F9' verdiende meer dan $ 100 miljoen aan openingsweekendverkoop aan kassa's - dus waarom zijn fans niet blij?

F9' verdiende meer dan $ 100 miljoen aan openingsweekendverkoop aan kassa's - dus waarom zijn fans niet blij?
F9' verdiende meer dan $ 100 miljoen aan openingsweekendverkoop aan kassa's - dus waarom zijn fans niet blij?
Anonim

Toen de wereld erachter kwam dat F9, het nieuwste deel in de Fast and Furious-franchise, op 25 juni zou uitkomen, konden fans hun opwinding niet bedwingen. Nu de film uit is, hebben we ook het bewijs van die opwinding, in de vorm van kassanummers.

De film opende in het eerste weekend op nummer één en zal naar verwachting na het vakantieweekend meer dan $ 100 miljoen verdienen. Hoewel de meeste fans van de film genoten hebben, waren sommigen geen fans en vonden het een teleurstelling in vergelijking met andere films.

Het uitgangspunt van de film is dat de legendarische Dominic Toretto (Vin Diesel) terug zou komen om het op te nemen tegen zijn broer Jakob Toretto (John Cena) en Cipher (Charlize Theron). F9 markeerde de eerste verschijning van Cena in de franchise, terwijl het de tweede verschijning van Theron was.

Van alle Fast and Furious-films is bekend dat ze gemengde tot positieve recensies ontvangen, vooral vanwege hun actiescènes. Deze films worden algemeen beschouwd als wat Diesel en wijlen Paul Walker aan het sterrendom heeft geholpen. Maar na 20 jaar veranderen de tijden, veranderen mensen, en films veranderen - af en toe ten kwade.

Hoe groter een franchise wordt, hoe meer ze moet waarmaken, vooral in de ogen van veeleisende fans. In dit geval moet F9 maximaal acht verschillende films meten. Het lijkt erop dat, als het gaat om franchises van deze omvang, als de film zich niet kan meten met zijn voorgangers, de hele film in hun gedachten is verpest.

Hoewel fans kieskeuriger zijn, zit er een addertje onder het gras. Van deze films is bekend dat ze grote actiescènes hebben, vooral omdat ze een sterke focus hebben op auto's en autoracen. Met actiefilms zoals F9 kan de actie een grote game-changer zijn voor fans die de plot van de film niet leuk vinden.

Ten tweede zijn personages die geen fanfavorieten zijn enorme dompers voor mensen die de film kijken. Het personage Cipher van Theron was bijvoorbeeld niet geliefd in vergelijking met andere schurken in de franchise. Wanneer een personage niet goed wordt ontvangen, kan dit ertoe leiden dat een film als geheel niet goed klikt.

Na deze tweet ontving @KetracelBlack een reactie van @DiscoGeesus, die zei: "We houden van Charlize in alle actiefilms die niet deze ene franchise zijn. Wat klikken ze niet?"

Kort daarna antwoordde @KetracelBlack, "dezelfde reden waarom ze de rots in vier van hen dwongen en een spin-off."

Deze tweet verwees naar Dwayne Johnson, de acteur ging verder met de hoofdrol in Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw. In tegenstelling tot het personage van Theron, werd het personage van Johnson goed ontvangen en de spin-off werd een kassucces.

Last but not least, deze film was moeilijk te verkopen omdat een einde dat geliefd was bij zoveel fans een einde was dat andere fans verdrietig maakte.

Walker speelde een belangrijk personage en was een van de harten van de franchise. Nadat de acteur stierf bij een auto-ongeluk tijdens het filmen van Furious 7, sloten ze het af met een einde waarin zijn personage met pensioen ging, en speelden video's van Walker terwijl het nummer "See You Again" van Wiz Khalifa en Charlie Puth speelde in de achtergrond.

Aan het einde van de F9 kwam het voertuig van zijn personage aan bij de conclusie van de film. Hoewel fans het prezen als een eerbetoon aan het personage, zorgde het ervoor dat anderen het einde haatten vanwege de herinnering aan het overlijden van Walker, omdat ze het gevoel hadden dat het hen uit de actie van de film haalde.

Helaas zullen die fans in de toekomst misschien hun klachten moeten slikken: de cast is van plan om gedurende de rest van de franchise een klein eerbetoon aan Walker te brengen, aangezien hij bevriend was met alle castleden.

F9 heeft bijna $ 500 miljoen verdiend aan de kassa en is de op twee na meest winstgevende film van 2021. De tiende en elfde aflevering zijn momenteel in ontwikkeling, en de elfde is de laatste film van de franchise.

Aanbevolen: