Leonardo DiCaprio verloor een rol om naast Tom Cruise en Brad Pitt te verschijnen

Inhoudsopgave:

Leonardo DiCaprio verloor een rol om naast Tom Cruise en Brad Pitt te verschijnen
Leonardo DiCaprio verloor een rol om naast Tom Cruise en Brad Pitt te verschijnen
Anonim

Er komt een punt in de carrière van elke succesvolle acteur waarop ze gedwongen worden een rol af te wijzen, vooral tijdens hun prime.

Voor Leonardo DiCaprio is dat al heel lang het geval, waarschijnlijk vanaf het begin van de jaren '90. Hij verscheen in talloze klassiekers, maar gaandeweg zei hij ook nee tegen een hele reeks geweldige films, waarvan sommige miljarden opbrachten aan de kassa.

In het hele artikel zullen we de opmerkelijke rollen bekijken die hij naast zich neerlegde, samen met de film waarin hij in 1994 had kunnen verschijnen, samen met zowel Brad Pitt als Tom Cruise.

Uiteindelijk kreeg hij de rol niet en zou hij pas meer dan 20 jaar later naast Brad verschijnen, in 'Once Upon A Time In Hollywood'.

Leo heeft een paar opmerkelijke rollen doorgegeven

Oh, waar te beginnen. Leo zei nee tegen rollen waar de meeste acteurs over zouden kwijlen. De meest recente was in de film 'Job', waarin hij de rol van Steve Jobs speelde. Onder andere 'Boogie Nights', 'American Psycho' en 'Inglorious Basterds'. Misschien zijn de slechtste van het stel 'The Matrix' en 'Star Wars'.

Ook opmerkelijke superheldenrollen die hij afwees, zijn Spider-Man en Batman. Volgens Leo was de timing voor beide rollen gewoon niet goed.

"Als ik me goed herinner, nam ik deel aan de vergadering, maar wilde ik de rol niet spelen", legde DiCaprio uit. "Joel Schumacher is een zeer getalenteerde regisseur, maar ik denk niet dat ik daar klaar voor was."

Het bleek dezelfde beproeving te zijn voor Spider-Man, "Dat was weer zo'n situatie, vergelijkbaar met Robin, waar ik me nog niet klaar voelde om dat pak aan te trekken."

Zijn carrière bleek meer dan oké te zijn, maar men kan niet anders dan zich afvragen wat er had kunnen gebeuren als hij deze rollen op zich had genomen. In werkelijkheid hadden de dingen in 1994 heel anders kunnen verlopen als hij in deze film was verschenen naast Tom Cruise en Brad Pitt.

Christian Slater krijgt de rol voor 'Interview With The Vampire'

De film in kwestie is niemand minder dan 'Interview with the Vampire'. De film zag Tom Cruise in de hoofdrol, naast up-and-comer Brad Pitt. River Phoenix was ook ingesteld voor de film, maar vanwege zijn plotselinge overlijden zochten producenten snel naar een geschikte vervanger.

Onder de namen bevond zich niemand minder dan Leo. Uiteindelijk was het Christian Slater die de rol kreeg om in de film te schitteren.

Volgens Brad was het in ieder geval een zegen om Leo de rol te zien doorgeven. De filmomstandigheden waren erg slecht, zo erg zelfs dat Brad overwoog de set te verlaten.

"Ik zeg je, op een dag brak het me. Het was als, 'Het leven is te kort voor deze kwaliteit van leven.' Ik belde David Geffen, die een goede vriend was. Hij was een producer en hij kwam net op bezoek. Ik zei: 'David, ik kan dit niet meer doen. Ik kan het niet. Wat gaat het kosten? mij om eruit te komen?' En hij zegt heel kalm: 'Veertig miljoen dollar.' En ik ga, 'OK, dank je.' Het nam eigenlijk de angst van me weg. Ik had zoiets van, 'ik moet het volhouden en hier doorheen rijden, en dat is wat ik ga doen.'"

Ondanks de strijd bloeide Pitt in de film en het opende zoveel deuren. Wat Leo betreft, hij bleek toch een behoorlijke carrière te hebben en jaren later zou zijn pad eindelijk dat van Brad kruisen.

Jaren later kwamen hij en Brad eindelijk samen

Het is misschien moeilijk te geloven, maar tot 2019 waren de twee Hollywoodsterren nog nooit naast elkaar in een film verschenen. Dat veranderde allemaal in 'Once Upon A Time In Hollywood' en in werkelijkheid was het het wachten meer dan waard. De twee floreerden samen en het zou ertoe leiden dat Pitt een Oscar won voor zijn ondersteunende rol.

Bovendien sprak DiCaprio liefdevol over zijn tijd naast de Hollywood A-lister.

"Wat erg interessant was aan het werken met Brad, was dit vreemde inherente comfort en gemak waarmee we echt allebei op de eerste dag klikten. Er was niet veel voorbereidend werk voor nodig."

"We spraken over het script en we wisten instinctief die dynamiek en relatie, en wie deze jongens met elkaar waren. We hebben allebei in die situaties gezeten en hebben die relaties gehad en hebben op de set. twee jongens gaan weg en komen in hun eigen zijverhalen terecht, en dan maken ze weer contact."

Timing is alles en we zijn zonder twijfel blij dat de twee eindelijk naast elkaar zijn verschenen.

Aanbevolen: