Hoe Tom Cruise de uitvoering van Christian Bale in 'American Psycho' inspireerde

Inhoudsopgave:

Hoe Tom Cruise de uitvoering van Christian Bale in 'American Psycho' inspireerde
Hoe Tom Cruise de uitvoering van Christian Bale in 'American Psycho' inspireerde
Anonim

Weinig acteurs die tegenwoordig werken, kunnen een voorstelling leveren zoals Christian Bale dat kan, en de acteur heeft dit bewezen sinds hij jaren geleden als kindacteur uitbrak. Bale heeft alles gedaan, van superheldenfilms met DC tot donkere films waarvoor een fysieke transformatie nodig was, zoals The Machinist.

In 2000 kreeg Bale de rol van Patrick Bateman in American Psycho, en hij was ronduit fantastisch in de hoofdrol. Bale versloeg een aantal andere opmerkelijke artiesten voor de klus, en toen de camera's begonnen te draaien, bracht hij de zaken naar een ander niveau. Om dit te doen, deed Bale een beroep op een inspiratiebron die zowel verrassend als bizar is, aangezien het niemand minder dan Tom Cruise was.

Laten we de tijd van Christian Bale als Patrick Bateman in de klassieke film American Psycho eens nader bekijken.

Bale had een ongebruikelijk gietproces voor de film

American Psycho Christian Bale
American Psycho Christian Bale

Als de ster van American Psycho zette Christian Bale een ongelooflijke prestatie neer terwijl hij de gecompliceerde rol van Patrick Bateman aanpakte. Er waren een aantal andere acteurs voor het felbegeerde optreden, en Bale was degene die het voor elkaar kreeg. Echter, nadat hij de rol had geland en er gestaag wat spierkracht voor had opgebouwd, werd Bale ontslagen toen de beschikbaarheid van Leonardo DiCaprio opklaarde.

Toen hij met The Wall Street Journal sprak, zei Bale: Ik ben Engels, dus ik ga nooit naar een sportschool, maar voor die rol maakte het deel uit van de hele deal die ik moest gaan. Ik ging nog steeds elke dag naar de sportschool omdat ik dacht: 'Oh, ik ben de film aan het maken.'”

Die vastberadenheid heeft zijn vruchten afgeworpen voor Bale, die vervolgens opnieuw werd aangenomen voor de rol nadat Leonardo DiCaprio zich terugtrok. Er zijn geruchten geweest over waarom dit plaatsvond, en de co-schrijver van de film, Guinevere Turner, vertelde over haar kant van de dingen.

Turner verklaarde: Mijn vriend, die zojuist met Gloria Steinem had gesproken, zei dat Gloria Steinem Leonardo DiCaprio meenam naar een Yankees-wedstrijd. Ik geloof dat ze zei: 'Doe deze film alsjeblieft niet. Vanaf 'Titanic' is er een hele planeet vol 13-jarige meisjes die wachten om te zien wat je vervolgens gaat doen, en dit wordt een film met vreselijk geweld tegen vrouwen. Kort daarna stopte Leo, dus wie weet wat er echt is gebeurd?”

Ongeacht waar de waarheid ligt, het optreden was van Bale, die ongewone inspiratie voor zijn optreden aanbood.

Tom Cruise inspireerde zijn optreden

American Psycho Christian Bale
American Psycho Christian Bale

Als hij met GQ sprak, vertelde Bale wat er was gebeurd om de rol tot leven te brengen, inclusief het gebruik van Tom Cruise als inspiratie. Ja, Tom Cruise was de inspiratie achter Bale's kijk op Patrick Bateman.

Volgens Bale: Ik bedoel, kijk, als iemand op dat moment was geland en hij op zoek was naar culturele alfamannetjes, alfamannetjes uit de zakenwereld, enzovoort, dan zou Tom Cruise zeker een van de degenen waar hij naar zou hebben gekeken en waarnaar hij zou hebben gestreefd en die hij probeerde na te streven.”

Directeur Mary Harron sprak over Bale's gebruik van Cruise als inspiratie, en zei: En op een dag belde hij me en hij had naar Tom Cruise gekeken op David Letterman, en hij had gewoon deze zeer intense vriendelijkheid met niets achter de ogen, en hij was echt onder de indruk van deze energie.”

Dit zijn misschien niet de woorden die Tom Cruise zou willen horen over het inspireren van iemand om een personage op een bepaalde manier te spelen, maar het v alt niet te ontkennen dat zodra de camera's begonnen te draaien, Bale de goederen afleverde.

De film wordt een klassieker

American Psycho Christian Bale
American Psycho Christian Bale

American Psycho, uitgebracht in 2000, werd al snel een film waar mensen niet over konden praten. Bale was fenomenaal in de hoofdrol, en in plaats van een grote blockbuster te zijn die snel vergeten werd, was American Psycho in staat om een blijvende erfenis in Hollywood te smeden.

Aan de kassa was de film een bescheiden succes, met een opbrengst van net iets meer dan $ 34 miljoen. Critici waren lauw toen de film uitkwam, maar de fans konden er gewoon geen genoeg van krijgen. Het succes van de film was een enorm startpunt voor Bale, die al een ervaren artiest was.

Bale zou vervolgens andere grote rollen krijgen, waaronder de rol van Batman in de Dark Knight-trilogie. Er is zelfs een fanbewerking geweest waarin American Psycho, Batman Begins en een paar andere Bale-projecten al een tijdje rondzweven.

Hoewel het een ingewikkeld castingproces en ongewone inspiratie vergde, leverde Christian Bale de prestatie van zijn leven als Patrick Bateman in American Psycho.

Aanbevolen: