Batman: Mask Of The Phantasm's' Big Twist werd verwend door een speelgoedbedrijf

Inhoudsopgave:

Batman: Mask Of The Phantasm's' Big Twist werd verwend door een speelgoedbedrijf
Batman: Mask Of The Phantasm's' Big Twist werd verwend door een speelgoedbedrijf
Anonim

Tijdens de jaren 90 boekten striptekenfilms serieuze vooruitgang op het kleine scherm, en zowel Marvel als DC lieten in het decennium enkele klassiekers vallen. Hoewel we hele artikelen over deze tekenfilms en hun impact zouden kunnen schrijven, willen we een licht werpen op Batman: The Animated Series en de daaropvolgende film, Mask of the Phantasm.

Beide projecten vertegenwoordigen enkele van de beste verhalen in de geschiedenis van Batman, en ze houden allebei buitengewoon goed stand. Mask of the Phantasm heeft een briljante wending, maar vlak voordat de film uitkwam, was de wending verwend.

Laten we deze klassiekers eens nader bekijken en zien hoe de twist werd verwend voor Mask of the Phantasm.

'Batman: The Animated Series' is legendarisch

Als we kijken naar de beste animatieprogramma's aller tijden, komen er maar weinig in de buurt van de erfenis die Batman: The Animated Series heeft. Ondanks dat de show sinds de jaren 90 niet meer uitgezonden is, wordt nog steeds door miljoenen mensen genoten van de show, en de basis die het legde voor de Batman-mythos is ongelooflijk belangrijk en is tot op de dag van vandaag voelbaar.

Alles aan deze show, inclusief de getalenteerde stemmencast, was perfect toen het op zijn hoogtepunt was, en alle kleine details gingen om de show een visuele traktatie te maken waar de fans nog steeds geen genoeg van kunnen krijgen. Veel mensen debatteren graag over wie hun favoriete live-action Joker-acteur is, maar als we kijken naar alle artiesten om het personage aan te pakken, staat de versie van Mark Hamill uit de animatieserie bijna altijd bovenaan de lijst.

Batman: The Animated Series maakte plaats voor nieuwe personages zoals Harley Quinn, hervormde personages zoals Mr. Freeze, en toen het allemaal gezegd en gedaan was, liet het de wereld zien hoe geweldig een superheldenshow echt kan zijn.

Het succes van de serie maakte uiteindelijk plaats voor projecten op groot scherm, waaronder een die wordt beschouwd als een van de beste animatiefilms ooit.

'Mask Of The Phantasm' is een klassieker

1993's Batman: Mask of the Phantasm maakte zijn debuut op het grote scherm na de succesvolle lancering van Batman: The Animated Series, en de mensen van Warner Bros. hadden een schitterende film in handen. De geesten achter de gevierde show kwamen samen voor de film en het eindresultaat was een van de beste animatiefilms aller tijden.

Mask of the Phantasm haalde niet alleen het beste uit zijn stemacteurs door gebruik te maken van klassieke personages, maar het introduceerde de wereld ook bij de Phantasm, die een nieuwe schurk was die eigenlijk gebaseerd was op een minder bekend personage. Het personage zag er angstaanjagend uit en het mysterie in de film hield de kijkers op het puntje van hun stoel.

Natuurlijk wordt het mysterie uiteindelijk opgelost en ontdekken de fans al snel wie er achter het masker van de Phantasm zit. De film behandelde deze onthulling briljant, en het is nogal verrassend om te zien wie verantwoordelijk is voor wat er gaande is in Gotham, Helaas werd de grote onthulling van deze film een paar weken voordat de film in de bioscoop verscheen volledig verpest.

Het werd verwend door een speelgoedbedrijf

Dus, hoe is de grote wending in Mask of the Phantasm in hemelsnaam verwend? Het blijkt dat de release van een stuk speelgoed voorafgaand aan het theatrale debuut van de film verwende wie de echte schurk achter het masker was!

Spoilers gebeuren zo nu en dan, en het is altijd teleurstellend als iemand dingen online verpest. Dit vond echter plaats in de jaren 90 voordat sociale media uitgroeiden tot wat het nu is, wat dit nog frustrerender zou maken. Mensen in je gemiddelde speelgoedwinkel kregen spoilers voor deze film, en fans van de animatieserie waren hier niet zo blij mee.

De fans waren overstuur, net als de mensen bij Warner Bros. die er alles aan deden om lekken te voorkomen. Subtiele dingen zoals het gebruik van "hij" bij het verwijzen naar de schurk werden gebruikt, maar een speelgoedbedrijf ging door en liet de bal vallen voor de fans en voor Warner Bros.

Volgens ScreenRant: "Uiteindelijk wilde Warner Bros. gewoon wat speelgoed verkopen. In die tijd waren actiefiguren met verwijderbare maskers erg populair. Dus speelgoeddistributeur Kenner produceerde een lijn Batman-beeldjes met verwijderbare maskers - en wat is een betere manier om hier reclame voor te maken dan door het speelgoed daadwerkelijk te laten zien met het masker eraf? Dus, er was de Phantasm in de schappen, die haar karate-hakactie promootte, zonder masker."

Ondanks de draai aan de film die werd geruïneerd door een speelgoedbedrijf, werd het toch een van de meest gevierde animatiefilms ooit gemaakt.

Aanbevolen: