze hun man had gevonden. Tijdens een gesprek met The New Yorker onthulde ze dat ze regisseur Greg Mottola had gebeld om het goede nieuws te brengen. “Ik denk dat ik McLovin heb gevonden; hij is als Dill uit To Kill a Mockingbird, 'herinnerde Jones zich dat hij hem vertelde. Ze voegde eraan toe: "Je kon zien dat hij een kind was dat waarschijnlijk de binnenkant van een kluisje had gezien."

Behalve een ondergeschikte rol in een tv-serie, had Mintz-Plasse geen andere professionele acteerervaring rond de tijd dat Jones castte voor Superbad. Maar toen hij binnenkwam, verscheen de weinig bekende acteur zogenaamd Hill. "Ik wist pas twee weken geleden dat Jonah na mijn auditie dacht: ik wil die vent niet", onthulde Mintz-Plasse tijdens een interview met Collider. Cera zei net zoveel tegen zijn tegenspeler: "Letterlijk, toen je de kamer verliet, lachte iedereen om Chris, en Jonah had zoiets van, nee." Over die lezing vertelde Hill zelf aan The Ringer: "Chris sloot me gewoon onmiddellijk af. Zo strijdlustig. Ik was echt geïrriteerd omdat deze man me niets liet zeggen." Voor Rogen en co-schrijver Evan Goldberg betekende dat dat Mint-Plasse "perfect" was voor de rol.

Het leven na Superbad was 'intens'

Toen Superbad werd uitgebracht, werd Mintz-Plasse meteen een ster. Iedereen kende zijn naam en voor de nieuwe acteur was dat een deel van het probleem. “Het was zeer alarmerend voor een 17-jarige. Ik probeerde erachter te komen wie ik op dat moment was als mens en om vervolgens miljoenen mensen je te laten kennen als McLovin, dat was heel intens', herinnerde Mint-Plasse zich tijdens een recent interview met Page Six."Het was heel moeilijk om het ene moment een niemand te zijn en dan, letterlijk, twee dagen nadat de film uitkwam, werd ik overal herkend."

Op een gegeven moment gaf de acteur ook toe dat zijn hernieuwde roem hem te veel werd. "Er was veel angst, veel storingen, maar ik had een geweldig ondersteuningssysteem van vrienden en familie, een geweldige agent en manager om me te helpen een carrière te leiden die ik wilde." Mintz-Plasse benadrukte ook dat deze specifieke periode van zijn leven 'intens' was. Desondanks houdt de acteur vol dat hij van Superbad hield. Tegelijkertijd blijft hij ook dankbaar voor alle kansen die hij kreeg na zijn hoofdrol in de film. Zoals hij ooit tegen Female.com.au zei: Superbad "zet me op de kaart."

Hij heeft sindsdien meer rollen vervuld

Kort na zijn filmdebuut boekte Mintz-Plasse in de jaren die volgden verschillende andere filmrollen. Hij landde bijvoorbeeld de rol van Chris D'Amico, ook bekend als Red Mist, in de R-rated Kick-Ass-films. Over het krijgen van de hoofdrol in de eerste Kick-Ass, merkte hij op: Nou, ik was erg opgewonden dat ze me als eerste in deze film wierpen. Ik dacht niet dat ik het zou halen. Toen was het gewoon ongelooflijk om met iedereen samen te werken.” Met 'iedereen' verwijst Mintz-Plasse naar een met sterren bezaaide cast met onder meer Nicolas Cage, Chloë Grace Moretz, Evan Peters, Elizabeth McGovern en Aaron Taylor-Johnson.

Rond dezelfde tijd waagde Mintz-Plasse zich ook aan animatiefilms, waarin hij het personage Fishlegs uitte in de How to Train Your Dragon-franchise. Voor de acteur zorgde het voor een behoorlijk interessante ervaring. "Je mag iets compleet nieuws creëren, compleet anders dan jezelf en je wilt kinderen aan het lachen maken, iets wat ik niet eerder had gedaan voor How to Train Your Dragon", vertelde Mintz-Plasse aan Computers in Entertainment. "Normaal gesproken hebben mijn films de classificatie R en dus is het heel spannend om zesjarigen aan het lachen te maken, het is leuk."

Vanaf hier speelde Mintz-Plasse ook in verschillende hitfilms, waaronder Pitch Perfect, Neighbours (die hem herenigde met Rogen) en Tag. Meer recent speelde hij ook in de met een Oscar bekroonde film Promising Young Woman. Ondertussen waagde hij zich ook aan tv-shows en werd hij regelmatig in Friend Me, The Great Indoors en de animatieserie Blark and Son.

Zo te zien heeft Mintz-Plasse zich prima aangepast aan het leven in Hollywood.

Aanbevolen: