Dit MCU-personage was het grootste visuele effect aller tijden

Inhoudsopgave:

Dit MCU-personage was het grootste visuele effect aller tijden
Dit MCU-personage was het grootste visuele effect aller tijden
Anonim

Als we kijken naar de grootste prestaties in de filmgeschiedenis, is het moeilijk om iets te zien dat heeft overtroffen wat de MCU heeft kunnen bereiken. Ja, Star Wars en zelfs de Fast & Furious-films hebben buitengewone dingen gedaan, maar we bevinden ons op legitiem onbekend terrein met de MCU en wat het heeft gedaan sinds het begin.

De franchise heeft een aantal elementen gebruikt in zijn grootste films, waaronder het gebruik van spectaculaire visuele effecten. In een van zijn films werd zelfs gezegd dat de franchise het grootste visuele effect in de geschiedenis gebruikte.

Laten we de MCU eens nader bekijken en het visuele effect dat de zaken naar een ander niveau heeft getild.

De MCU is een krachtpatser

Sinds zijn debuut met Iron Man in 2008 heeft de MCU gestaag gebouwd aan wat velen beschouwen als de meest indrukwekkende franchise in de entertainmentgeschiedenis. Rechtstreeks van de pagina's van de strips geript en voor fans in smakelijke brokken gegoten, heeft de steen-voor-steen-aanpak van de MCU plaats gemaakt voor hitfilms, populaire televisieshows en een speciale plaats in de geschiedenis.

Nooit iemand die ervoor terugdeinst om dingen op hun manier te doen, de MCU heeft een geweldig vermogen gehad om vrijwel elk personage populair te maken bij fans. Wie in de wereld dacht dat films met personages als Ant-Man en Peter Quill echt succesvol konden zijn? Het vermogen van de franchise om berekende risico's te nemen heeft sinds 2008 enorm zijn vruchten afgeworpen.

Nu de franchise op televisie is en opnieuw films uitbrengt, is er een heleboel inhoud voor fans om te consumeren. Sommigen dachten dat de vermoeidheid van superheldenfilms het over zou nemen, maar de MCU is nog steeds een krachtpatser en vertoont geen tekenen van vertraging.

Er zijn tal van elementen die de franchise tot een succes hebben gemaakt, waaronder het gebruik van visuele effecten.

Ze gebruiken een hoop CGI

Veel mensen houden ervan om praktische en meer natuurlijke filmtechnieken te zien, maar dit is niet altijd haalbaar. Aangezien de MCU een franchise is die erop gericht is stripboeken tot leven te brengen, is het logisch dat het in de loop van zijn geschiedenis vrij liberaal is geweest met het gebruik van visuele effecten.

Zelfs al daterend uit de Iron Man uit 2008, zijn visuele effecten altijd een onderdeel geweest van het spel voor de mensen bij Marvel.

Volgens IndieWire, "Downey droeg vaak slechts een deel van het pantser, terwijl de rest werd voltooid in CG met behulp van motion capture en animatie om het personage er superheldhaftig uit te laten zien. Toen kwam ILM in Iron Man 2 dichterbij voor veel langer, waardoor het echte wereldbeeld en het gevaar nog groter werden. De grote doorbraak was: het integreren van een energiebesparende shader in combinatie met HDRI-verlichting."

Ja, deze visuele effecten zijn diep geworteld in de franchise en ze hebben de MCU geholpen fantastische verhalen tot leven te brengen voor zijn wereldwijde publiek. Enkele jaren geleden nam de franchise zijn special effects-game naar een hoger niveau toen het het grootste visuele effect aller tijden gebruikte.

Ego was het grootste visuele effect aller tijden

542DCE7C-B236-4BF7-91B6-934D01CCE58C
542DCE7C-B236-4BF7-91B6-934D01CCE58C

Dus, wat werd het grootste visuele effect aller tijden? Voor James Gunn's Guardians of the Galaxy Vol. 2 deed het team voor visuele effecten alles om Ego the Living Planet tot leven te brengen.

Volgens James Gunn: "We hebben meer dan een biljoen polygonen op de planeet van Ego. Het is het grootste visuele effect aller tijden. Er komt niets in de buurt. Dat is cool."

Ego wordt gespeeld door Kurt Russell in de film, en we krijgen de kans om een aantal verschillende kanten van het personage te zien, waaronder een groot deel van de planeetversie van hemzelf. Het was de fans duidelijk dat er veel werk was gestoken in de visuele effecten voor de film, maar mensen hadden geen idee hoeveel moeite het team werkelijk had gedaan.

Gelukkig heeft al het harde werk van het team zijn vruchten afgeworpen, want de film was een financieel succes aan de kassa. Het project van 2017 was in staat om meer dan $ 860 miljoen op te halen aan de wereldwijde box office, en dit bevestigde de Guardians stevig als een box office krachtpatser die een derde film in productie moest hebben.

Er is bevestigd dat de Guardians terug zullen zijn voor zowel Thor: Love en Thunder als een derde deel in hun eigen franchise. Gezien het visuele effectwerk dat Marvel in de loop van hun geschiedenis heeft gedaan, kunnen we ons alleen maar voorstellen hoe ver ze zullen gaan met hun aankomende releases.

Aanbevolen: