Jon Stewart's terugkeer naar televisie kan onbedoeld rundvlees zijn begonnen met Trevor Noah

Inhoudsopgave:

Jon Stewart's terugkeer naar televisie kan onbedoeld rundvlees zijn begonnen met Trevor Noah
Jon Stewart's terugkeer naar televisie kan onbedoeld rundvlees zijn begonnen met Trevor Noah
Anonim

Toen Jon Stewart The Daily Show verliet, voelde het als een onofficiële pensionering voor de komiek, gastheer en producer. Hij gaf de teugels over aan de zeer rijke Trevor Noah, die genadig de late night talkshow van Comedy Central verving. Sindsdien heeft Noah het publiek voor zich gewonnen met zijn geestige maar aangrijpende humor, en hij heeft Stewart te danken voor de positie. Hoewel het de komende maanden misschien niet zo cool zal zijn tussen de twee komieken.

De reden dat er een probleem kan ontstaan, is de laatste baan van Stewart. Hij is terug om een nieuwe show op AppleTV+ te presenteren, genaamd The Problem With Jon Stewart, die in alle opzichten uitzonderlijk is. De talkshow behandelt actuele gebeurtenissen, sociale kwesties, ras en vrijwel alles waar Noah het over heeft in The Daily Show. Er zijn een paar verschillen tussen de twee, maar Stewart doet ongeveer wat hij deed voordat hij Comedy Central verliet. Het enige verschil is nu dat hij wat onnodige/ongewenste concurrentie heeft gecreëerd voor zijn opvolger in de Daily Show.

Een vete in de maak

Hoewel Noah vermoedelijk blij is met het hernieuwde succes van zijn voorganger, kunnen zijn gevoelens veranderen als de kijkcijfers van The Daily Show hierdoor dalen. Het probleem met Jon Stewart heeft tot nu toe slechts één aflevering uitgezonden, dus het is nog te vroeg om te zeggen of het televisiepubliek de overstap zal maken naar Stewart die praat over actuele gebeurtenissen over Noah. Er zijn op dit moment ook niet veel recensies voor de AppleTV+-serie, waardoor het nog uitdagender wordt om te bepalen of Stewarts nieuwe show een bedreiging vormt voor The Daily Show.

Op dezelfde manier v alt Stewart's show, die tweewekelijks wordt uitgezonden, misschien ook niet in dezelfde categorie. Het is een talkshow met het potentieel om de concurrentie te domineren, behalve dat er maar weinig afleveringen zijn. Ondertussen is Noah's Daily Show vijf avonden per week, met twee keer zoveel onderwerpen als Stewart kan tijdens zijn afleveringen van een uur.

De episodische structuur is relevant omdat televisiekijkers verschillende voorkeuren hebben bij hun nieuwsinname. Sommigen kijken liever routinematig naar het nachtelijke nieuws of lokale zenders voor de laatste krantenkoppen, terwijl anderen een hele week wachten om shows zoals Last Week Tonight With John Oliver te bekijken, waarin de grootste in een segmentstuk worden gebundeld. Daarom is de concurrentie misschien toch niet zo steil. Bovendien houdt elke komiek net zoveel van rivaliteit als de gemiddelde persoon.

Overschrijding of niet?

Jon Stewart was vroeger een barman
Jon Stewart was vroeger een barman

Hoe dan ook, Stewart trapt Noah een beetje op de tenen omdat het brood en de boter van de talkshowhost maatschappelijk relevante krantenkoppen zijn. Stewart's schrijversteam, producers en personeel zullen dezelfde dingen in de gaten houden naarmate hun show vordert en grotere kanshebbers worden in de late night talkshow-ranglijst. Een paar hier en daar zullen er toevallig zijn, behalve dat het in het algemeen geen probleem zou moeten zijn. Maar er is nog een reden voor Noah om zich zorgen te maken.

The Problem With Jon Stewart wordt momenteel tweewekelijks uitgezonden. De AppleTV+-serie zal het hele seizoen één volgen en vermoedelijk ingaan op seizoen twee. Het punt is dat de talkshow van Stewart mogelijk een grotere seizoensbestelling krijgt. In dat geval zou de tweewekelijkse show in plaats daarvan om de zeven dagen worden uitgezonden, zoals de talkshow van John Oliver. Dat is nog steeds niet te vergelijken met de hoeveelheid dekking die Noah in een week biedt, maar beetje bij beetje kunnen de afleveringsbestellingen toenemen.

Stewart is altijd in staat geweest om het publiek te boeien en de massa te inspireren. Of het nu door zijn hostingtaken of activisme is, Stewart weet mensen in vervoering te houden. Een van zijn toespraken voor het Congres werd 9 miljoen keer bekeken op YouTube, en dat was slechts een toespraak van 8 minuten. Bedenk wat voor soort nummers zijn shows van een uur wekelijks zullen trekken.

Wie weet, misschien krijgt Stewart zelfs de talkshow tot dagelijkse uitzendingen. Hij voltooide zijn run op Comedy Central met maar liefst 3,5 miljoen kijkers tijdens zijn afscheidsaflevering, die spreekt tot het publiek dat alleen op Jon Stewart afstemt. De kijkcijfers van de aflevering zijn intrigerend omdat ze de op een na hoogste waren in de geschiedenis van de show. Er is dus genoeg reden om aan te nemen dat hij een even grote aantrekkingskracht zal hebben op AppleTV+.

Met zo'n massale aanhang die mogelijk wordt afgestemd, heeft Stewart zichzelf onbedoeld op gespannen voet gezet met zijn vervanger. Concurrentievermogen is natuurlijk, hoewel hij de donder van Noah gedeeltelijk steelt, net op het moment dat de komiek/presentator weer in het ritme van studio-opnamen komt. Er is geen reden om aan te nemen dat het tot kwaad bloed tussen hen zal leiden, maar naarmate de concurrentie vordert, is de kans dat sentimenten veranderen veel groter.

The Daily Shows wordt van maandag tot en met vrijdag uitgezonden op Comedy Central. Aflevering 2 van The Problem With Jon Stewart begint op 14 oktober 2021 te streamen op AppleTV+.

Aanbevolen: