De echte reden waarom Rachel Weisz zich heeft aangemeld om een Marvel-film te maken

Inhoudsopgave:

De echte reden waarom Rachel Weisz zich heeft aangemeld om een Marvel-film te maken
De echte reden waarom Rachel Weisz zich heeft aangemeld om een Marvel-film te maken
Anonim

Actrice Rachel Weisz is sinds haar doorbraakrol in het actiedrama Chain Reaction in 1996 constant aanwezig op het scherm. In de loop der jaren heeft ze een aanzienlijk vermogen vergaard nadat ze speelde in films als The Shape of Things, About a Boy, The Bourne-films, Oz the Great and Powerful, My Cousin Rachel en The Constant Gardener, waarvoor ze een prijs won. Oscar.

In de afgelopen jaren heeft Weisz ook besloten om haar talenten mee te nemen naar het Marvel Cinematic Universe (MCU), waar ze haar debuut zal maken in de langverwachte film Black Widow. In de film speelt Weisz Melina Vostokoff, ook wel Iron Maiden genoemd. Op dit moment is Weisz (en alle anderen) moeder gebleven over de boog van haar personage in de film. Ze heeft echter onthuld wat haar in de eerste plaats naar de MCU trok.

Dit is waarom ze ja zei tegen Marvel

Weisz tekende voor de film net nadat ze lovende kritieken kreeg voor haar Oscar-genomineerde uitvoering in het geschiedenisdrama The Favorite uit 2018. In 2019 meldde Variety dat Weisz in gesprek was om te schitteren in de aankomende Marvel-film en dat er "sterke interesse was van beide kanten van de onderhandelingen." Op dat moment had Florence Pugh zich al aangemeld. Tegelijkertijd heeft Cate Shortland er al mee ingestemd om de film te regisseren. En het bleek dat dit het enige was dat Weisz nodig had om zelf aan boord te komen.

Weisz heeft altijd de film Somersault uit 2004 bewonderd, een dramaroman die door Shortland zelf is geschreven en geregisseerd. Over de film merkte Weisz op dat de hoofdster van de film, Abie Cornish, "een mooie sexy meid is" en dat "veel ervan over haar seksualiteit gaat." Weisz vertelde echter ook aan de New York Times: "Cate schrok daar niet voor terug. Maar ze werd niet geobjectiveerd.” Voor de actrice had Shortlands benadering van de film altijd een indruk achtergelaten. "Als je ziet dat je als vrouw meteen weet wanneer een personage subject of object is - ze was altijd subject", legt Weisz uit. “Ik had nog nooit zoiets gezien. Om die reden ben ik het nooit vergeten.”

Door de jaren heen had Weisz nagedacht over de mogelijkheid om zelf met Shortland samen te werken. "Je zou aan een project denken en vaak zeggen: 'Als we Cate Shortland maar konden laten regisseren'", legde de Oscar-winnaar uit. "Ze was altijd een soort totemist voor mij." Om die reden stemde Weisz ermee in om de rol van Melina op zich te nemen.

Sinds ze aan de film werkte, genoot Weisz van haar ervaring in het werken met Shortland en haar vrouwelijke Black Widow-medesterren. "Er gebeurt iets in een scène wanneer een vrouw tegenover een andere vrouw staat", merkte Weisz op. "Het klinkt heel pompeus, maar je bent vrij van de geschiedenis van eigendom - dat meen ik echt. Het is bevrijdend.”

Wat Rachel Weisz heeft gezegd over haar Black Widow-personage

Inmiddels weten fans misschien dat Marvel de neiging heeft om onder een sluier van geheimhouding te opereren. Desalniettemin heeft dat Weisz er niet van weerhouden een aantal interessante weetjes over haar rol in Black Widow aan te bieden. Ze gaf bijvoorbeeld enig inzicht in Melina's achtergrond in een interview voor Black Widow: The Official Movie Special Book.

“Ze werd getraind in de Rode Kamer,” legde Weisz uit. "Ik ben een weduwe. Ik werd bij mijn ouders weggehaald toen ik klein was en overgedragen aan Dreykov (Ray Winstone), die de Red Room runt. Hij is het brein achter de training die alle weduwen doorlopen. Ik denk dat hij al een tijdje een vaderfiguur is. Ik ben zeker door hem gehersenspoeld." De actrice liet ook doorschemeren: "geloof in zijn zaak, en ik geloof dat hij het goed bedoelt en het goed doet in de wereld."

Bovendien legde Weisz in de film de connectie tussen Natasha en Melina uit. Het blijkt dat de twee vrouwen ooit werden samengebracht als onderdeel van een spionagefamilie die in de jaren 90 naar Amerika werd gestuurd. "Aan het begin van de film ben ik een Russische spion die zich voordoet als een Amerikaanse moeder", zei de actrice. "Ik doe alsof de kleine Natasha en de kleine Yelena mijn kinderen zijn en dat Alexei (David Harbour) mijn man is."

En toen de film naar het heden gaat, legde Weisz uit dat haar personage een meer huiselijk leven heeft aangepast. "Het was geweldig om Melina te zijn, want ik krijg dan twintig jaar later, en ze leeft op zichzelf en ze is een wetenschapper", onthulde de actrice. 'Ze woont op een vrij verlaten plek met varkens, wat nogal wat is. Ik heb nog nooit met varkens gespeeld. Het zijn absoluut schattige, grote, harige varkens.” Dat gezegd hebbende, heeft Weisz misschien ook laten doorschemeren dat niets is wat het lijkt. "Dus mijn personage maakt veel wendingen door. Er is nooit een saai moment geweest.” Tijdens haar optreden op Comic-Con bevestigde de actrice ook dat de film verschillende Black Widows zou bevatten.

Marvel Studios zal Black Widow op 9 juli uitbrengen. Het zal tegelijkertijd in de bioscoop en op Disney+ te zien zijn.

Aanbevolen: