Hoeveel werd Regina King betaald voor haar cameo's op 'The Big Bang Theory'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel werd Regina King betaald voor haar cameo's op 'The Big Bang Theory'?
Hoeveel werd Regina King betaald voor haar cameo's op 'The Big Bang Theory'?
Anonim

Regina King is zonder twijfel een van de meest gedecoreerde acteurs ter wereld. Een van de vele onderscheidingen die ze voor haar geweldige carrière tot nu toe heeft ontvangen, is een Academy Award, een Golden Globe en vier Primetime Emmy-awards. De Oscar en de Golden Globe waren voor haar ongelooflijke optreden als Sharon Rivers in de Barry Jenkins-film If Beale Street Could Talk uit 2018.

Haar succespercentage bij deze grote prijsevenementen is verbluffend: haar Oscar-overwinning vertegenwoordigt ook haar enige nominatie ooit. Bij de Emmy's is ze vijf keer genomineerd, en slechts één keer slaagde ze er niet in om te winnen.

Haar filmografie bevat bekende titels, waaronder Jerry Maguire, American Crime en recentelijk de HBO-hitserie Watchmen. Ze kan zichzelf ook rekenen als onderdeel van The Big Bang Theory-familie, zelfs als haar optredens in de veelgeprezen CBS-sitcom beperkt waren tot slechts een handvol.

Dankzij dit soort geweldig werk op het scherm is King erin geslaagd een indrukwekkend vermogen van ongeveer $ 12 miljoen te verzamelen. Een groot deel daarvan zou afkomstig zijn van haar meer illustere rollen, maar hoeveel verdiende ze met haar cameo's op Big Bang ?

Gevierde lichamen van werk

King begon haar carrière als tiener toen ze eind jaren tachtig werd gecast om Brenda Jenkins te spelen in de NBC-sitcom genaamd 227. Haar eerste rol op het grote scherm kwam in 1991, in de vorm van de cultklassieker Boyz n the Hood van John Singleton. Ze speelde een personage genaamd Shalika, en speelde naast namen als Angela Bassett, Ice Cube en Cuba Gooding Jr.

Het grootste deel van het volgende decennium bleef ze optreden op zowel film als televisie, meestal in bijrollen. Ze landde haar volgende grote tv-optreden in 2005, als de stem van zowel Huey als Riley Freeman in de tekenfilmserie The Boondocks van Cartoon Network.

In 2007 speelde ze Sandra Palmer, een activiste en zus van presidenten Wayne en David Palmer in de Fox-actieserie, 24. Ze had ook een terugkerende rol in het politiedrama Southland, dat tussen 2009 en 2013 eerst op NBC en vervolgens op TNT werd uitgezonden voor een totaal van vijf seizoenen.

Regina King Southland
Regina King Southland

Een ander van Kings meest gevierde oeuvre is haar vertolking van verschillende personages in de anthologiereeks van John Ridley, American Crime. Haar werk in seizoen 1 en 2 is goed voor twee van haar vier Emmy-awards.

Regelmatige gast

In 2012 publiceerde The Hollywood Reporter het nieuws dat King - toen op het hoogtepunt van haar tijd op Southland - zich bij Big Bang zou voegen in een ondersteunende rol. In het rapport staat: "King zal mevrouw Davis spelen, het hoofd van personeelszaken, die het unieke genoegen zal hebben om Sheldon te ondervragen nadat de theoretisch fysicus in heet water belandt na een ongemakkelijk gesprek met zijn sexy assistent, Alex (Margo Harshman)."

King werd inderdaad gecast in de rol van Janine Davis, hoofd HR bij C altech, waar Sheldon Cooper, naast andere hoofdpersonen in de show, aan het werk is. Mevrouw Davis' eerste optreden was in de 12e aflevering van het zesde seizoen, The Egg Salad Equivalency. Ze keerde terug voor de 20e aflevering van hetzelfde seizoen en zou later in toekomstige seizoenen van de show verschijnen.

In totaal was King te zien in zes Big Bang-afleveringen. Daarbij voegde ze zich bij andere illustere namen zoals Octavia Spencer, James Earl Jones en LeVar Burton als vaste gaststerren in de show.

Goedbetaalde acteurs

The Big Bang Theory staat bekend om hoe goed ze hun topacteurs betaalden. Er was een significant verschil in de hoeveelheid geld die de cast verdiende vanaf het eerste seizoen, met wat ze verdienden in het laatste seizoen.

Koning Bialik TBBT
Koning Bialik TBBT

In hun eerste optredens in de show, namen Melissa Rauch - die Bernadette Rostenkowski speelde - Mayim Bialik (Dr. Amy Farrah) en Kunar Nayyar (Rajesh Koothrappali) kregen $ 45.000 per aflevering. Tegen het einde van de serie verdienden ze tussen de $ 450.000 en $ 600.000 per aflevering.

Kaley Cuoco (Penny), Johnny Galecki (Leonard Hofstadter) en Jim Parsons (Sheldon) waren vanaf het begin de grootste verdieners, aangezien ze $ 60.000 per aflevering mee naar huis namen. In het afgelopen seizoen verdiende Cuoco $ 900.000 per aflevering, Galecki $ 1 miljoen, terwijl Parsons een coole $ 1,2 miljoen per aflevering in de wacht sleepte.

In de beperkte rol van gastster zou King natuurlijk niets in de buurt hebben verdiend. Een uiteenzetting over salarissen in Hollywood, gepubliceerd door Deadline, onthult hoe gevestigde acteurs die gastoptredens maken in topshows tussen de $8.000 en $25.000 per aflevering verdienen.

Met enige geloof in die cijfers, zou King ergens tussen de $ 48.000 en $ 150.000 hebben verdiend voor haar zes cameo's in de verschillende afleveringen van The Big Bang Theory.

Aanbevolen: