De echte reden waarom ABC's 'Revenge' zo'n nachtmerrie was om te maken

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom ABC's 'Revenge' zo'n nachtmerrie was om te maken
De echte reden waarom ABC's 'Revenge' zo'n nachtmerrie was om te maken
Anonim

Toen Revenge in 2011 op ABC werd uitgezonden, leek het alsof het de volgende geweldige primetime-soap zou worden. De serie, die losjes was gebaseerd op "The Count Of Monte Cristo" van Alexandre Dumas, liep tot 2015 maar zag voor die tijd een enorme daling in kwaliteit. Veel hiervan had te maken met het geheime drama achter de schermen tussen de cast, de crew en zelfs het netwerk. Hoewel fans niet wisten wat er werkelijk aan de hand was met Revenge, waarin Emily VanCamp van de MCU de hoofdrol speelde, zijn er het afgelopen jaar dingen gaan lekken. Dit is wat we weten over wat er echt is gebeurd…

ABC's brute vraag

Revenge zou kort zijn, maar ABC wilde een serie die tien jaar zou kunnen duren. Omdat de maker en showrunner van de serie, Mike Kelley, de serie maar zo lang ontwierp, was hij genoodzaakt het verhaal langer te maken om het geschikt te maken voor het netwerk en dit was een ramp.

"Ik vertelde ABC dat ik 60 afleveringen had die ik kon doen, en ze waren geschokt", zei Mike Kelley tegen Variety in een fascinerende 10-jarige reüniespecial.

Een van de problemen met dit verzoek is dat Mike niet het hele verhaal in kaart had. Hierdoor moest hij het verhaal oprekken op manieren die hem niet ten goede kwamen of de personages die veel van dezelfde plotpunten moesten herhalen. Bovendien wilde ABC niet dat een van de leads zou worden gedood. Dus het verhaal en de personages leden diep, wat leidde tot ruzies op de set, stoppen en uiteindelijk annuleren.

De cast leed en vocht in het geheim

Emily VanCamp (Emily) en Josh Bowman (Daniel) werden verliefd op de set en verwelkomden uiteindelijk een baby op de wereld. Maar het leven op de set van Revenge was niet helemaal rooskleurig.

Volgens een artikel van Deadline verliet Ashley Madekwe, de enige zwarte artiest van de show, de serie aan het begin van het derde seizoen om 'verhaalredenen'. Ze was duidelijk niet blij en ging zelfs op Twitter om fans te vertellen dat ze wilde dat haar personage zou sterven.

Haar vertrek zag er niet goed uit voor de cast (met wie ze wel of niet goed kon opschieten), maar het zag er zeker niet goed uit voor de producers die een geheel witte show achterbleven.

"Het is eerlijk gezegd beschamend om terug te kijken en te weten dat we daar waren. Ik dacht aan twee families die blank waren, en ik dacht niet aan de sociaal-politieke termen buiten de oorspronkelijke reden waarom ik erin, en echt in het centrum daarvan is wit privilege. Ik wou dat ik het beter had gedaan ", legde Mike uit.

In de speciale reünie van Variety voegde Ashley enige context toe aan waarom ze de show eigenlijk verliet door te zeggen: "Ik denk dat ik op die leeftijd en in dat stadium van mijn carrière minder bereid was om de complexiteit van ras te confronteren dan Dat ben ik nu. Een deel kwam voort uit angst, denk ik. Het is niet de taak van de acteur om ervoor te zorgen dat de show divers is. Maar ik denk wel dat ik harder had kunnen pushen om misschien elementen van een vrouw van kleur duidelijker te maken voor mijn verhaallijn."

Bovenop dit probleem met Ashley is het duidelijk dat Christa B. Allen (Charlotte) wat problemen had met haar medesterren. Terwijl fans dit niet wisten toen de show in de lucht was, kwamen ze er eerder dit jaar achter toen de cast van Revenge besloot om een virtuele reünie te doen… zonder Charlotte. Terwijl de organisatoren beweerden dat ze was buitengesloten vanwege een gebrek aan ruimte, concludeerde Christa dat deze behandeling niets nieuws was:

"Ik krijg veel DM's over de virtuele reünie van Revenge op 6 februari", schreef Christa aan haar fans op Instagram. "Natuurlijk was ik er graag bij geweest, maar zoals gewoonlijk was ik niet uitgenodigd. Als het inschrijfgeld voor deze reünie een beetje hoog is in deze moeilijke tijden, kom dan gerust met me rondhangen op TikTok leef dezelfde tijd, dezelfde dag gratis."

Veel van Christa's fans geloofden dat ze werd gepest en opzettelijk buitengesloten door de andere castleden en dat er een verborgen spanning was tussen de cast die door iedereen behalve Christa werd verdoezeld. Dit werd schijnbaar bevestigd door Madeleine Stowe (Victoria) toen ze een opmerking over Christa op Instagram schreef:

"Ik zou graag willen dat Revenge-fans (en alle anderen) enkele van de manieren kennen waarop ik @christaallen ken. Ze heeft een arbeidsethos waar ik me elke dag over verbaasde dat ze naar de set kwam. dingen op 18-jarige leeftijd die een zwakker persoon op de knieën zouden brengen, maar ze heeft zo'n innerlijke waardigheid dat ze gracieus in beweging bleef."

De schepper links

Afgezien van de geheime strijd van de cast, kregen de producenten van de show te maken met een grote opschudding toen de maker en showrunner, Mike Kelley, aan het einde van seizoen 2 besloten te vertrekken. Dit zorgde ervoor dat uitvoerend producent, Mark B. Perry, om hetzelfde te doen.

"Mijn deal liep af aan het einde van seizoen 2, en ik zei: 'Ik moet dit in een kleinere volgorde kunnen doen en ik moet je vertellen wanneer het eindigt,'" Mike Kelley uitgelegd. "Ze zeiden: 'Nee, we willen dat dit voor altijd gaat, dus waarom maak je er geen grote spetterende soap van? Het hoeft niet zo verbonden te zijn met de parameters van 'The Count of Monte Cristo'.'Ik was opgebrand. Het was gewoon een heel zware klus en aan het einde ervan denk ik dat ABC echt een richting wilde inslaan die ik niet wilde inslaan, en ik vertrok. Het was een heel moeilijke beslissing, maar ik was ook zo moe dat het geen onmogelijke keuze was."

Deze keuze decimeerde absoluut de cast, vooral Emily VanCamp, die vond dat Mike het anker van de show was. Vanaf daar nam de show een grote duikvlucht tot de uiteindelijke annulering.

Aanbevolen: