Fans denken dat dit de 'moderne familie' heeft verwoest

Inhoudsopgave:

Fans denken dat dit de 'moderne familie' heeft verwoest
Fans denken dat dit de 'moderne familie' heeft verwoest
Anonim

Elke sitcom bereikt een punt waarop zelfs die-hard fans hun interesse beginnen te verliezen. Dat is met uitzondering van Seinfeld, dat eindigde net voordat het zijn voorsprong begon te verliezen. Jerry Seinfeld en Larry David waren slim als het ging om vroeg knippen en rennen. De makers van Modern Family waren echter niet zo intelligent. Hoewel de ABC-sitcom na zijn geweldige debuut als een "culturele reset" werd beschouwd, verloor de show uiteindelijk wat hem speciaal maakte.

Hoewel elke fan gelooft dat ze het precieze moment weten waarop de show stierf, is de waarheid dat Modern Family werd geruïneerd door een geleidelijke verandering. En dit was een verandering die in de structuur van de show werd ingebouwd.

Ook al was er een hoop drama achter de schermen bij Modern Family, inclusief een vete tussen de mede-makers en geruchten dat een deel van de cast het eigenlijk niet goed kon vinden, voornamelijk met Ariel Winter, voor het grootste deel was de serie ongelooflijk consistent in de kijkcijfers. Awardshows vonden het ook leuk. Maar de energie die met de eerste paar seizoenen kwam, nam na verloop van tijd af. Dit is waarom fans denken dat de show uiteindelijk bergafwaarts ging.

De echte reden waarom het moderne gezin net zijn magie begon te verliezen

Hoewel fans op Reddit beweren dat de show begon te sterven toen de makers begonnen met het in de schoenen schuiven van grote beroemdheden voor gastoptredens, voornamelijk de aflevering van Chris Martin, de echte reden waarom Modern Family begon te zuigen in het midden en latere jaren moet doen met een structurele beslissing. En met 'structureel' bedoelen we verhaal- en conceptontwerp.

Zoals veel fans, waaronder die van Nerdstalgic, hebben opgemerkt, begon Modern Family zich langzaam minder te voelen dan het aanvankelijk was toen het in 2009 debuteerde. Het voelde alsof er belangrijke elementen van de show ontbraken en dat de afleveringen gewoon door de bewegingen van een normale sitcom gingen zonder de ongelooflijke karakterdynamiek die overvloedig aanwezig was in de eerste drie seizoenen.

In het uitstekende video-essay van Nerdstalgic zijn bekendheid en voorspelbaarheid belangrijk in een sitcom. Hoewel veel sitcoms een element van groei bieden, hebben de meeste dezelfde structuur voor de personages. Dit betekent dat de personages in elke belachelijke situatie terecht kunnen komen en fans zullen ongeveer weten hoe ze zullen reageren, maar niet per se hoe ze een probleem zullen oplossen dat hen wordt voorgelegd.

In Modern Family hadden de vertrouwdheid en voorspelbaarheid te maken met elke unieke en hilarische ouder die navigeerde wat het betekende om een moeder of vader te zijn in de moderne tijd. Elk gezin had jonge kinderen in huis en elk jong kind had een reeks voorspelbare persoonlijkheidskenmerken waar fans verliefd op werden. Elke week zou er een nieuw probleem zijn en elke week zouden de ouders en kinderen hun weg eruit moeten zien te vinden. Dat was de structuur. Maar toen groeiden de kinderen op…

De opgroeiende kinderen vernietigden het moderne gezin

Gezien het feit dat Modern Family ging over hoe elk van de leden van de Pritchett/Dunphy-familie omging met het opvoeden van kinderen, hadden de schrijvers moeten voorspellen dat de verhalen uiteindelijk zouden opraken. Dit komt omdat kinderen opgroeien en hun ouders steeds minder nodig hebben.

In de latere seizoenen kwamen de oudere Dunphy- en Pritchett-kinderen met hun ouders in situaties terecht die niet echt overeenkwamen met het echte leven, iets wat de show altijd probeerde te doen, zelfs op hun meest absurde momenten. Deze situaties voelden enigszins gefabriceerd.

Aanvankelijk werd dit probleem vermeden. De schrijvers wisten dat de kinderen tegen het vierde seizoen ouder werden. Daarom hebben ze hun best gedaan om hun concept om te schakelen om deze groei mogelijk te maken. De kinderen stonden centraal en de ouders reageerden op het ouder worden. Maar de dagelijkse strijd om een gezin te stichten was wat kijkers in de eerste plaats interesseerde en de verandering in concept was na een tijdje een beetje een klap in het gezicht.

Wat er uiteindelijk gebeurde, was dat Modern Family te ver verwijderd was van wat het aanvankelijk had ontworpen. Dit was in plaats van een complete revisie van de serie te doen zodra de kinderen ouder werden. Een enorme verandering had de show fris en interessant kunnen houden. Dat of het moest eindigen… iets wat het netwerk waarschijnlijk niet wilde gezien het zo'n groot succes was.

In plaats daarvan veranderden de schrijvers kort de dingen (maar niet op een zinvolle manier) en deden er vervolgens alles aan om hun oorspronkelijke concept te laten werken, ondanks dat de kinderen niet veel te maken hoefden te hebben met de ouders waar fans verliefd op werden. De show werd saai en daarom deed het netwerk wat het kon om het interessant te houden … inclusief al die stomme cameo's van beroemdheden. Maar dat is allemaal slechts het bijproduct van het grotere structurele probleem waarvan fans zouden willen dat de makers van Modern Family vanaf het begin serieus namen.

Aanbevolen: