Wat zei Natalie Portman over haar rol in 'Jackie'?

Inhoudsopgave:

Wat zei Natalie Portman over haar rol in 'Jackie'?
Wat zei Natalie Portman over haar rol in 'Jackie'?
Anonim

Natalie Portman is genomineerd voor drie Academy Awards in haar carrière. In 2005 werd ze genomineerd voor de film Closer. In 2011 won ze de Oscar voor haar rol in Black Swan. Voor haar vertolking van First Lady Jackie Kennedy in Jackie uit 2016 ontving acteur Natalie Portman opnieuw een Academy Award-nominatie voor Beste Actrice. Voor iedereen die de film heeft gezien, is het heel gemakkelijk te zien waarom. Omgaan met een iconisch - en vooral uniek - figuur uit de geschiedenis kan een moeilijke uitdaging zijn voor elke acteur, maar Portman heeft het in alle opzichten voor elkaar gekregen en slaagde erin het zeer kenmerkende accent van de First Lady na te bootsen.

Jackie, geregisseerd door Pablo Larrain, bleek een van Portmans meest geprezen films te zijn. Maar wat heeft ze gezegd over het op zich nemen van deze iconische filmrol?

6 Werken aan de film was als een mysterie onderzoeken

Voor Portman was het onderzoeken van deze beroemde maar toch mysterieuze figuur een fascinerende taak. "Ik moest het onderzoek combineren van het kijken naar elke video die ik kon vinden en het lezen van elk boek dat ik kon vinden en het luisteren naar audiobanden van haar interviews", zei de Black Swan-acteur.

“De film heeft geen soort lineair verhaal,” vervolgde Portman, “Het is veel meer een collage, bijna. Het geeft je het gevoel van een mysterie van een mens, omdat we niemand echt kunnen begrijpen, en elke persoon bestaat uit honderden verschillende mensen in verschillende situaties en op verschillende momenten van hun leven.”

5 Ze moest echte sigaretten roken voor het onderdeel

Naast haar uitgebreide onderzoek en voorbereiding om de rol op zich te nemen, moest Portman ook enkele offers brengen. Het is tegenwoordig gebruikelijk in films dat acteurs nep- of kruidensigaretten roken voor de camera, maar de acteur moest in feite echte roken.

"Eh ja, ik heb veel gerookt in de film", vertelde Portman aan The Scotman. "Ze waren echt, omdat het moeilijk is om nepsigaretten er echt uit te laten zien."

4 Ze leerde hoe intelligent Jackie Kennedy was

Tijdens het bestuderen van Jackie, zegt Portman dat het tot haar doordrong hoe intelligent de first lady werkelijk was. Ze noemde haar een "geleerde in de geschiedenis", de actrice deelde een verhaal over het indrukwekkende intellect van de First Lady.

Zelfs toen JFK haar het hof maakte, vertaalde ze drie hele boeken over Indo-China uit het Frans om hem te helpen Vietnam te begrijpen. Ze was echt indrukwekkend in haar begrip van de geschiedenis en dat het veel meer is geschreven dan het is gemaakt Dat is een ongelooflijk inzicht om te hebben als je er deel van uitmaakt.”

"Ze was gewoon zo slim", zei Portman tegen CNN. "[Ze] begreep de geschiedenis echt en begreep echt dat de mensen die geschiedenis schrijven degenen zijn die het definiëren. Het verhaal dat je schrijft is belangrijker dan wat er daadwerkelijk is gebeurd, als je met een goed genoeg verhaal komt."

3 Portman dacht ook dat regisseur Pablo Larrain perfect was voor de baan

Niemand anders had het verhaal recht kunnen doen, zei Portman. “Ik was erg enthousiast over het idee om met Pablo Larrain samen te werken, omdat ik wist dat hij iets heel onverwachts zou brengen en het op plaatsen kon brengen waarvan ik denk dat het niet vanzelf zou zijn gegaan. Hij vond emotionele, onverwachte waarheden en hij is niet bang om dingen te doen die controversieel of onconventioneel zijn. Omdat hij geen Amerikaan is, heeft hij niet de eerbiedige eerbied voor de Kennedy's. Het is op geen enkele manier respectloos, het is gewoon menselijk, en ik hoop dat het een persoon meer van dienst is dan alleen aanbiddelijke portretten.'

2 She Said The Movie laat je in Jackie's privéwereld

Het was ook fascinerend om in Jackie's privéwereld te werken, zei Portman.

"De manier waarop ze zichzelf in dat soort smeltkroes behandelde, was zo sterk en intelligent", zei de actrice in een interview met CNN."Het was echt interessant om die zeer persoonlijke kant te zien -- als je ernaar gaat kijken -- haar geloofscrisis, haar twijfels aan God, haar zelfmoordgedachten, maar ook haar intense intelligentie."

1 Maar werken aan Jackie's onderscheidende accent was de grootste uitdaging

De grootste uitdaging om Jackie echt tot leven te brengen, was echter het beheersen van dat accent - wat Portman aanvankelijk intimiderend vond. "Als je het echte werk de eerste keer hoort, denk je: 'Nee, het is onmogelijk'", bekende ze. “Ik heb mezelf nooit gezien als bijzonder vaardig met accenten, stemmen, mimiek of iets dergelijks. Het is eng om dat op te zetten, in een film, als het niet van jou is. Het accent is heel specifiek. Het is leuk omdat het ook een beetje een verhaal vertelt over haar achtergrond. Ze heeft zo'n New Yorks accent, waarin je dit soort Long Island-erfgoed ziet. Dan krijg je ook dit soort luchtigheid in de stem die juist dit verlangen laat zien om jezelf te presenteren, vooral als ze op tv was, wordt het wat luchtiger, om jezelf op een soort vrouwelijke, terughoudende manier te presenteren."

Aanbevolen: