Een belangrijk personage werd weggelaten uit Disney's Aladdin

Inhoudsopgave:

Een belangrijk personage werd weggelaten uit Disney's Aladdin
Een belangrijk personage werd weggelaten uit Disney's Aladdin
Anonim

De Disney Renaissance vertegenwoordigt een van de meest legendarische filmproductieperiodes voor elke studio in de geschiedenis, en Disney liet in deze tijd de ene klassieker na de andere vallen. Films als The Little Mermaid, Beauty and the Beast en The Lion King zijn allemaal hoogtepunten, en de lijst groeit alleen maar verder.

Aladdin werd uitgebracht tijdens deze geweldige periode, en de erfenis en plaats van de film in de geschiedenis staat buiten kijf. Alles aan deze film was briljant en het kostte veel moeite om het eindproduct te bereiken. Het bleek dat de weg naar grootsheid voor de film betekende dat we een aantal personages moesten verliezen, waaronder een die een laag diepte aan de film zou hebben toegevoegd.

Dus, welk sleutelpersonage is verwijderd uit Aladdin? Laten we eens kijken en zien.

'Aladdin' is een Disney-klassieker

1992's Aladdin vertegenwoordigt een van de beste films die Disney ooit heeft gemaakt, wat veel zegt, vooral als je kijkt naar hun lijst met klassiekers. De film werd uitgebracht tijdens de Disney Renaissance, en na meer dan $ 500 miljoen te hebben verdiend aan de kassa, had het House of Mouse een monsterhit in handen.

Gebaseerd op het volksverhaal met dezelfde naam, heeft Disney serieuze magie gebruikt met het verhaal en met de muziek in de film, en het feit dat het bijna 30 jaar later nog steeds standhoudt, is een bewijs van het werk dat achter de schermen zetten. Een goede film maken is moeilijk, maar een tijdloze klassieker maken is voor velen bijna onmogelijk. En toch heeft Disney dit op spectaculaire wijze voor elkaar gekregen.

Het succes van de film leidde tot een aantal direct-to-video sequels, een Broadway-adaptatie en zelfs een live-action adaptatie. De live-action-aanpassing werd slechts een paar jaar geleden uitgebracht en er waren enkele opmerkelijke veranderingen in die film.

De Live-Action-behandeling had enkele veranderingen

In de afgelopen jaren heeft Disney live-action-aanpassingen gemaakt van zijn grootste hits, en voor het grootste deel verdienen deze films geld wanneer ze in de bioscoop verschijnen. Aladdin was een voor de hand liggende keuze voor de live-action-behandeling, en fans merkten dat de film de dingen niet hetzelfde hield in vergelijking met de geanimeerde klassieker.

Live-action-aanpassingen hebben geen problemen met het door elkaar halen van dingen, wat sommige fans verdeelt. In het geval van Aladdin is een groot deel van de film hetzelfde, maar enkele belangrijke veranderingen zorgen ervoor dat alles door elkaar wordt geschud.

Veel van de wijzigingen zijn gedetailleerd door This Is Barry, en ze hebben behoorlijk goed werk geleverd door deze te benadrukken, zelfs tot enkele kleine aanpassingen. Nee, niet iedereen was een fan van wat de live-action-adaptatie deed, maar uiteindelijk verdiende de film meer dan $ 1 miljard aan de kassa en krijgt in de toekomst een vervolg.

Nu is de animatiefilm een van de beste die Disney ooit heeft gemaakt, en het vormde zeker de blauwdruk voor de live-action-aanpassing en zelfs het Broadway-toneelstuk. Er moet echter worden opgemerkt dat de geliefde klassieker er eerder in de productie heel anders uitzag en zelfs personages bevatte die uit de film waren weggelaten.

Aladdins moeder werd buiten de tekenfilm gelaten

6353600C-FBB9-4C12-90C4-F05E4AC8EC7D
6353600C-FBB9-4C12-90C4-F05E4AC8EC7D

Dus, welk hoofdpersonage is weggelaten uit Aladdin? Het bleek dat het geliefde personage zijn lieve oude moeder in de film zou hebben, maar uiteindelijk werd ze helemaal weggesneden.

Aladdins moeder, wiens naam Zena is, zou een behoorlijke rol in de film krijgen, en een groot deel van haar verhaal zou gaan over hoe teleurgesteld ze was dat haar zoon een dief was geworden.

Volgens Fandom: "Aan het begin van het verhaal was de moeder van Aladdin erg gefrustreerd over haar zoon omdat hij haar ondersteunde met diefstal en ze in staat wilde zijn om haar op een eerlijke manier te laten leven."

Hun relatie verandert meer naarmate Aladdin tijdens de film wat goeds en wat slecht doet, en het wordt verondersteld te eindigen met zijn moeder die trots op hem is nadat Aladdin eindelijk alles aan Jasmine vertelt.

Niet alleen zou zijn moeder in de film te zien zijn, maar ze zou zelfs haar eigen liedje krijgen! Dit zou veel dingen aan de klassieker hebben veranderd, en hoewel het het interessant zou hebben gemaakt en wat diepte had toegevoegd, werd het idee uiteindelijk geschrapt.

Er waren verschillende andere personages weggelaten uit Aladdin, waaronder een groep vrienden die hij had. Er was ook een geest van de ring! Ondanks dat deze personages zijn weggelaten, blijft Aladdin een van de grootste films in de legendarische geschiedenis van Disney.

Aanbevolen: