Taraji P. Henson en andere actrices die auditie deden voor de rol van Olivia Pope op 'Scandal

Inhoudsopgave:

Taraji P. Henson en andere actrices die auditie deden voor de rol van Olivia Pope op 'Scandal
Taraji P. Henson en andere actrices die auditie deden voor de rol van Olivia Pope op 'Scandal
Anonim

Acteren is een spiegel waardoor we worden vermaakt, geïnspireerd en soms opgeleid. Makers als Shonda Rhimes weten dit maar al te goed. Of ze nu het leven van een icoon navertellen of een denkbeeldige wereld creëren waarin we kunnen leven, showproducenten hebben geen andere keuze dan alleen hun uiterste best te doen.

Het verhaal van Olivia Pope was dus niet zomaar een verhaal op televisie. Verschillende jonge meisjes van Afro-Amerikaanse afkomst hebben Kerry Washington misschien in haar element bekeken en gezegd: 'Ik wil actrice worden als ik groot ben.' Dat is hoe krachtig een show als Scandal kan zijn. Voordat Rhimes en haar team zich in Washington vestigden, speelden andere actrices bijna de iconische rol. Hoe zag het castingproces eruit? Hier is hoe het ging.

6 Shonda Rhimes schreef geschiedenis

Shonda Rhimes' productiepartner Betsy Beers stelde haar voor aan Judy Smith, een fixer uit Washington die een aantal spraakmakende zaken behandelde, waaronder het Monica Lewinsky-Bill Clinton-schandaal. Wat Rhimes dacht dat een snelle ontmoeting zou zijn, veranderde in uren praten. "Vier en een half uur later keken we allebei op en we hadden honger, maar ik had al ideeën voor bijna honderd afleveringen in mijn hoofd", zei Rhimes tijdens een interview met Charlie Rose. Rhimes vond de hele functiebeschrijving van Smith fascinerend, vooral het idee dat het inhield dat je iemands leven binnenliep op hun slechtste dag en te snel te persoonlijk moest worden. Tegen de tijd dat ze klaar was om de show te ontwikkelen, stond ze op het punt geschiedenis te schrijven, aangezien het meer dan dertig jaar geleden was dat een vrouwelijke zwarte hoofdrolspeler op primetime televisie was verschenen.

5 Bijna elke spraakmakende Afro-Amerikaanse actrice deed auditie

Het hele personage, Olivia Pope, werd geïnspireerd door Smith, maar Rhimes moest haar een geheel nieuwe achtergrond en een rommelig liefdesleven geven waar kijkers gefascineerd door waren. Gezien het feit dat het een soort van geschiedenis-makende show was die uiteindelijk de weg vrijmaakte voor actrices als Viola Davis, zegt Rhimes dat elke topactrice van kleur de kans kreeg om auditie te doen. Ik voelde een echte verantwoordelijkheid om elke actrice die in de leeftijdscategorie is, die een Afro-Amerikaanse actrice was, die in een stad van een bepaald niveau werkte, auditie te laten doen. Het was als Assepoester. We hebben iedereen die schoen laten passen', zei Rhimes.

4 Het was de laatste auditie van Taraji P. Henson

In 2016 spraken Taraji en Ryan Reynolds over audities, en de Empire-ster onthulde dat zij een van degenen was die de rol van Olivia Pope wilden spelen. 'Godzijdank heeft Kerry het gekregen. Het was haar werk… Ik denk dat dat de laatste keer was dat ik auditie deed. Het is gek, want ik ben niet die actrice die alles wil doen. Toen ik het (het script) kreeg, dacht ik: 'Dit is Kerry Washington', vertelde Taraji aan Reynolds. "Dat was haar zegen … absoluut!" de levendige actrice toegevoegd.

3 Gabrielle Union deed ook auditie

Voordat we Gabrielle Union leerden kennen als de felle Mary Jane Paul in de BET-serie Being Mary Jane, nog een andere krachtige door Afro-Amerikaanse vrouw geleide rol, kreeg zij, net als Taraji, de mogelijkheid om auditie te doen voor de rol van Olivia Pope. Logisch, toch? Olivia Pope en Mary Jane Paul zijn niet ver van elkaar verwijderd. Beiden staan in de schijnwerpers, van beide is bekend dat ze de krantenkoppen halen en achter de schermen van hun openbare leven hebben ze gecompliceerde liefdeslevens. Union zei tijdens een gesprek met Essence over haar verlies aan Washington: “Toen Kerry het kreeg, feliciteerde ik haar. Nu na elke aflevering leid ik de aanval, zoals 'Gladiatoren! Sta op! Ik ben geobsedeerd door de show.”

2 Sandra Oh hield echt van het script

De rol van Olivia Pope was zo goed, dat het lezen van het script de voormalige Grey's Anatomy-ster Sandra Oh koude rillingen bezorgde. Ze wilde de rol heel graag en vroeg Rhimes erom. Oh, in gesprek met Washington, zei hij: "Ik zat op Grey's. Ik heb die piloot gelezen. Iemand sloop het naar mij [ik weet niet wie], maar ik kreeg die piloot te pakken en ik las het en ik dacht: 'Hoe kan ik Olivia Pope spelen?'. Hoewel ze op het moment dat ze op Grey's Anatomy zat, ging ze naar Shonda Rhimes en vroeg haar: 'Hoe kan ik dit doen? Kan ik dit ook doen?'" Rhimes moest Oh eraan herinneren dat ze Cristina Yang had om zich op te concentreren.

1 Maar Rhimes wist dat het de rol van Washington was

Iedereen die een aflevering van Scandal heeft gezien, is het over één ding eens: wie de casting heeft gedaan, heeft het goed gedaan, en zoals Taraji al zei, de rol was bedoeld voor Washington. Toen Rhimes een sit-down had met Kerry Washington op Jimmy Kimmel Live, onthulde de maker van Scandal dat ze meteen een vermoeden had dat Washington de juiste vrouw voor de baan was.“Je kwam binnen en het was letterlijk twee seconden, je begon over politiek te praten, en ik wist dat ik Kerry wilde voor de rol. Maar ik heb een van die gezichten waar ik, als ik opgewonden raak, in mijn hoofd begin te schrijven en mijn gezicht leeg wordt. Dus mensen denken dat ik ze niet leuk vind, in tegenstelling tot: 'Ze is echt opgewonden!' zei Rhimes. De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis.

Aanbevolen: