Dit is wat fans zeggen over 'Choose or Die' van Netflix

Inhoudsopgave:

Dit is wat fans zeggen over 'Choose or Die' van Netflix
Dit is wat fans zeggen over 'Choose or Die' van Netflix
Anonim

Op 15 april maakt Netflix hun spannende thrillerfilm Choose or Die beschikbaar om over de hele wereld te streamen. De film is geschreven door de Britse scenarioschrijver Simon Allen en geregisseerd door Toby Meakins, die in het verleden vooral aan korte films als Breathe en Floor 9.5 heeft gewerkt.

Een van de hoofdrolspelers van Choose or Die is Asa Butterfield, die na een relatief ingetogen eerdere carrière, wereldwijd bekend werd met zijn rol als Otis Milburn in Sex Education, wat ook een door Netflix gedistribueerde productie is.

Butterfield wordt in de cast vergezeld door Iola Evans (The 100), Ray Donovan's Eddie Marsan en de Engelse acteur Ryan Gage, die beroemd is om zijn rollen in BBC's The Musketeers en in The Hobbit-serie van films.

Netflix verwierf de distributierechten voor Choose or Die in juni 2021, maar de foto is in feite geproduceerd door Stigma Films en ervaren producer en financier Anton (Groenland).

Het streamingplatform bracht eind maart de trailer van de film uit, waardoor het publiek een kijkje kon nemen in de wereld van het verhaal. Hieruit blijkt dat de verwachtingen hooggespannen zijn voor de komst van Choose or Die, waarbij vooral fans graag naar het optreden van Butterfield kijken.

Waar gaat 'Kiezen of sterven' over?

'Na het opstarten van een verloren jaren '80 survival-horrorspel, ontketent een jonge codeur een verborgen vloek die de realiteit verscheurt, waardoor ze angstaanjagende beslissingen moet nemen en dodelijke gevolgen onder ogen moet zien', leest de plotsamenvatting voor Choose or Die verder IMDb.

De film heette oorspronkelijk CURS>R, maar werd later aangepast tot de meer leek en tongvriendelijke titel waarmee hij zal debuteren wanneer hij eindelijk op Netflix verschijnt. Iola Evans speelt de rol van de jonge codeur in het verhaal, die de naam Kayla draagt.

Het personage van Evans wordt beschreven als 'een verontruste studente die, nadat ze haar baan als glazenwasser is kwijtgeraakt, wordt meegezogen in de nachtmerrieachtige wereld van CURS>R (de oude horrorvideogame). Asa Butterfield speelt de rol van Isaac, een goede vriend van Kayla, terwijl Eddie Marsan een personage speelt dat Hal heet. Nightmare on Elm Street en Stranger Things-acteur Robert Englund speelt een fictieve versie van zichzelf.

Andere leden van de cast zijn onder meer White Lines-ster Angela Griffin, evenals Kate Fleetwood van Amazon Prime Video's The Wheel of Time.

Wat zeggen fans over 'Kies of sterf'?

Volgens de trailer, foto's en andere informatie die over de film is vrijgegeven, lijkt er echt opwinding te ontstaan voor de première van Choose or Die op Netflix.

Veel van de reacties op YouTube zijn van fans die vinden dat de film vergelijkbaar is met Bandersnatch, de Black Mirror-film die in 2018 werd uitgebracht - ook op Netflix. Bandersnatch wordt op Netflix beschreven als het verhaal van 'een jonge programmeur [die] de realiteit in twijfel begint te trekken terwijl hij de duistere fantasieroman van een gekke schrijver in een videogame verwerkt'.

Deze overeenkomsten in plot lijken veel mensen te hebben opgewonden, hoewel de hype misschien net zo groot is voor Asa Butterfield als Isaac in de Toby Meakins-film. 'Deze film doet me denken aan Bandersnatch en dat ging in een richting die ik niet had verwacht', luidt zo'n opmerking. 'Ik hou van Asa Butterfield, dus ik ga dit zeker kijken!!'

'Asa stelt nooit teleur. Hier kijk ik naar uit', schrijft een tweede fan, terwijl een andere de acteur zelfs aanduidt met zijn Sex Education-naam: 'Hier voor Otis! ?'

Andere fans hebben 'Choose Or Die' vergeleken met 'Jumanji' en 'Stay Alive'

Het lijkt er ook op dat de fans van Asa Butterfield niet alleen van Sex Education zijn. Een bepaalde fan prijst zijn optreden in Ender's Game, een militaire sciencefiction-actiefilm uit 2013 waarin hij speelde.

Voor anderen is hun liefde voor de 25-jarige nogal onvoorwaardelijk: 'Letterlijk hou van alles waar Asa in zit, dus ik heb er zin in', schrijft een publiekslid.

Naast Bandersnatch zien fans ook overeenkomsten tussen Choose or Die en sommige van hun oudere, favoriete films. Een van hen merkte op dat het concept van een meeslepend spel in deze film wordt gerepliceerd zoals het was in Jumanji.

Op Twitter schrijft een fan: 'Dus het is net Stay Alive (2006) maar dan met geld.' Volgens Rotten Tomatoes was dat een film over 'tieners [die] besluiten hun vrije tijd door te brengen door een online game te spelen met een horrorthema'.

Het is moeilijk te voorspellen hoe goed Choose or Die zal zijn totdat het daadwerkelijk wordt gestreamd, maar als de verwachting iets is, zullen er veel mensen behoorlijk geïnvesteerd zijn in het verhaal - en in Asa Butterfield.

Aanbevolen: