Hier is waarom Michael Jackson probeerde de release van Thriller te stoppen

Inhoudsopgave:

Hier is waarom Michael Jackson probeerde de release van Thriller te stoppen
Hier is waarom Michael Jackson probeerde de release van Thriller te stoppen
Anonim

Tegen de tijd dat Michael Jackson zijn vroegtijdige overlijden ontmoette, had zijn positie in de wereld veel veranderingen ondergaan. Per slot van rekening was de wereld zich terdege bewust van een reeks ernstige en verontrustende beschuldigingen tegen Michael en Jackson die verbazingwekkend genoeg failliet waren gegaan.

Gezien de manier waarop de perceptie van Michael Jackson in de loop der jaren is veranderd, kan het voor sommige mensen gemakkelijk zijn om te vergeten hoe verbazingwekkend succesvol de zanger was op het hoogtepunt van zijn carrière. Het is tenslotte ook decennia geleden dat Jackson zijn veruit meest succesvolle album uitbracht, Thriller.

Als de meeste mensen denken aan liedjes die perfect zijn om te spelen tijdens Halloween, zijn er maar een paar opties die in je opkomen. Het staat tenslotte buiten kijf dat "Monster Mash" en Michael Jackson's "Thriller" de twee spookachtige nummers zijn die de meeste impact op de wereld hebben gehad. Met dat in gedachten is het des te verbazingwekkender dat Jackson op een gegeven moment de release van de videoclip wilde stoppen voor misschien wel het meest populaire nummer dat hij ooit heeft uitgebracht, "Thriller".

Een legendarische video

Tegen de tijd dat Michael Jackson zich voorbereidde om de videoclip voor 'Thriller' te maken, had hij al vele, vele jaren succes gehad. Met dat in gedachten zouden de meeste mensen waarschijnlijk aannemen dat zijn platenlabel bereid zou zijn om een enorm stuk verandering voor Jackson te doen om de muziekvideo voor "Thriller" te produceren. Bovendien had Jackson John Landis ingehuurd om de muziekvideo te regisseren en hij kwam van het succes van films als An American Werewolf in London, Animal House en The Blues Brothers.

Ondanks alle redenen waarom het zinvol was om serieus geld uit te geven aan de videoclip voor Michael Jackson's 'Thriller', weigerde het label van de zanger het te financieren. Dat is des te verbazingwekkender gezien het feit dat de video een fractie kostte van de duurste muziekvideo van Jackson. Blijkbaar was Jackson destijds vastbesloten om de videoclip tot wasdom te laten komen. Per slot van rekening kwamen hij en Landis met het plan om een kijkje achter de schermen te produceren die ze aan Showtime en MTV verkochten, zodat ze de muziekvideo konden financieren.

Natuurlijk, toen de muziekvideo voor "Thriller" eenmaal was uitgebracht, werd het zo'n enorm succes dat het moeilijk te overschatten is hoeveel het voor mensen betekende. Immers, "Thriller" wordt niet alleen vaak genoemd als de beste muziekvideo aller tijden, het werd ook zo cultureel belangrijk geacht dat het door de Library of Congress werd uitgekozen om te worden bewaard voor de National Film Registry.

Gevuld met spijt

Aangezien Michael Jackson hard heeft gewerkt om de videoclip voor "Thriller" te produceren en het een enorm succes was, zou hij dolblij moeten zijn met de resultaten. Helaas is het volkomen duidelijk dat Jackson al snel spijt kreeg van het bestaan van de muziekvideo.

Nu Michael Jackson al lang niet meer bestaat, herinneren de meeste mensen zich alleen bepaalde dingen over hem, waaronder zijn muziek en de controverses rond zijn nalatenschap. Daardoor wordt grotendeels vergeten dat Jackson op een gegeven moment de beroemdste Jehova's Getuige ter wereld was. Helaas bleek dat feit een probleem te zijn voor de zanger, aangezien leiders van de religie een groot probleem hadden met de occulte beelden die te zien waren in de videoclip voor "Thriller".

Volgens een artikel van Vanity Fair uit 2010 was Michael Jackson diep van streek door de reactie 'Thriller' die hij kreeg van leiders van Jehovah's Getuigen. Voor dat artikel werd Jackson's oude advocaat en vriend John Branca geïnterviewd en hij onthulde een gesprek dat hij met de zanger had. “Hij zei dat de Jehova’s Getuigen hoorden dat hij een weerwolfvideo aan het maken was. Ze vertelden hem dat het demonologie promootte en ze gingen hem excommuniceren.”

In een interview dat hij aan Ontwaakt! magazine ten tijde van de “Thriller”-reactie, maakte Michael Jackson duidelijk dat hij er spijt van had dat hij in de “Thriller”-muziekvideo speelde. Bovendien was Jackson in die tijd vastbesloten ervoor te zorgen dat er geen merchandise zou worden geproduceerd op basis van de muziekvideo. ''Ik realiseer me nu dat het geen goed idee was. Ik zal nooit meer zo'n video maken. Er zijn allerlei soorten promotiemateriaal geproduceerd voor 'Thriller', maar ik zeg ze: 'Nee, nee, nee.' Ik wil niets doen aan 'Thriller'. Geen 'Thriller' meer. ''

Zelfs met dat citaat in gedachten, is het verbazingwekkend dat regisseur John Landis van 'Thriller' zei dat Michael Jackson de videoclip voor 'Thriller' wilde laten vernietigen voordat het werd uitgebracht. In feite zei Landis dat Jackson eigenlijk geloofde dat het was vernietigd tot het moment dat John hem onthulde dat zijn verzoek was afgewezen. Uiteindelijk werd een compromis bereikt waarin de videoclip werd uitgebracht, maar met een disclaimer. "Vanwege mijn sterke persoonlijke overtuigingen, wil ik benadrukken dat deze film op geen enkele manier een geloof in het occulte onderschrijft. Michael Jackson."

Aanbevolen: