Christian Bale improviseerde deze beroemde scène uit 'American Psycho

Inhoudsopgave:

Christian Bale improviseerde deze beroemde scène uit 'American Psycho
Christian Bale improviseerde deze beroemde scène uit 'American Psycho
Anonim

Filmsterren willen allemaal niets liever dan een rol krijgen die hun fortuin snel kan veranderen, en rollen in felbegeerde projecten worden ongelooflijk competitief. Soms worden acteurs gepasseerd voor rollen, soms wijzen ze ze af voor planningsconflicten en soms worden ze vervangen door de studio. Ongeacht hoe het afloopt, een hoofdrol spelen is een groot probleem.

Christian Bale's tijd in American Psycho is een van zijn beste tot nu toe, en hij verloor op een gegeven moment bijna de rol. Uiteindelijk behield hij de baan en gaf hij een schitterende prestatie. Tijdens het filmen voegde Bale wat improvisatie toe aan de film, en regisseur Mary Harron vond het zo leuk dat ze het in de film hield.

Dus, in welke scène in American Psycho zat wat geïmproviseerd? Laten we eens kijken en zien.

Christian Bale is een begaafde filmster

Sinds zijn debuut in de jaren 80, heeft Christian Bale de aandacht getrokken en de wereld laten weten dat hij een van de meest getalenteerde acteurs is. Zelfs als kindartiest bewees Bale dat hij de karbonades had om te slagen, dus het zou geen verrassing moeten zijn om te zien waar hij nu is.

Empire of the Sun was een enorme overwinning voor de jonge Bale en het liet het publiek zien hoeveel potentieel hij had als acteur. Naarmate de tijd verstreek, kreeg Bale de kans om te schitteren in hits als Little Women, Shaft, Howl's Moving Castle, de Dark Knight-trilogie en nog veel meer.

Dankzij zijn geweldige optredens heeft Bale enkele van de meest prestigieuze prijzen in de wacht gesleept. Hij heeft in totaal 4 Academy Award-nominaties gekregen en hij won jaren geleden de Oscar voor beste mannelijke bijrol voor zijn geweldige optreden in The Fighter.

Bale heeft een opmerkelijke carrière achter de rug en een van zijn beste optredens op het grote scherm kwam helemaal terug in 2000.

'American Psycho' is een van zijn beste optredens

American Psycho, uitgebracht in 2000, was een film die Christian Bale op de kaart zette bij het reguliere publiek. Ja, hij had eerder succesvolle projecten, maar zijn tijd als Patrick Bateman opende echt de ogen van mensen voor wat hij kon doen terwijl de camera's draaiden.

De film, die een bescheiden budget had van ongeveer $ 3 miljoen, was in staat om bijna $ 35 miljoen op te halen aan de kassa, waardoor het een financieel succes werd. Nee, het was geen kaskraker, maar het succes hielp het gedijen toen het vervolgens op video werd uitgebracht, en door de jaren heen heeft de film een enorme aanhang behouden.

Tot op heden is dit nog steeds een van Bale's beste en meest iconische optredens, en hij liet zich inspireren door niemand minder dan Tom Cruise.

"Ik bedoel, kijk, als iemand op dat moment was geland en hij was op zoek naar culturele alfamannetjes, alfamannetjes uit de zakenwereld, enzovoort, dan zou Tom Cruise zeker een van degenen zijn geweest die hij zou hebben hebben gekeken en ernaar gestreefd te zijn en probeerden te evenaren, "vertelde Bale aan GQ.

Terwijl hij gebruik maakte van Tom Cruise voor de uitvoering, hield Christian Bale zich grotendeels aan het script. Hij voegde echter wat improvisatie toe die goed genoeg was om de uiteindelijke versie van de film te halen.

De scène die hij improviseerde

Dus, in welke scène in de film heeft Christian Bale wat improvisatie gestrooid? Blijkt dat het de scène was waar hij zich opmaakt om Jared Leto's Paul Allen uit te schakelen. Nog indrukwekkender was dat Bale ook wat flair aan andere scènes toevoegde.

Volgens WhatCulture: "Je hebt waarschijnlijk al gehoord dat Bale regisseur Mary Harron verraste met zijn onverwachte dansbewegingen in de aanloop naar de moord op Paul Allen. Maar de ster ging ook bij twee andere gelegenheden met zijn buik. Tijdens diezelfde scène was Bale's moonwalk op weg naar het verbergen van zijn favoriete wapen, een bijl, een spontane keuze. En midden in een van zijn gebruikelijke trainingsroutines, wist niemand op de set dat Bale zou beginnen met touwtjespringen als een schoolmeisje in een speeltuin."

Het is fascinerend om te horen dat deze twee elementen niet in het script stonden en niet zijn ingestudeerd. Bale kende het personage gewoon zo goed dat hij in staat was om deze kleine flairs toe te voegen die naadloos in elke scène passen. Mary Harron was duidelijk aan boord met de improvisatievaardigheden van Bale, toen ze de laatste versie van de film haalden.

American Psycho is nog steeds een van de beste films van Christian Bale, en het is verbazingwekkend om te bedenken dat hij delen van deze gedenkwaardige scènes heeft geïmproviseerd.

Aanbevolen: