Welk castlid van 'How To Get Away With Murder' heeft naast Viola Davis het hoogste salaris?

Inhoudsopgave:

Welk castlid van 'How To Get Away With Murder' heeft naast Viola Davis het hoogste salaris?
Welk castlid van 'How To Get Away With Murder' heeft naast Viola Davis het hoogste salaris?
Anonim

How to Get Away with Murder (HTGAWM) markeert de inval van Shonda Rhimes in juridisch drama na het succes van zowel Grey's Anatomy als Scandal. Voor de hoofdrol van de show had Rhimes specifiek een seizoenactrice gekozen in de vorm van Oscarwinnaar Viola Davis.

Tijdens de uitvoering van de show kreeg Davis lovende kritieken voor haar vertolking van rechtenprofessor Annalise Keating (ze gaf zoveel aan de rol, zo veel zelfs dat ze haar rug brak tijdens het filmen van een intieme scène). Zoals verwacht werd Davis ook het best betaalde castlid van de show gedurende de hele serie. Er werd zelfs gemeld dat de actrice een gerapporteerde $ 250.000 per aflevering ontving (hetzelfde tarief dat Shondaland-ster Kerry Washington ontving voor haar hoofdrol in Scandal). Ondertussen, sinds het rapport werd uitgebracht, vroegen fans zich ook af welk ander HTGAWM-castlid het meest werd betaald na Davis.

De cast van de show bevatte verschillende relatieve nieuwkomers

In de show begeleidt Davis 'Annalize persoonlijk een groep ambitieuze rechtenstudenten die gedurende de hele serie met haar zouden samenwerken. En om een cast samen te stellen die deze groep zou vormen, gingen Rhimes en haar team op zoek naar een onontdekt talent. Onder hen was de Mexicaanse actrice Karla Souza, die tot dan toe vooral aan Mexicaanse shows en films had gewerkt. Vreemd genoeg had Souza geen idee wie Rhimes was rond de tijd dat ze in aanmerking kwam voor de rol. "Het hielp bij de auditie omdat ik niet doodsbang was", merkte de actrice op terwijl ze met Refinery 29 sprak. "Dat zou ik zijn geweest als ik wist waarvoor ik ging."

Ondertussen had Aja Naomi King in het verleden een aantal reguliere rollen gescoord, maar geen van hen bleef echt hangen. Zowel de ABC-serie Black Box als CW's Emily Owens M. D. werd na slechts één seizoen geannuleerd. Tegen de tijd dat HTGAWM kwam, wist King dat ze er zo graag deel van wilde uitmaken. Dit was vooral het geval toen ze hoorde dat Davis werd gecast als de hoofdrol van de serie. "Ik geloof dat ik zei dat ik gewoon dood zou gaan", merkte de actrice op tijdens een interview met The New York Times. “Het is als: ‘Ik ben klaar. Dat is alles wat ik ooit nodig zal hebben.'”

Wat Matt McGorry betreft, hij ging auditie doen voor de serie, niet echt verwachtend dat hij gecast zou worden. "Ik ging dat jaar uit voor piloten", vertelde de acteur aan Variety. "En ik had zoiets van, ik denk niet echt dat ik iets ga boeken." Tot verbazing van de acteur boekte hij niet zomaar de show van Rhimes. McGorry zou zelfs gecast worden in de populaire Netflix-serie Orange is the New Black.

Deze twee acteurs behoren mogelijk ook tot de topverdieners van de show

Hoewel verschillende acteurs in de show relatieve nieuwkomers waren, waren er naast Davis ook verschillende veteranen. En hoewel ABC de salariscijfers voor de rest van de cast nooit heeft vrijgegeven, zou het logisch zijn dat ten minste twee van deze veteranen naast Davis het meeste betaald zouden krijgen, aangezien ze ook een prominente rol spelen in de serie.

Voordat ze werd gecast als Annalise's partner Bonnie Winterbottom, speelde Liza Weil in Gilmore Girls en verscheen ze zelfs in The West Wing en het medische drama ER. In de loop der jaren was de actrice ook te zien in Rhimes’ Grey’s Anatomy, Private Practice en Scandal. En dus was het tijd voor Weil om eindelijk een vaste Shondaland-serie te worden. "Ik wil altijd deel uitmaken van alles wat er in Shondaland gebeurt", merkte de actrice op terwijl ze ook met Starry Mag sprak. "Toen ik naar binnen ging, wist ik min of meer dat het een grote rit zou worden en dat je veel dingen zou kunnen doen en in alle verschillende richtingen zou gaan. Niets is ooit verboden terrein met personages. Dat is altijd heel interessant.” Op dit moment heeft Weil naar schatting een nettowaarde van $ 3 miljoen.

Aan de andere kant is een van de acteurs die werd gecast als Annalise's student, Alfred Enoch, die eerder speelde in de Harry Potter-franchise. En hoewel hij uiteindelijk niet tot het einde in de show bleef (hij werd vermoord), liet hij een behoorlijke indruk achter, vooral op Davis zelf.“Hij is zo zelfverzekerd en zelfverzekerd. Hij heeft zo'n ongelooflijke integriteit over zijn kunst', vertelde Davis aan Teen Vogue. "Het lijkt alsof hij de hele wereld over is geweest en terug." Interessant is dat Enoch toevallig ook een geschat vermogen heeft van $ 3 miljoen.

Ondertussen, sinds de show eindigde, waren verschillende castleden doorgegaan met het nastreven van andere Hollywood-projecten. En als ze ooit terugkeren naar Shondaland, is het vrijwel zeker dat ze per aflevering veel meer betaald zouden krijgen. Nu zouden fans gewoon moeten afwachten welk HTGWM-castlid zou verschijnen in een van de toekomstige shows van Rhimes.

Aanbevolen: