Wat fans zeggen over 'Diana: The Musical' van Netflix

Inhoudsopgave:

Wat fans zeggen over 'Diana: The Musical' van Netflix
Wat fans zeggen over 'Diana: The Musical' van Netflix
Anonim

Als het gaat om afbeeldingen van wijlen Diana, Princess of Wales, hebben auteurs en filmmakers de neiging om voorzichtig te zijn en nauwkeurige maar tedere impressies te produceren van de charismatische en veel - geliefde koninklijk. Diana is de afgelopen jaren in verschillende shows en films verschenen. Ze was het middelpunt van het laatste seizoen van The Crown en wordt binnenkort vertolkt door Kristen Stewart in de nieuwe film Spencer. Dergelijke afbeeldingen streven ernaar om gevoelig te zijn voor de prinses en geven een goed afgeronde indruk van wie ze werkelijk was - indruk op het publiek met haar persoonlijkheid en schoonheid.

Zulke tedere overwegingen waren echter niet te vinden in Diana: The Musical. De show, die in maart 2020 had moeten openen, is net uitgebracht op Netflix voorafgaand aan de Broadway-première in november en is al miljoenen keren bekeken door de abonnees van het platform.

Reeds hebben critici vernietigende recensies van de productie uitgebracht. Men noemt Diana: The Musical 'jammer om zelfs maar te haten'. Een ander, nogal grimmig, zegt dat het 'zo slecht is dat katten er goed uitzien'. En een recensent ging zelfs zo ver om het 'een van de slechtste musicals die ik ooit heb meegemaakt' te noemen.

Dus ja, het is nogal armoedig. Vreselijke teksten gevuld met voor de hand liggende, kinderlijke rijmpjes, ongepaste campy uitvoeringen en bizarre toneeleffecten hebben de show minder een teleurstelling en meer - vooral in de ogen van die-hard Diana-fans - een gruwel gemaakt. Dus wat hebben de fans precies te zeggen over dit episch slechte muzikale extravaganza?

6 Koninklijke commentatoren waren niet onder de indruk

Diana-superfans en koninklijke experts Dickie Arbiter en Andrew Morton verschenen om de musical te bespreken in het Britse nieuwsprogramma Good Morning Britain. Het paar, dat elk een indrukwekkende kennis van de prinses heeft, was niet geïnspireerd door de show. Arbiter, die in de tijd van prinses Diana als persvoorlichter werkte, zei: "Ik vind het heel jammer om een musical over een tragedie te hebben."

Hij voegde eraan toe: “Ik denk gewoon dat zoiets een beetje plakkerig is. Het is best interessant dat de LA Times-recensie ervan zei dat de koninklijke puristen ervan van streek zullen zijn, het niet zullen kunnen verdragen, maar aan het eind van de dag is het ironisch, grenzend aan dwaasheid en zou het niet moeten zijn serieus genomen.”

5 Veel vond dat de musical slecht van smaak was

Hoewel de show veel bewonderaars heeft verzameld sinds hij op het streamingplatform verscheen, en het bijna van de ene op de andere dag een cultfavoriet is geworden, vonden veel fans van de overleden prinses dat de show haar een slechte dienst bewezen had.

Kritiek was zwaar voor Diana, en velen zeiden dat de show van slechte smaak was en beledigend voor de prinses en de koninklijke familie. Een fan schreef op Twitter: "Persoonlijk vind ik het belachelijk en respectloos." Sommige kijkers waren er ook snel bij om prins Harry en zijn vrouw Meghan te bekritiseren vanwege hun zakelijke samenwerking met Netflix toen de streaminggigant zo'n 'respectloze' afbeelding van de overleden moeder van de prins op hun platform heeft toegestaan.

4 Anderen vonden het onbedoeld grappig

Schrijvers David Bryan en Joe DiPietro hoopten zeker de harten van hun publiek te raken toen ze hun teksten schreven. Maar ze lijken in plaats daarvan per ongeluk hun grappige botten te hebben aangeraakt!

Fans gaan naar Twitter en delen hun favoriete 'komische' moment uit de show, waardoor ze vaak in de steek gelaten werden. De plotselinge overgangen van de show naar dansroutines waren bijzonder hilarisch en lieten veel kijkers volkomen verbijsterd, verward en totaal geamuseerd achter.

3 Ze vonden de teksten bijzonder slecht

Hoewel veel fans de humor prezen - hoe onbedoeld ook - in de show en over het algemeen onder de indruk waren van de acteer- en productiewaarden, waren ze niet zo enthousiast over de vreemde muzikale teksten van de show. Het script was zelfs zo slecht dat velen naar Twitter zijn gegaan om hele lijsten met vreselijke regels samen te stellen, waardoor ze ineenkrimpen en zich afvroegen wat de schrijvers precies dachten. Hoogtepunten waren onder meer "Is goed voor mij om met een Schorpioen te trouwen" en de directe klassieker: "Harry, mijn roodharige zoon, je zult altijd ongeëvenaard zijn."

2 Sommige fans dachten dat het zo erg was dat het goed was

Hoewel veel kijkers dachten dat Diana zo slecht was, was het, nou ja, slecht, anderen smeekten om anders te zijn. Sterker nog, velen prezen de musical als iets van een cheesy meesterwerk - het was voorbij slecht gegaan en weer goed geworden.

De fabelachtige kamphumor en surrealistische enscenering van de musical lieten hen huilen van het lachen, en enigszins onder de indruk, tot het punt dat veel fans de show als 'kunst' begroetten.

1 Veel fans konden er niet eens naar kijken

Hoewel sommige fans gewoon geen genoeg konden krijgen van de waanzinnige productie en het omschreef als een nieuwe 'obsessie', konden anderen zichzelf er niet eens toe brengen om ernaar te kijken. Voor deze Diana-aanhangers betekende ofwel de ineenkrimpfactor ofwel het volledige gebrek aan enige historische nauwkeurigheid dat het hun tijd niet waard was. Velen beweerden dat ze de eerste paar minuten niet konden doorkomen zonder uit te schakelen of volledig hun interesse te verliezen.

Aanbevolen: