Welke castleden uit 'Get Smart' leven nog steeds?

Inhoudsopgave:

Welke castleden uit 'Get Smart' leven nog steeds?
Welke castleden uit 'Get Smart' leven nog steeds?
Anonim

Get Smart was een van de meest succesvolle, gedenkwaardige comedyshows uit de jaren '60. Gemaakt door Mel Brooks en Buck Henry, het bevatte een groep agenten die werkten voor een Amerikaanse inlichtingendienst genaamd CONTROL en het volgde hun belachelijke avonturen. Het speelde Don Adams als Max Smart/Agent 86 en Barbara Feldon als Agent 99. De show werd uitgezonden op NBC en CBS van 1965 tot 1970, maar het was zo populair dat jaren later, in 1980, de film The Nude Bomb uitkwam, gebaseerd op de serie. Dan, in 1989, Get Smart, Again! werd uitgebracht, een tv-film die werkte als een vervolg. Maar daar bleef het niet bij. In 1995 kwam er een revivalserie uit en in 2008 was er een filmremake met Steve Carell en Anne Hathaway.

Maar wat gebeurde er met de originele cast? Iedereen hoorde van het overlijden van Don Adams en was er kapot van, maar er zijn nog steeds enkele acteurs die bij ons zijn en de erfenis van Get Smart levend houden.

6 Barbara Feldon speelde Agent 99

Het verlies van Don Adams, de man achter onze dierbare Max Smart, was tragisch en hartverscheurend. Gelukkig is Barbara Feldon, de geliefde Agent 99, nog steeds bij ons. Ze speelde een van de meest intelligente, competente agenten van de show, en hoewel ze - omdat het in de jaren '60 werd gefilmd - nog steeds lieten zien dat ze afhankelijk was van Max, weet iedereen dat ze het in haar eentje prima zou hebben gedaan. Ze was het sterke vrouwelijke personage dat de wereld nodig had, en ze zal nooit worden vergeten. Enkele van haar andere acteercredits omvatten de films Let's Switch! en Een vakantie in de hel. Behalve dat ze een geweldige actrice was, had Barbara ook een zeer succesvolle modellencarrière.

5 Het mysterie van de naam van Agent 99

Fans hebben het personage van Barbara Feldon alleen leren kennen via haar agentnummer 99, maar er zijn altijd twijfels geweest over wat haar echte naam was. Tijdens een aflevering beweerde Agent 99 dat haar naam Susan Hilton was, maar legde later uit dat dat niet haar echte naam was. Een paar jaar geleden heeft Barbara die twijfel voor iedereen weggenomen.

"Susan Hilton was de eerste naam die ze in een van de afleveringen gebruikten, maar hij (Buck Henry, de mede-bedenker van Get Smart) zei nee, ze was maar een nummer. Oorspronkelijk wilden ze haar bellen 100. Max's nummer was 86 - wat betekent, "chuck it." En ze wilden haar nummer hoger dan het zijne [lacht] Maar 100 leek niet het nummer van een meisje, dus kozen ze voor 99. Ik denk ook dat 100 niet zo goed klinkt - 'Kijk uit, 100! ' versus 'Kijk uit, 99!' Maar ik hou van mijn nummer. En mensen noemen me nog steeds zo."

4 Bernie Kopell speelde Ludwig von Siegfried

Bernie Kopell had een terugkerende rol als de beroemde schurk Ludwig Von Siegfried, een hooggeplaatste agent bij KAOS, "de internationale organisatie van het kwaad", en de grootste vijand van CONTROL.

Hoewel dit een van de grootste rollen in zijn carrière is, staat Bernie ook bekend om zijn werk in The Love Boat, waar hij Dr. Adam Bricker speelde, beter bekend als "Doc". Hij speelde deze rol bijna tien jaar.

3 Op 88-jarige leeftijd kijkt Bernie terug op zijn carrière

De wereld heeft geluk dat er nog iemand is die zo ervaren en getalenteerd is als Bernie Kopell. Hij begon zijn acteercarrière in de jaren zestig toen hij begin dertig was, en nu, op 88-jarige leeftijd, heeft hij lang de tijd gehad om na te denken over de vele jaren die hij in dit beroep heeft doorgebracht. Toen hem werd gevraagd naar zijn relatie met zijn castmates uit The Love Boat, zei hij dit.

"We waren zoveel jaren samen, we moesten van elkaar houden en van elkaar houden", vertelde hij. Hij zei ook dat hij kort voor zijn dood opnieuw contact had opgenomen met Gavin MacLeod van The Love Boat. De twee waren zeer goede vrienden geweest en hij was blij dat hij zich met hem kon herenigen. "Hier krijgen we zondagavond herhalingen en dan praten we erover.'Dit is hoe we 40 jaar geleden waren',' zei Bernie. 'Hij werd 90 en hij was tot het einde toe aardig en vrijgevig.'

2 Ellen Weston speelde Dr. Steele

Ellen Weston speelde Dr. Steele in Get Smart, en hoewel ze niet een van de hoofdpersonen was, maakte ze zeker indruk op de kijkers, zowel met haar intelligentie als met haar schoonheid. Ze was een van de topwetenschappers van CONTROL en ontwikkelde belangrijke formules terwijl ze undercover werkte als danseres.

Max Smart was enorm verliefd op haar, maar ze was te gefocust op haar werk om het ooit op te merken. Ellen verscheen in vele andere tv-series, waaronder Guiding Light, S. W. A. T. en The Young and the Restless. Ze had ook veel Broadway-credits, schreef en schreef mee aan het script voor verschillende tv-series en produceerde veel van het werk dat ze schreef. Simpel gezegd, ze is een buitengewoon getalenteerde vrouw en we hebben geluk dat we haar hebben.

1 David Ketchum speelde Agent 13

David Ketchums rol als Agent 13 was een hilarisch onderdeel van de show. Hij kreeg altijd de slechtste opdrachten, wat hem vaak boos maakte. De voortdurende grap met Agent 13 was dat hij zich zou moeten verstoppen of undercover zou moeten gaan en altijd op de meest oncomfortabele plaatsen zou belanden, zoals brievenbussen of wasmachines. David had een terugkerende rol in de sitcom I'm Dickens, He's Fenster, speelde Counselor Spiffy in Camp Runamuck en had een geweldige carrière met het schrijven van scripts voor televisie.

Aanbevolen: