Hoe vaak is 'Squid Game' al bekeken op Netflix?

Inhoudsopgave:

Hoe vaak is 'Squid Game' al bekeken op Netflix?
Hoe vaak is 'Squid Game' al bekeken op Netflix?
Anonim

Heb je 'Squid Game' van Netflix al gekeken? Als je dat hebt gedaan, ben je in goed gezelschap. De Zuid-Koreaanse tv-serie, met acteurs Lee Jung-jae, Park Hae-soo en Wi Ha-joon, verovert de wereld stormenderhand, schokkend en verrukt fans. Het ongekende succes heeft geleid tot talloze online memes, showgerelateerde inhoud en zelfs enge Halloween-kostuums. Bijna van de ene op de andere dag is de show een culturele toetssteen geworden die erin slaagt de kijkers te amuseren, afschuwelijk te maken en zelfs voor te lichten over de gevaren van economische ongelijkheden, hebzucht en klassenpolitiek.

De serie draait om een denkbeeldig scenario van het type Hongerspelen, waarin 456 'deelnemers' - allemaal zwaar in de schulden - strijden om een enorm fortuin door deel te nemen aan een aantal traditionele kinderspellen, maar hun dood tegemoet gaan als ze er niet in slagen om de games te voltooien, en worden verklaard 'out.'

De show is buitengewoon succesvol bij een internationaal publiek, en iedereen praat online, met fans die hem prijzen als misschien wel de beste show die Netflix ons in jaren heeft gegeven. Maar hoe vaak is het al gestreamd op het Netflix-platform? Lees verder om erachter te komen.

6 Het sloeg 'Bridgerton' van de toppositie

Voordat Squid Game vorige maand op onze computerschermen verscheen, was het korset-ripper-drama Bridgerton dat het record voor de meeste streamingweergaven behaalde. Het eerste seizoen, dat in december vorig jaar werd uitgebracht, trok een verbazingwekkende 82 miljoen kijkers in de eerste maand op het platform - en trok publiek dat thuis vastzat tijdens de strenge lockdowns. Het was zelfs nummer één op het platform in zesenzeventig landen.

Wie weet, misschien kan de komende tweede serie Bridgerton misschien weer bovenaan zetten.

5 Wat is de show waard?

Met een budget van slechts $21.4 miljoen - kleine jongen in de wereld van grote tv-shows - de show heeft een enorme hoeveelheid waarde gegenereerd en overtreft alle verwachtingen van de donateurs en distributeurs van de show. Het was een enorm succes voor Netflix, en er wordt gezegd dat de enorme kijkcijfers een nieuwe trend kunnen starten voor online streamingplatforms, die nu allemaal kijken naar het potentieel om meer buitenlandse inhoud voor hun kijkers binnen te halen en gebruik te maken van het enorme potentieel welke producties uit het buitenland kunnen aanbieden.

Volgens Bloomberg News heeft Squid Game meer dan $ 900 miljoen bijgedragen aan zijn distributeurs. Het lijkt erop dat ze echt veel inktvis voor hun geld hebben gekregen.

4 Waarom is het zo enorm succesvol geweest?

Squid Game is enorm succesvol geweest bij het publiek. Maar waarom is het precies zo'n hit geweest? Hier zijn een aantal antwoorden op.

Natuurlijk hebben het uitstekende acteerwerk, de regie, het script en de hoge productiewaarden allemaal bijgedragen aan geweldige recensies en blije online kijkers. Maar de echte reden waarom de show zo'n snaar heeft geraakt, is misschien iets gecompliceerder.

Volgens regisseur Hwang Dong-hyuk is het misschien een eigenaardige mix van nostalgie en morbide intriges: "Mensen worden aangetrokken door de ironie dat hopeloze volwassenen hun leven riskeren om een kinderspel te winnen. De spellen zijn eenvoudig en gemakkelijk, zodat kijkers meer aandacht kunnen besteden aan elk personage in plaats van aan complexe spelregels."

3 Nasynchronisatie en ondertiteling hebben de show internationaal geopend

De show is geschreven in het Koreaans, waarvan velen denken dat het de aantrekkingskracht ervan zou beperken, vooral in het Engelstalige publiek. Niet zo echter. De show is ondertiteld (hoewel dit controversieel is vanwege fouten in sommige vertalingen) in meer dan zevenendertig verschillende talen en nagesynchroniseerd in meer dan vierendertig talen. Dit heeft de show toegankelijk gemaakt voor publiek over de hele wereld en enorm bijgedragen aan de kijkcijfers in een groot aantal verschillende landen.

2 Het is moeilijk om precies te zeggen hoe vaak de show is bekeken

De show is niettemin controversieel in sommige landen, misschien vanwege de sterk anti-kapitalistische boodschap, beschuldigingen van plagiaat en over het algemeen moeilijke thema's. Netflix is niet beschikbaar op het vasteland van China, maar dit weerhoudt het Chinese publiek er niet van om toegang te krijgen tot de show via illegale kopieën en illegale internetsites. Veel fans van de show hebben er online over gediscussieerd en hebben anderen aangespoord om versies te zoeken en hem te bekijken!

Het grote aantal illegale weergaven maakt het onmogelijk om met zekerheid te zeggen hoe vaak de serie is bekeken, hoewel dit waarschijnlijk vele malen het officiële cijfer is.

1 Dus hoeveel Netflix-weergaven heeft 'Squid Game' ontvangen?

Het aantal kijkers dat Squid Game heeft aangetrokken, overschrijdt het aantal inwoners van de meeste middelgrote landen. De show is op dit moment meer dan 111 miljoen keer bekeken. Dit cijfer werd door Netflix geschat na slechts zeventien dagen nadat de show beschikbaar was voor abonnees.

Daarnaast is het ook het eerste Koreaanse drama dat een plaats heeft gevonden in de top tien van meest bekeken series van Netflix. Het is te hopen dat het ongekende succes de weg zal effenen voor verdere Aziatische drama's die succesvol zullen zijn op het platform, waarbij het Engelssprekende publiek nu een voorliefde voor K-drama heeft gekregen.

Aanbevolen: