Heeft de cast van 'Charmed' het stoppen van de show veroorzaakt?

Inhoudsopgave:

Heeft de cast van 'Charmed' het stoppen van de show veroorzaakt?
Heeft de cast van 'Charmed' het stoppen van de show veroorzaakt?
Anonim

Vooral in de afgelopen jaren zijn zowel netwerken als streamers bijzonder agressief geweest als het gaat om het annuleren van shows. Dat gezegd hebbende, fans waren nog steeds geschokt toen onlangs werd aangekondigd dat The CW de stekker uit Charmed trekt.

Zoals fans van de show misschien weten, heeft het netwerk besloten om de show uit de jaren 90 opnieuw op te starten nadat het de eerste run in 2006 had beëindigd. De originele Charmed werd negen succesvolle seizoenen uitgezonden (ondanks de spanningen tussen sommige castleden achter de schermen) met een cast die werd geleid door Shannen Doherty, Holly Marie Combs, Alyssa Milano en later Rose McGowan.

Ondertussen was de herstart van het netwerk al vier seizoenen aan de gang toen de beslissing werd genomen om het te annuleren. En het lijkt erop dat de problemen van de show verder gaan dan kijkcijfers.

De 'Charmed'-reboot heeft een jongere cast

De Charmed-reboot is mogelijk trouw gebleven aan de oorspronkelijke verhaallijn (zussen die ontdekken dat ze heksen zijn na de dood van hun moeder). Het koos echter ook voor een zichtbaar jongere cast met relatieve nieuwkomers Madeleine Mantock, Melonie Diaz en Sarah Jeffery die de krachtige broers en zussen vertolken.

Voor de uitvoerend producent van de show, Jennie Snyder Urman (die vooral bekend is van Jane the Virgin), was het belangrijk om hulde te brengen aan de originele show en de toegewijde fanbase te respecteren. "Dat was iets waar we veel over hebben nagedacht: hoe hulde te brengen aan het origineel, hoe het te respecteren en niet te knoeien met wat ze hadden en de mythologie die ze creëerden", legde ze uit.

Tegelijkertijd vond het team achter de show echter ook dat de reboot een eigen identiteit moest hebben en met alles wat er de laatste tijd gebeurde, streefden ze er ook naar om de show inclusiever te maken.

"We voelden dat we in de bijgewerkte versie wilden weerspiegelen wat er in 2018 gebeurde, de realiteit van de wereld waarin we leven", legde schrijver Amy Rardin uit. "We wilden ook verschillende verhalen vertellen die niet eerder op televisie waren verteld, dus het was erg belangrijk voor ons om een inclusieve cast te hebben."

‘Charmed’ wordt de afgelopen jaren geplaagd door problemen

Toegegeven, de herstart van Charmed kende een moeizame start, kreeg gemiddelde beoordelingen en nogal oninteressante beoordelingen. Om nog maar te zwijgen, sommige sterren uit de originele Charmed hielden niet van het idee om de show terug te brengen.

En net toen het leek alsof de serie eindelijk voet aan de grond kreeg in de latere seizoenen, lieten de plotselinge cast-uitgangen de fans in totale shock achter. In 2021 kondigde Mantock, die de oudste zus Macy Vaughn speelt, aan dat ze niet zou terugkeren naar de show.

"Het was een enorm voorrecht om Macy de afgelopen drie seizoenen op Charmed te spelen en ik heb zo genoten van het werken met onze fantastische producers, creatievelingen, cast en crew", zei de actrice in een verklaring."Ik ben The CW en CBS Studios ongelooflijk dankbaar voor mijn tijd in de show en voor het zijn een briljante steun bij mijn moeilijke beslissing om te vertrekken."

Na het vertrek van Mantock onthulde castlid Poppy Drayton ook dat ze de show zou verlaten. Ondertussen zag Charmed in de voorgaande seizoenen ook het vertrek van stamgasten Ser'Darius Blain, Ellen Tamaki en Nick Hargrove.

Dit is waarom de herstart van 'Charmed' werd geannuleerd

The CW kondigde de annulering van Charmed aan naast het besluit om ook Dynasty en Roswell New Mexico te schrappen. En voor zover iemand kon zien, lijkt het erop dat het netwerk de stekker eruit heeft getrokken (bij al deze shows) vanwege de lage kijkcijfers. Uit rapporten blijkt zelfs dat het vierde seizoen van Charmed op vrijdagavond gemiddeld minder dan 400.000 kijkers trok.

Tegelijkertijd lijkt het erop dat het besluit van The CW om de overeenkomst met Netflix te beëindigen, ook de show schaadt. Op zichzelf was The CW naar verluidt niet winstgevend en het netwerk vertrouwde op streaming-partnerschappen voor inkomsten. Volgens de deal met Netflix zouden de abonnees van de streamer toegang hebben tot shows zoals Charmed, The Flash, Riverdale en Dynasty.

Onlangs heeft The CW echter besloten om zijn Netflix-deal niet te verlengen omdat zijn moedermaatschappijen, CBS Corporation en Warner Bros. Entertainment, de originele inhoud liever beschikbaar zouden stellen op zijn eigen streamingplatforms (CBS lanceerde Paramount+ in 2021 terwijl Warner Bros.' HBO Max een jaar eerder debuteerde). En zonder nog meer inkomsten uit Netflix, had het niet echt zin voor The CW om te blijven uitgeven aan Charmed.

Tegelijkertijd wordt ook aangenomen dat de toekomst van The CW enigszins onzeker is, aangezien het netwerk zelf te koop wordt aangeboden. Dat gezegd hebbende, is er een potentiële koper naar voren gekomen in de vorm van Nextstar die de afgelopen jaren behoorlijk op de koop toe lijkt te zijn (het kocht in 2021 een nieuwscentrum de Hill voor $ 130 miljoen).

Helaas voor de show is het niet echt een situatie waarin Netflix kan binnenkomen en de dag kan redden (net zoals het uiteindelijk deed voor NBC's Manifest). Ondertussen kunnen fans er echter gerust op zijn dat Charmed nog steeds beschikbaar is op Netflix. Voor hoe lang nog? Dat v alt nog te bezien.

Aanbevolen: