Hier is hoe 'Batman: Mask Of The Phantasm' een culthit werd

Inhoudsopgave:

Hier is hoe 'Batman: Mask Of The Phantasm' een culthit werd
Hier is hoe 'Batman: Mask Of The Phantasm' een culthit werd
Anonim

Als het gaat om stripboekfilms en televisieshows, zijn Marvel en DC al jaren bezig met het uitvechten. Natuurlijk hebben andere franchises zoals Star Wars in beide succes geboekt, maar als we strikt naar de grote stripbedrijven kijken, hebben deze twee titanen het al heel lang weggegooid. Als zodanig hebben we gezien dat elk bedrijf een aantal absolute juweeltjes liet vallen.

Batman: Mask of the Phantasm is een van de meest gevierde animatiefilms aller tijden, maar het verhaal is anders dan alle andere. Deze cultklassieker herrees echt uit de as om de verbazingwekkende hoogten te bereiken die hij heeft gezien.

Laten we eens kijken hoe Mask of The Phantasm een cultklassieker werd!

De film was gebaseerd op 'Batman: The Animated Series'

Batman The Animated Series
Batman The Animated Series

Ze zeggen dat als iets niet kapot is, je het ook niet moet repareren. Dit was precies de route die de Warner Bros. kozen toen ze Batman: Mask of the Phantasm maakten. Alles, van het verhaal tot de animatiestijl, was precies in lijn met Batman: The Animated Series, dat een enorm succes was op het kleine scherm.

In de jaren 90 was Batman: The Animated Series ronduit spectaculair en maakte plaats voor iconische momenten en verhalen, en liet de wereld zelfs kennismaken met een van de grootste moderne stripfiguren: Harley Quinn. Dat klopt, Harley kreeg haar start met deze geliefde serie, wat verder bewijst hoe impactvol het was toen het in de lucht was.

Naarmate de tijd verstreek, zou de serie zelf zijn erfenis blijven smeden, en tegenwoordig kan het argument worden aangevoerd dat dit misschien wel de grootste animatieserie aller tijden is. Het had stijl, inhoud en het heeft de tand des tijds kunnen doorstaan.

Voor Mask of the Phantasm hebben de makers gebruik gemaakt van de stijl en toon van de show, waardoor velen het gevoel kregen dat de film bijna een verlengde aflevering van de serie lijkt. De fans hielden van de show en de makers zorgden ervoor dat ze de fans precies gaven waar ze naar op zoek waren in de jaren 90.

Zoals we zullen zien, werd de film uiteindelijk in de bioscoop uitgebracht, hoewel het niet het soort bedrijf deed dat je zou verwachten.

Het flopte aan de kassa

Masker van het Fantasma
Masker van het Fantasma

Met Batman: The Animated Series als drijvende kracht achter de interesse in deze film, geloofde de studio dat deze het goed zou doen aan de kassa. Hun promotie voor het project was echter vrijwel onbestaande, en dit zou een directe invloed hebben op de kassaprestaties van de film.

Zodra het in de bioscoop was uitgebracht, zou Mask of the Phantasm slechts $ 5 opleveren.6 miljoen, wat betekent dat het een flop was. Zoals eerder vermeld, promootte de studio de film nauwelijks, waardoor het aan zijn lot werd overgelaten aan een overvolle kassa. Ondanks de financiële mislukkingen van de film, waren critici en fans nog steeds dol op wat het op tafel bracht.

Normaal gesproken, wanneer een film een flop wordt, behoudt hij dat stigma voor de rest van zijn dagen. Niemand kijkt graag naar een filmflop, maar het gebeurt regelmatig. Het belangrijkste verschil hier is dat Mask of the Phantasm in staat was om het stigma te doorbreken en een erfenis met fans te smeden.

Naarmate de tijd verstreek, zou de legende van deze film groeien en uiteindelijk zou het de status van cultklassieker bereiken.

VHS- en dvd-verkoop hielden de erfenis levend

Masker van het Fantasma
Masker van het Fantasma

Batman: Mask of the Phantasm was een mislukking aan de kassa, en desondanks zou het publiek thuis er toch voor zorgen dat ze een exemplaar ervan in handen zouden krijgen om te zien waar al het geroezemoes over ging van mensen die heb het echt in de bioscoop gezien.

Mond-tot-mondreclame is een ongelooflijke manier voor projecten om een publiek te vinden, en dit is precies wat er gebeurde met dit project. Mensen konden niet stoppen met erover te zoemen, en uiteindelijk zou de verkoop van VHS zich beginnen op te stapelen voor de studio. Dit leidde ertoe dat de film daadwerkelijk winst maakte! Wat nog belangrijker is, was dat dit een belangrijke rol speelde in het ontwikkelen van een erfenis met de fans in de film.

De jaren zijn goed voor deze film geweest en hij wordt regelmatig besproken als een van de betere animatiefilms van zijn tijd. Natuurlijk, animatiefilms met superhelden krijgen meestal niet dezelfde glans als iets van Pixar, maar deze film was gewoon anders dan de films ervoor of erna.

Of het nu op VHS, DVD, Blu-Ray is of opnieuw in de bioscoop wordt uitgebracht, mensen kunnen nog steeds geen genoeg krijgen van Mask of the Phantasm. Het is in alle opzichten een cultklassieker en het is een film die alle superheldenfans minstens één keer moeten bekijken.

Aanbevolen: