Hoeveel verdiende Kate Winslet voor 'Titanic'?

Inhoudsopgave:

Hoeveel verdiende Kate Winslet voor 'Titanic'?
Hoeveel verdiende Kate Winslet voor 'Titanic'?
Anonim

De kosten om de James Cameron kaskraker Titanic uit 1997 te produceren waren zelfs meer dan het beroemde schip waard was. De grootste budgetfilm aller tijden tot dat moment (met een kolossale $ 200 miljoen), ging na de eerste release en talloze herhalingen een verbazingwekkende $ 2 miljard aan de kassa op. Het succes was bijna volledig ongekend en de film heeft zich stevig in de popcultuur gevestigd.

Het was ook de film die zijn ster Kate Winslet tot een begrip maakte. Na Heavenly Creatures kwam de film als haar tweede grote filmrol, en regisseur James Cameron nam een grote kans op de eenentwintigjarige actrice toen hij haar castte als zijn Rose.

Maar hoeveel werd Winslet betaald voor haar klassieke rol als Rose DeWitt Bukater? Lees verder om erachter te komen!

6 Winslet's carrière was niet echt begonnen vóór Titanic

Voordat Kate Winslet superster werd in haar rol als Rose, verdiende ze helemaal niet veel geld. Haar eerste grote doorbraak kwam toen ze Juliet Hulme speelde in het psychologische drama Heavenly Creatures van Peter Jackson. Maar zelfs daarna had Kate nog steeds normale banen - ze werkte eigenlijk in een Londense delicatessenwinkel waar ze ham en kaas sneed. Pas nadat ze in Titanic had gespeeld, begon haar fortuin echt te veranderen.

5 Het casten van Winslet was een grote sprong in het diepe voor James Cameron

Winslet casten in de hoofdrol voor een project van $ 200 miljoen was iets dat zelfs de actrice zelf als een groot risico heeft erkend. Maar regisseur James Cameron zag zeker potentie in de jonge ster. In een interview met USA Today zei Winslet: "James [Cameron] nam een risico door mij te casten. Veel van mijn tijdgenoten - Uma Thurman, Gwyneth P altrow, Winona Ryder - waren veel waarschijnlijker kandidaten. Ik heb geluk gehad."

De Revolutionary Road-actrice had echter hard gesmeekt voor de rol en was vastbesloten om de rol te krijgen: "Ik sloot het script, huilde tranenvloed en zei: 'Oké, ik moet absoluut een een deel hiervan. Geen twee manieren over, "zei ze.

4 Hij had er geen spijt van dat hij de kans nam, hoewel

Hoewel hij aanvankelijk misschien terughoudend was, had James Cameron zeker geen spijt van het casten van Winslet - die door zowel critici als fans van de film werd gecrediteerd voor het bij elkaar houden van de productie, waardoor het liefdesverhaal geloofwaardig werd, meeslepend en emotioneel boeiend.

In feite is Winslet's optreden zo essentieel voor Titanic's kracht dat het moeilijk is om een andere actrice in de rol voor te stellen.

3 Wat deed Kate met haar verdiensten?

Wat deed de 22-jarige actrice met haar verdiensten toen haar grootste acteercheque tot nu toe op de bank was gestort? Alles opblazen tijdens een luxe cruise? Niet zo veel. Kate ging zelfs heel verstandig om met haar geld en gebruikte het om haar eerste huis te kopen in het schilderachtige dorpje Angarrack, Cornwall. Het pand kostte slechts £ 200.000 en Kate verkocht het drie jaar later met een gezonde winst.

Sindsdien is de actrice haar verdiensten gaan investeren in verschillende eigendommen over de hele wereld, met verschillende thuis in het VK en een bepaald penthouse in de wijk Chelsea in New York City. Kate lijkt zeker handig met haar geld en weet hoe ze verstandig moet investeren en haar geld moet laten groeien.

2 Wat is het totale vermogen van Winslet?

Sinds zijn verschijning in Titanic heeft Winslet een enorm fortuin vergaard. Door de hoofdrol in films met een hoge opbrengst, zoals The Holiday, Finding Neverland en Revolutionary Road, kan de ster hoge vergoedingen vragen voor haar uitvoeringen - en de looncheques beginnen zeker op te lopen. Haar acteerhonoraria, naast haar reclamewerk en andere ondernemingen, dragen allemaal bij aan een zeer aanzienlijk bedrag. Bronnen zeggen dat Winslet maar liefst $65 miljoen waard is.

1 Hoeveel heeft Kate verdiend voor Titanic?

Als je Winslet's vergoeding voor de film overweegt, moet je bedenken dat ze op dat moment een relatief onbekende actrice was, dus niet in de positie was om een hoge vergoeding voor haar werk te vragen. Desalniettemin ontving de actrice een aanzienlijk bedrag voor haar rol in de film - maar liefst $ 2 miljoen. Dat klopt, twee miljoen dollar. Kate verdiende zeker haar geld - ze werkte lange dagen, bracht veel tijd door in ijskoud water op de set (waardoor een ernstig geval van longontsteking ontstond) en vermeed zelfs ternauwernood verdrinking tijdens het filmen! Kate was bereid zichzelf veel pijn te doen om de film tot een succes te maken, en ze werd goed gecompenseerd!

Hoewel Kate veel geld verdiende voor haar rol, kreeg ze niet zo'n groot salaris als haar co-ster Leonardo DiCaprio. Leo was in die tijd meer gevestigd en ontving maar liefst $ 2,5 miljoen voor zijn werk als beminnelijke schurk Jack Dawson. Zijn grotere ervaring in de industrie en de kassa-trekking hebben hem waarschijnlijk in staat gesteld om over deze hogere vergoeding te onderhandelen.

Aanbevolen: