Waarom Diablo Cody zich verontschuldigde voor deze 'Juno'-regel

Inhoudsopgave:

Waarom Diablo Cody zich verontschuldigde voor deze 'Juno'-regel
Waarom Diablo Cody zich verontschuldigde voor deze 'Juno'-regel
Anonim

De jaren 2000 waren een decennium waarin een aantal geweldige komedies op de markt kwamen en hielpen het spel te veranderen van wat fans in de jaren '90 hadden gezien. Pineapple Express en The Hangover zijn perfecte voorbeelden van de verschuiving die fans te zien kregen.

In 2007 kwam Juno op het toneel in Hollywood, en dit coming-of-age-verhaal was een komedie die ook zware thema's behandelde. Diablo Cody schreef het briljante script, en hoewel de film een gecementeerde erfenis heeft, heeft Cody zich verontschuldigd voor een specifieke regel in de film.

Laten we eens kijken naar Diablo Cody en waarom ze zich verontschuldigde.

Diablo Cody is een enorm succes geweest

Sinds het uitbreken in de jaren 2000, is Diablo Cody een behoorlijk succes in Hollywood. Ze heeft keer op keer bewezen dat ze een fantastische film kan maken, en haar oeuvre is een indicatie van het immense talent dat ze bezit.

In 2007 was Juno slechts het topje van de ijsberg voor Cody, en ze zou een aantal indrukwekkende projecten gaan schrijven. Cody heeft films geschreven als Jennifer's Body, Young Adult, Ricki and the Flash en Tully. Ze is ook van plan om een biopic te schrijven over niemand minder dan Madonna, wat een hele film zou moeten zijn.

Voor zover fans kunnen verwachten te zien in de film, schreef EW: "Mijlpalen die Madonna en Cody destijds bespraken, waren onder meer de opkomst van het popicoon door de entertainmentindustrie in New York City, met het schrijven van "Like a Prayer, " tijdens het filmen van Evita en haar connectie met Jose Gutierez Xtravaganza en Luis Xtravaganza, twee leden van de New Yorkse ballroomscene in Harlem die een monumentale rol speelden in het succes van haar hit 'Vogue' uit 1990."

Op het kleine scherm heeft Cody ook geweldig werk verricht. Cody heeft zowel de Verenigde Staten van Tara als One Mississippi gecreëerd, en ze is ook de uitvoerend producent van de aankomende Powerpuff Girls-serie.

Hoe geweldig het allemaal is geweest voor Cody, het begon allemaal met Juno.

'Juno' was een enorme hit voor Cody

2007's Juno was een film die uit het niets kwam om een popcultuurfenomeen te worden dat enorm populair werd aan de kassa. Het kleine budget van de film weerhield de film er niet van om geld te verdienen en een permanent stempel te drukken op de jaren 2000.

Met Elliot Page en Michael Cera in de hoofdrol, was Juno een eigenzinnig aanbod van schrijver Diablo Cody. Door zich te concentreren op serieuze thema's en tegelijkertijd de juiste hoeveelheid lichtzinnigheid te injecteren, was Juno de juiste film op het juiste moment voor filmfans. Niet alleen kreeg de film fantastische recensies van critici, maar fans waren er ook echt dol op.

Bij de Oscars maakte Juno kans op enkele van de grootste prijzen van de avond, waaronder die voor beste film en beste regisseur. Cody won uiteindelijk de Oscar voor Beste Originele Scenario, wat een enorme overwinning was voor de scenarioschrijver en een enorme pluim voor de film zelf.

Na al die tijd heeft Juno nog steeds een behoorlijke erfenis in de filmindustrie. Hoe geweldig de film ook is geweest, Diablo Cody heeft nog steeds de taak op zich genomen om zich te verontschuldigen voor een bepaalde regel in de film.

Waarom ze zich verontschuldigde

Dus, waarom verontschuldigde Diablo Cody zich voor een regel in Juno? Welnu, in de film was er een behoorlijk gemene opmerking over muzieklegende, Diana Ross, en Cody zelf zou verder gaan met te zeggen dat ze "slecht voelde" over de regel.

Interessant genoeg merkte de dochter van Diana Ross, Tracee, tijdens een live tafellezing van het script van de film dat de regel nog steeds in het script stond dat ze aan het lezen was.

"Mijn God! Je kon het niet uitknippen voor de lezing? Serieus? Dat is mijn moeder in godsnaam, "zei ze gekscherend.

Volgens Mental Floss was Cody openhartig over de lijn toen ze met Vanity Fair sprak, en ze zei dat ze dacht dat beroemdheden geen gevoelens hadden toen ze het script schreef. Het is duidelijk dat ze dit op de harde manier leerde toen ze plotseling in de schijnwerpers kwam te staan nadat ze een succes werd in Hollywood.

Naast de Diana Ross-lijn, heeft Cody ook gesproken over hoe ze Juno waarschijnlijk niet zou hebben geschreven in het huidige klimaat.

"Ik weet niet eens of ik een film als Juno zou hebben geschreven als ik had geweten dat de wereld in deze helse alternatieve realiteit zou belanden waarin we nu vast lijken te zitten," zei ze.

"Ik denk dat ik waarschijnlijk gewoon een ander verhaal in het algemeen had verteld. Ik dacht niet als activist; ik dacht helemaal niet politiek", voegde ze eraan toe.

Juno was een groot succes voor Diablo Cody, maar het is duidelijk dat sommige elementen uit de film na al die jaren nog steeds zwaar op haar wegen.

Aanbevolen: