Waarom de cast van Steven Spielbergs beste film wilde stoppen

Inhoudsopgave:

Waarom de cast van Steven Spielbergs beste film wilde stoppen
Waarom de cast van Steven Spielbergs beste film wilde stoppen
Anonim

Op een bepaald moment in het leven van Steven Spielberg had de legendarische regisseur geen connecties in het bedrijf. Als gevolg hiervan werd Spielberg gedwongen zich een weg te banen in het Hollywood-systeem, maar zodra hij zijn voet tussen de deur had, trapte hij erin en nam de controle over. In feite is Spielbergs carrière niet alleen bepaald door zijn passie voor het vertellen van verhalen op het grote en kleine scherm, het werk van Steven heeft ook de manier veranderd waarop films worden gemaakt.

Gezien het feit dat zoveel films van Steven Spielberg een fortuin hebben verdiend aan de kassa en hij een van de grootste powerbrokers in de branche is, willen de meeste acteurs graag met hem samenwerken. Desondanks besloot bijna elk lid van de cast van de film tijdens het pre-productieproces van Spielbergs beste film massaal te stoppen.

serieuze plannen

Toen Steven Spielberg besloot om Saving Private Ryan te maken, was hij vastbesloten dat de film zo authentiek mogelijk leek. Als gevolg hiervan wordt de film herinnerd voor een van de meest intense en onwrikbare afbeeldingen van oorlog in de filmgeschiedenis. Naast Spielbergs wens om te laten zien hoe gruwelijke veldslagen waren voor de mannen die vochten in de Tweede Wereldoorlog, wilde hij dat kijkers de verbondenheid voelden die soldaten delen in de tijd van oorlog.

Door de jaren heen is het algemeen bekend geworden dat veel acteurs hard hebben gewerkt om een nieuwe vaardigheid voor een rol te leren. Meer nog, veel acteurs hebben een militaire bootcamp-training gevolgd voordat ze soldaten op het grote scherm speelden. Dat gezegd hebbende, gezien de zachte levensstijl die de meeste sterren leiden, zijn veel mensen ervan uitgegaan dat wanneer sterren "bootcamp" betreden, ze niet de echte training ondergaan. Gebaseerd op wat de cast van Saving Private Ryan heeft gezegd over de training die ze als groep hebben ondergaan om te geleren, was het ongelooflijk intens.

Training voor oorlog

In 2016 heeft Yahoo! Sports publiceerde een artikel waarin hij terugkijkt op de productie van Saving Private Ryan. Voor dat stuk sprak schrijver Ben Falk met kapitein Dale Dye van het Amerikaanse Korps Mariniers, de militaire adviseur die was ingehuurd om de cast van Saving Private Ryan op de proef te stellen. Volgens wat Captain Dye te zeggen had, hebben de meeste leden van de cast van Saving Private Ryan een ongelooflijk slopende training ondergaan.

“Ze trainden elke dag hard en ik nam ze door hetzelfde soort syllabus die in 1943/4 aan de basisinfanterie zou zijn gegeven. Omdat ik dat allemaal in drie of vier dagen moest samenpersen, werkten ze dag en nacht.”

Naast al het fysieke werk dat de sterren van Saving Private Ryan moesten doen, moesten ze ook omgaan met kapitein Dale Dye van het Amerikaanse Korps Mariniers die ze allemaal "drollen" noemde. Er moet ook worden opgemerkt dat Captain Dye het Tom Hanks ook niet gemakkelijk maakte, afgezien van het feit dat hij "Turd nummer één" werd genoemd. Captain Dye zou de cast ook elke dag om 5 uur 's ochtends wakker maken en naar verluidt schreeuwde hij constant naar de acteurs.

Voor het bovengenoemde stuk kreeg Ben Falk ook citaten van verschillende sterren van Saving Private Ryan over hun bootcamp-ervaring. Acteur Edward Burns zei bijvoorbeeld dat de bootcamp "de slechtste ervaring van (zijn) leven" was. Toen Giovanni Ribisi over zijn ervaring sprak, was het de constante regen waarop hij zich concentreerde. "We waren kletsnat, wandelden vijf mijl per dag met 40 pond aan uitrusting op onze rug en kregen ongeveer drie uur slaap. Alleen slaap je niet echt omdat je ijskoud en bibberend in een tent zit.” Zelfs Captain Dye beschreef een "ellendige" oefening die ertoe leidde dat Tom Hanks, Barry Pepper en Adam Goldberg van top tot teen onder zoveel "modder" zaten dat ze "nauwelijks konden bewegen".

Muiterij op de film

Tijdens het eerder genoemde Yahoo! Sportartikel over Saving Private Ryan, US Marine Corps Captain Dale Dye onthulde dat de bootcamp zo hard was dat de meeste sterren van de film het moeilijk hadden."Er was wat gemopper en 'misschien moeten we weglopen, we hebben er genoeg van." Volgens het artikel stemden de acteurs zelfs om te stoppen, maar zoals kapitein Sye uitlegde, toen kwam Tom Hanks tussenbeide.

"Ik denk dat Tom een telefoontje heeft gepleegd met Steven Spielberg, waar hij zei: 'we hebben hier een kleine situatie, wat wil je doen?'" Als reactie zou Spielberg Hanks dat hebben verteld hij moest beslissen hoe hij de dingen zou aanpakken, aangezien hij de leider van de groep was en Tom besloot de cast te verzamelen volgens Captain Dye. "Hij zei: 'kijk, we krijgen hier maar één kans op en we willen het goed doen en ik denk dat we moeten blijven en we moeten het eruit halen,'"

Tot slot zegt Captain Dye dat Tom Hanks hem heeft gerekruteerd in zijn poging om de andere sterren van Saving Private Ryan te inspireren. "Ik stond daar in de regen en zei in wezen wat Tom had gezegd, dat je het aan deze mensen die je op film vertegenwoordigt verschuldigd bent om dit goed te krijgen. En om het goed te doen, moet je een deel van wat zij hebben meegemaakt ervaren."Uiteindelijk bleven alle acteurs doorgaan en hoewel Captain Dye toegeeft, waren er sommigen die langzamer waren om weer op snelheid te komen dan anderen", niemand stopte. Captain Dye zegt zelfs dat hij "(achteraf) met een aantal van hen heeft gesproken die zeiden:" Ik ben echt blij dat we dat hebben gedaan. Het was het juiste om te doen.'”

Aanbevolen: